0

انواع دامهاي شيطان - 10- عجله و شتابزدگي‏

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

انواع دامهاي شيطان - 10- عجله و شتابزدگي‏
جمعه 17 دی 1389  12:13 AM

يكي از دامهاي شيطان دام عجله و شتابزدگي است، كه گاه انسان را به ورطه سقوط مي‏كشاند. عشق وافر به كار مورد نظر، و خوش بيني بيش از حد كه سبب چشم پوشي از عيوب آن كار مي‏گردد، باعث عجله و شتابزدگي مي‏شود و انسان به مجرد شنيدن و تصور مطلب مورد نظر (معامله، خواستگاري، مسافرت، پذيرش دعوت و...) دست به كار مي‏شود و چه بسا با سرعت تمام و شتاب كامل به جاي حركت به سوي خير به سوي شر و ضرر حركت مي‏كند. قرآن مي‏فرمايد: «انسان همانگونه كه نيكي‏ها را طلب مي‏كند به خاطر شتابزدگي و عدم تأمل به طلب بدي‏ها برمي خيزد چرا كه انسان عجول و شتابان است.»
انسانهاي عجول كه زود دست به كار مي‏زنند بيشتر پشيمان و متحمل خسارت مي‏شوند و در مقابل، آنهايي كه بدون عجله و با فكر دست به كار مي‏شوند هم زودتر به نتيجه مي‏رسند هم كمتر پشيمان مي‏شوند. رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: «مردم را عجله هلاك مي‏كند اگر آنها كارها را با تأمل انجام مي‏دادند كسي هلاك نمي شد.»
و در روايات ديگر فرمود: «ان الاناه من الله و العجله من الشيطان»؛ «تاني و ترك شتابزدگي از ناحيه خدا و عجله از شيطان است.»
عجله در چندين مورد پسنديده است:
الف: عجله در كار خير، بعد از آن كه صلاح و خير بودن كاري تشخيص داده شد.
امام صادق عليه السلام فرمود: «كسي كه تصميم به كار خيري گرفت بايد عجله كند و به تاخير نيندازد. زيرا كاري كه به تاخير مي‏افتد شيطان براي ترك آن تلاش مي‏كند.»
ب: عجله در توبه‏
ج: عجله در انجام نماز اول وقت‏
د: عجله در اداي قرض و حق الناس‏
محمود اكبري‏ دام‏ها و گام‏هاى شيطان‏

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها