پاسخ به:نوشیدنی های عالی برای رفع عطش و تشنگی
یک شنبه 21 شهریور 1395 11:17 AM
مواد لازم:
آب: یک لیوان
عسل: یک قاشق غذاخوری
تخم شربتی: یک قاشق مرباخوری
روش تهیه:
تخم شربتی را شسته، عسل را با مقداری آب ولرم حل کرده، بعد تخم شربتی و عسل را با آب ترکیب می کنیم. اندکی زمان لازم است تا تخم شربتی لعاب بیندازد.
تخم شربتی در حقیقت دانه های گیاه ریحان است که چون دارای ترکیبات لعاب دار است به صورت محلول در آب (شربت) استفاده می شود.
لعاب این دانه ها پس از جذب آب به صورت ژله ای درمی آیند و چون در خود آب ذخیره می کنند برای رفع عطش مورد استفاده قرار می گیرند. البته چون این حالت ژلاتینی حاوی آب زیادی است، می توانند انسان را تا مدت ها سیر نگه دارد و از این خاصیت به عنوان کاهش دهنده اشتها و لاغری استفاده می شود.
تخم شربتی دارای مقادیر زیادی فیبر، پروتئین، امگا ۶ و امگا ۳، آنتی اکسیدان، کلسیم، پتاسیم، منیزم و آهن است.
به کاهش فشار خون و قند خون کمک می کند. اگر شما تخم شربتی را با غذای خود بنوشید، خاصیت ژله بودن آن، باعث می شود که مواد نشاسته ای به تدریج شکر موجود در خود را آزاد کنند و به این ترتیب شما به طور تدریجی انرژی متعادل در طول روز خواهید داشت.
توجه داشته باشید که این دانه های ریز حاوی گلوتن هستند و اگر شما عدم تحمل به گلوتن دارید نباید این ترکیب را مصرف کنید.
تخم شربتی همچنین باعث کاهش فشارخون می شود ولی بهتر است در مصرف سالمندانی که داروی ضدفشار مصرف می کنند، ملاحظاتی داشته باشیم.
مصرف این دانه ها برای افرادی که داروهای ضد انعقاد می خورند نیز توصیه نمی شود.