تهیه چند نوع سُس
سه شنبه 22 تیر 1395 10:18 AM
سس برای تكمیل طعم غذا به خصوص گوشت های آبپز و سبزیجات پخته و سالادها مورد استفاده قرار می گیرد. پس باید در تهیه آن دقت كامل به كار برد. در صورتی كه برای غلظت سس از آرد و كره استفاده می كنید ، سعی شود از آب گوشت گرم و یا شیر داغ استفاد شود، تا سس گره گره نشود. در این صورت باید آن را از صافی رد كنید تا صاف و لطیف شود. سس هایی كه برای سرو مرغ و بقیه گوشت های سفید مصرف می شود، باید از آب مرغ و برای سرو گوشت های قرمز از آب گوشت قرمز تهیه شود. در موقع پخت گوشت ها سعی كنید برای خوش طعم و خوش عطر شدن آن از برگ بو یا برگ رزماری و چند حبه سیر و جعفری یا برگ كرفس و از ادویه جات خوش عطر استفاده كنید.
همیشه خامه را در آخرین مرحله به سس اضافه كنید . برای تند كردن سس بهتر است، برای گوشت های سفید از پودر فلفل سفید و برای گوشت قرمز و گوشت تیره مثل زبان و گوشت بعضی از پرنده ها از فلفل سیاه و قرمز استفاده شود. برای چاشنی سس ها می توان كمی شكر به آنها اضافه كرد.
500 گرم |
ماست سفت |
4-3 حبه |
سیر |
یك قاشق غذا خوری |
سبزیهای معطر( نعناع، شبد و ترخون كاملاً خرد شده) |
به میزان كافی |
نمك و فلفل |
: ماست را به هم می زنیم تا صاف و یكنواخت شود. سیر را با رنده ریز رنده كرده، همراه با سبزی ، نمك و فلفل به ماست اضافه می كنیم و خوب مخلوط می كنیم. از این سس برای انواع ماكارونی ها، دلمه بادنجان، دلمه برگ مو، دلمه فلفل و ... می توانیم استفاده كنیم.
2 فنجان |
آب گوشت |
یك قاشق غذا خوری |
آرد |
50 گرم |
كره یا روغن مایع |
2 قاشق غذا خوری |
آبلیمو |
2 قاشق غذا خوری |
خردل |
یك قاشق مربا خوری |
شبد خشك |
یك قاشق مربا خوری |
شكر |
به مقدار كافی |
نمك و فلفل |
:آرد را با كره یا روغن مایع كمی تفت می دهیم. آب گوشت گرم شده را به تدریج به آرد اضافه می كنیم و مرتب سس را به هم می زنیم تا صاف و یكنواخت شود. آبلیمو، شكر، خردل، نمك و فلفل را به آن اضافه كرده و ظرف را از روی حرارت برمی داریم . سپس شبد را به سس آماده شده اضافه می كنیم. از این سس برای انواع گوشتهای گرم و سرد می توان استفاده نمود.