0

نان اگردک

 
arezooo
arezooo
کاربر طلایی3
تاریخ عضویت : آبان 1392 
تعداد پست ها : 2286
محل سکونت : خراسان رضوی

نان اگردک
جمعه 28 خرداد 1395  10:27 PM

 مواد لازم نان اگردک


    شیر دو پیمانه
    آرد چهار پیمانه
    روغن مایع یک چهارم پیمانه
    زرده تخم مرغ دو عدد
    مایه خمیر یک قاشق چایخوری
    بیکینگ پودر یک قاشق چایخوری


طرز تهیه نان اگردک

1- ابتدا شیر ولرم، زرده تخم مرغ و روغن مایع را با هم مخلوط می کنیم 2- مواد خشک یعنی آرد، شکر، مایه خمیر نان فنتزی و بکینگ پودر را نیز با هم مخلوط می نمائیم 3- اندک اندک مواد خشک خود را به مخلوط شیر افزوده و آنها را هم می زنیم، مواد که کمی سفت شد با دست آنرا ورز داده و کم کم مواد خشک را به آن میافزائیم 4- هنگامی که خمیر حاصل، حالت چسبندگی اش کم شد به گونه ای که به دست نمی چسبید افزودن مواد خشک را قطع کرده و خمیر را استراحت می دهیم 5- استراحت دادن: روی ظرف محتوی خمیر را با سلفون یا کیسه فریزر به خوبی می پوشانیم تا از خشک شدن روی خمیر جلوگیری شود و در دمای معمولی محیط، به مدت حدودا دو ساعت قرار می دهیم تا خمیر عمل آید 6- بعد از سپری شدن زمان لازم و برای اینکه بفهمیم خمیر خوب عمل آمده است ابتدا با انگشت به گوشه ای از خمیرمان فشاری وارد می کنیم.

اگر خمیر به حالت اول خود بازگشت هنوز آماده نشده و باید مدتی دیگر تا عمل آمدن، استراحت کند اما اگر جای فشار انگشت ما به همان حالت فرورفته باقی بماند، خمیر آماده شده و خوب به عمل آمده است 7- خمیر را به اندازه های کوچک ـ حدودا اندازه پرتقال ـ جدا می کنیم و بر روی سطح صاف ـ مثلا یک سینی ـ کمی آرد می ریزیم تا خمیر به آن نچسبد و با وردنه ـ و یا هر وسیله ای مشابه ـ خمیر را پهن نموده و به ضخامت نیم تا یک سانتیمتر در می آوریم 8- خمیر پهن شده را به قطعات کوچک و در ابعاد و اشکال دلخواه برش می دهیم 9- از روغن جامد یا روغن مایع مخصوص سرخ کردن استفاده می کنیم وتابه را به گونه ای از روغن پر می کنیم که خمیر نیم سانتی ما کاملا در زیر روغن قرار داشته باشد روغن را کاملا داغ نموده و حرارت زیر تابه را ملایم می کنیم این عمل به خاطر آن است که حرارت زیاد روغن در یک زمان به همه جای نان ما رسیده و آن را به خوبی بپزد 10- آرد اضافی سطح خمیر را می تکانیم و خمیر را درون روغن قرار می دهیم 11- هنگامی که سطح زیر اگردک پخته شود آنرا برمیگردانیم تا روی دیگرش هم پخته شود 12- اکنون نان محلی ما آماده است.

نکات تکمیلی در مورد نان اگردک

نان اگردک جزو نان و خمیر میباشد 
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 2 ساعت و 30 دقیقه 
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 30 دقیقه میباشد .
نان اگردک را می توانید در وعده صبحانه - میان وعده - سرو کنید . 
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

تشکرات از این پست
nargesza mansoor67
دسترسی سریع به انجمن ها