وبسایت آشپزباشی - اعظم گلزارمنش: کوفته یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که خیلی از شهرها دستور تهیه منحصر به فرد خودشان را برای آن دارند. در این مطلب هم طرز تهیه کوفته هویج و تره را به شما آموزش می دهیم که منحصر شهر بروجرد است.
مواد لازم:
- گوشت چرخكرده 400 گرم
- هویج رندهكرده 5 عدد متوسط
- پیاز رندهكرده 1 عدد متوسط
- ترهی خردكرده نصف پیمانه
- نمك و زردچوبه به میزان لازم
- گردوی خردكرده یكدوم پیمانه
- آرد نخودچی 4 قاشق سوپخوری
- تخممرغ 1 عدد
- روغن به میزان لازم
مواد لازم برای تهیهی سس كوفته:
- پیاز خردكرده 1 عدد كوچك
- روغن مایع 1 قاشق سوپخوری
- آرد سفید 1 قاشق سوپخوری
- رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
- نمك و فلفل به میزان لازم
- شكر 3 قاشق سوپخوری
- سركه یكسوم پیمانه
طرز تهیه:
1-در ظرف مناسبی، گوشت، هویج، پیاز و تره را با هم مخلوط كنید. آنگاه نمک، زردچوبه، گردو و آرد نخودچی را همراه با تخممرغ به مواد قبلی بیفزائید و خوب با هم مخلوط كنید تا چسبنده شود.
2-بعد هر بار قدری از مایه بردارید و در دست گرد كنید و در روغن داغ سرخ نمائید. حالا سس كوفته را آماده كنید و هنگامی که سس غلیظ شد و آبش به نصف رسید، کوفتهها بیفزائید. حدود
3-نیم ساعت صبر كنید تا در سس بپزد.
روش تهیهی سس كوفته:
1-پیاز را در روغن تفت دهید. آرد را به آن اضافه كنید و تفت دهید تا خامیاش گرفته شود. رب گوجهفرنگی را نیز بیفزائید.
2-اكنون نمك، فلفل، شكر و سركه را به سس اضافه نمائید، كمی آب بیفزائید و صبر كنید تا سس بجوشد.