0

انواع دامهاي شيطان - 2- دنياطلبي‏

 
omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : آذر 1387 
تعداد پست ها : 7483
محل سکونت : تهران

انواع دامهاي شيطان - 2- دنياطلبي‏
جمعه 17 دی 1389  12:14 AM

يكي از دامهاي فراگير و مستحكم شيطان، دنيا است. اما قبل از هر چيز بايد معلوم شود كه مراد از دنيا چيست؟ آيا دنيا عبارت است از موجودات اين جهان، مانند: زمين و خورشيد و ستارگان و حيوانات و گياهان و درختان و انسانها و...؟ در برابر، آخرت يعني سراي ديگر؟ زندگي دنيوي كه مورد مذمت اسلام قرار گرفته كاركردن و خوردن و آشاميدن و استراحت كردن و ازدواج و غيره نيست زيرا همه اين‏ها آفريدگان خدا هستند و اگر بد بود آفريده نمي‏شد. خداوند اين جهان را خلق كرد تا انسانها بتوانند از آن استفاده كرده و بهره ببرند و تمامي نعمت‏هاي زيباي خودش را مسخر انسان نموده است.
پس آن دنيايي كه در اسلام مذمت شده است، چيست؟ در پاسخ بايد گفت كه انسان دو دنيا دارد: يكي ممدوح و يكي مذموم، يكي پسنديده و ديگري ناپسند. دنياي مذموم يعني آن اموري كه انسان را از اطاعت خدا و دوستي او و تحصيل آخرت باز دارد. در مقابل، هر چه باعث رضا و خشنودي خداي سبحان شود و سبب تقرب و نزديكي به حق تعالي گردد، آخرت است اگر چه به حسب ظاهر از دنيا باشد. به عنوان مثال: تجارت، زراعت و اشتغال به كارهايي كه به ظاهر رنگ دنيوي دارند اگر به خاطر معيشت و عيال و خانواده، اطاعت از امر خدا، صرف كردن مال در مصارف خيريه و مانند اينها باشد، در حقيقت اخروي است؛ و اگر سجاده و نماز و تسبيح و صدقه دادن و... كه به ظاهر از امور اخروي هستند به خاطر ريا و سوء استفاده‏هاي دنيوي انجام شوند، در حقيقت از امور دنيوي محسوب مي‏شوند.
با توجه به آنچه گفته شد معلوم مي‏گردد كه اگر در روايات امام صادق عليه السلام آمده است: «حب الدنيا راس كل خطيئه»؛ «علاقه به دنيا سرچشمه هر خطا و گناهي است.» و اگر حضرت علي عليه‏السلام فرمود: «احذر الدنيا فانها شبكه الشيطان.»؛ «از محبت دنيا بپرهيز زيرا آن طور شيطان است.» مراد دنياي مذموم و ناپسند است و اگر در برخي روايات دنيا به عنوان مزرعه آخرت معرفي شده است، مقصود دنياي ممدوح است.
چنانكه امام باقر عليه السلام مي‏فرمايد: «نعم عون الدنيا علي الآخرة.»؛ «چه كمك خوبي است دنيا براي آخرت!» چون اگر كسي دنيا را براي آخرت خواست، راه صلاح و سداد پيش مي‏گيرد و آن كس كه دنيا را براي دنيا مي‏خواهد قدم در مسير شيطان گذاشته و عاقبت آن عذاب الهي است. لذا در قرآن مي‏خوانيم: «آنان كه به لقاي ما اميد ندارند و به زندگي دنيا دل بسته و دل خوشند و آنان كه از آيات ما غافلند، همانها هستند كه جايگاهشان آتش دوزخ بود، به واسطه آنچه در اين دنيا كسب كرده‏اند.»
هنگامي كه پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله به مقام نبوت رسيد بچه‏ها و سپاه ابليس نزد ابليس آمده، ترسان و هراسان حادثه رسالت پيامبر اسلام صلي الله عليه و آله را به او خبر دادند و اظهار نگراني كردند.
ابليس گفت:
آيا امت او به دنيا علاقه دارند؟
گفتند: آري، ابليس گفت: «پس غمي نداشته باشيد اگر آنها بت پرستي نكنند. زيرا آن‏ها را كه دل بسته به دنيا هستند همواره به سه كار وادار مي‏كنم: 1- تحصيل مال از راه حرام. 2 - مصرف آن در راه حرام. 3- نپرداختن حقوق واجب الهي (مانند خمس و زكات).
محمود اكبري‏ دام‏ها و گام‏هاى شيطان‏

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.
 

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها