جنگندهای که روسیه دستور توقف پروازش را صادر کرد/همه چیز درباره مشکلات فنی سوخو 27
چهارشنبه 2 تیر 1395 8:39 PM
سرلشکر ویکتور بوندارف فرمانده نیروی هوایی روسیه به دنبال سقوط يك فروند جنگنده سوخو 27 در مراسم نمايش هوايي مسكو، دستور داد تا زمان مشخص شدن علت این سانحه هوایی، کلیه پروازهای سوخو 27 متوقف شود. گزارشهاي اوليه از ماجرا نشان ميدهد كه خلبان این جنگنده پس از نمایش هوایی در منطقه مسکو و هنگام بازگشت به پایگاه هوایی دچار سانحه شد اما سیستم بیرون راندن خلبان (ایجکت) عمل نکرده و وی نتوانسته است از هواپیما بیرون بپرد و كشته شده است. نیروی هوایی روسیه بیش از 300 فروند جنگنده سوخو 27 در اختیار دارد.
سوخو سو-۲۷ كه در ناتو به نام فلانکر-سی شناخته ميشود هواپیمای جنگنده چندمنظوره و برتری هوایی مجهز به دو موتور توربوفن Saturn/Lyulka AL-31F است که در دوران اتحاد جماهیر شوروی توسط دفتر طراحی سوخو طراحی و ساخته شدهاست.
این جنگنده، در اصل برای ایجاد توان مقابلهٔ نیروی هوایی اتحاد جماهیر شوروی سابق در برابر نسل جدید جنگندههای آمریکایی آن زمان به خصوص اف ۱۴ تامکت و اف-۱۵ ایگل ساخته شد. سوخو ۲۷ دارای برد پروازی استثنایی، قابلیت حمل مهمات بالا و چابکی فوقالعادهاست اما مشكلات مختلفي هم دارد. ضعیفترین بخش این هواپیما ، سیستم نظارت پرواز يا سيستم هدايت آن است. این سیستم رابط میان خلبان و هواپیماست و در ميان هم ردههاي خود مشكلات جدي دارد.
همچنين سوخوی ۲۷، از نظر کیفیت و سطح فناوری نازل اتاقک خلبان و سیستمهای اویونیک مورد انتقادهاي جدي بوده است. در سوخوی ۲۷ یک نمایشگر سربالا تعبیه شدهاست، اما این جنگنده، همانند میگ ۲۹ و برخلاف جنگندههای غربی نه سیستم کنترل هوتاس دارد نه نمایشگرهای چندمنظوره پیشرفته (Multi Function Display). کابین ابتدایی سوخو-۲۷اس همانند جنگندههای دهه ۱۹۶۰ غربی است و کاملاً آنالوگ میباشد. البته هواپیماهای سوخو ۳۰ و سوخو ۳۵ که از سوخوی ۲۷ مشتق شدهاند، در اصطلاح دارای «کابین شیشهای» هستند؛ این هواپیماها توسط شرکت فرانسوی Sextant Avionique به نمایشگرهای رنگی چندمنظوره، سیستم هوتاس، کلاه HMS و... مجهز شدهاند.
رادار اصلی سوخوی ۲۷، از نوع پالس - داپلر و ساخت فازاترون بوده و N-۰۰۱ (نام ناتو: Slot Back) نام دارد. این رادار، دارای قابلیت Track Wile Scan یا TWS بوده اما پردازشگر به کار رفته در آن، از نوع بسیار ابتدایی است و این مسئله، باعث میشود رادار، از تشخیص علایم ناصحیح دریافتی و همچنین جستجو در مناطق کور، بسیار ناتوان باشد، به همين خاطر ، رهگیری دقیق با این رادار، بسیار دشوار است و نیاز به مهارت و تجربه فراوان دارد. در جنگندههای سوخو-۳۰ و سوخو-۳۵ از مدل بالاتر رادار ساخت فازاترون به نام Bars N-۰۱۱M استفاده شدهاست که این رادار جدید، دارای آنتن رهیاب الکترونیکی، برد بهبود یافته، قابلیت رهگیری همزمان چند هدف و حساسیت بالا است.