زندگینامه علمی حضرت آیت الله سید میرتقی حسینی گرگانی
جمعه 2 مهر 1395 8:44 PM
باسمه تعالي
نگاهی گذرا به حیات علمی عالم ربانی حضرت آیت الله حسینی گرگانی
فقیه عظیم الشأن حضرت آیت الله آقای حاج سید ميرتقي حسيني گرگاني در سال 1330 هجري شمسي در يکي از روستاهاي شهرستان گرگان در خانوادهاي متدين و مذهبي متولد شد.
وي پس از گذراندن ششم ابتدايي در سال 1345 هجري شمسي براي ادامه تحصيل، راهي حوزه علميه مبارکه سردار (رضویه) گرگان شد و مدت يکسال در آن سامان به فراگیری و تعلّم مقدمات و ادبیات عرب اشتغال يافت و سپس راهي حوزه علميه مبارکه مشهد الرضا × شد و در محضر مرحوم شیخ محمد تقی نیشابوری معروف به اديب ثاني و بخصوص از محضر اديب اريب حضرت استاد سيد محمدعلي موسوي مشهور به ابومعين حميدالدين حجت هاشمي خراساني بهرهمند گرديد و ادبيات و منطق را از محضر آن بزرگوار استفاده برد.
حضرت آیت الله حسینی گرگانی پس از فراگيري علوم مقدماتي، براي آموختن فقه و اصول راهي محفل درسي حضرت آيت الله سيد ميرزا حسن صالحي مدرس شد و در بحوث معارفي مرحوم آيت الله سيد محمد عزالدين حسيني زنجاني شرکت ميجست.
سپس جهت شرکت در دروس سطح عالي و خارج فقه و اصول، در سال 1357 هجري شمسي عازم شهر مقدس قم شد و در حوزه علميه مقدسه قم از محضر اعاظمي چون مرحوم آيت الله سيد محمدرضا موسوي فقیه گلپايگاني و مرحوم آيت الله ميرزا کاظم تبريزي و مرحوم آيت الله ميرزا جواد تبريزي و مرحوم آیت الله سید ابوالقاسم حسینی کوکبی تبریزی و بخصوص از محضر حضرت آيت الله شيخ حسين وحيد خراساني و مرحوم آيت الله سید محمد حسيني روحاني کسب فيض نمود.
معظم له در حوزه علميه قم رجال را از محضر مرحوم آيت الله شيخ ابوطالب تجليل تبريزي و تفسير قرآن کريم و فلسفه و برخي علوم و معارف الهي را از محضر حضرت آيت الله شيخ عبدالله جوادي آملي و مرحوم آيت الله شيخ يحيي انصاري شيرازي و علم هیئت را در محضر حضرت آيت الله شيخ حسن حسنزاده آملي فراگرفت.
استاد بزرگوار حضرت آیت الله آقامیرتقی حسینی گرگانی پس از آموختن ادبيات و منطق و کلام و فلسفه و فقه و اصول و علوم آل محمد | به تدريس آنها اشتغال يافت، و هماکنون 40 سال است که به تعلیم علوم اسلامي و پرورش شاگردان مکتب اهل بيت عصمت و طهارت ^ اشتغال دارند و در حوزه علميه قم به تدريس خارج فقه و اصول ميپردازند.
از جمله آثار و تأليفات حضرت آيتالله حسيني گرگاني ميباشد:
1.نزول مسيح و ظهور موعود
2.مجموعه فرهنگنامه مفاخر استرآباد و جرجان که چهار جلد آن به زيور طبع آراسته شده است؛ انوار گلستان، رياحين گلستان، شعراي گلستان در دو جلد
3.نبراس الأذهان في اصول الفقه المقارن در پنج جلد
4.نبراس الهدی فی ابداء البداء
5.صولت خاندان صولی
6.سبّ و تکفير علل، عوامل و پيامدها در پنج جلد
7.رازها و رمزها
8.حکمتانه
9.فراتري نگاه اسلام به زن
10.چگونگی تدریس دروس خارج ـ سبکها، روشها، الگوها
11.افضل البیوت
12.نبراس الضیاء المستفیض فی تصرفات و منجزات مریض
و دهها اثر علمی دیگر که به لطف و عنایت ذات اقدس الهی در دست تألیف و چاپ میباشد.