ايجاد موزه علم و فناوري در كشور ضروري است
شنبه 11 دی 1389 9:25 PM
خبرگزاري فارس: نماينده مردم دليجان و محلات در مجلس شوراي اسلامي گفت: ايجاد موزه علم و فناوري براي به تصوير كشيدن علم و ايجاد انگيزه در بين دانشمندان و دانشگاهيان گام موثري در افزايش پژوهشها و كاربردي كردن آنهاست.
حجتالاسلام والمسلمين عليرضا سليمي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراك با تاكيد بر اينكه پژوهش عنصري مهم و محوري در توسعه پايدار است و بايد در همه زمينهها مورد توجه قرار گيرد، اظهار داشت: در هر كشوري رويكرد مثبت به پژوهش ميتواند زيرساخت توسعه را براي آن كشور فراهم كرده و آن كشور را در مسير توسعه پايدار قرار دهد.
وي با تاكيد بر اينكه عمده كار مراكز علمي و دانشگاهي و مدارس بايد بر مبناي پژوهش استوار باشد، تصريح كرد: خوشبختانه در چند سال اخير بودجه پژوهش از رشد خوبي برخوردار بوده است، اما تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله بسياري وجود دارد.
نماينده مردم دليجان و محلات در مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: در حال حاضر بودجه پژوهش كمتر از نيم درصد بودجه ناخالص ملي است كه بر اساس برنامه پنجم توسعه اين ميزان به سه درصد افزايش خواهد يافت.
سليمي گفت: امروز براي همگان ثابت شده است كه هوش و زكاوت ايراني، هوش و زكاوتي بسيار بالاست كه در صورت فراهم بودن امكانات و زيرساختها ميتواند در توليد علم گامهاي بلندي برداشته و قلههاي بلند علمي را فتح كنند.
وي بيان كرد: كشورهايي كه امروز در بحث توليد علم و فناوري موفقيتهاي بسياري كسب كرده و افتخارات بزرگي را از آن خود كردهاند، كشورهايي هستند كه عمده توان و سرمايه خود را صرف پژوهش كردهاند كه اگر ما نيز خواهان رسيدن به اين موفقيتها هستيم بايد همه توان خود را صرف پژوهش كنيم.
نماينده مردم دليجان و محلات در مجلس گفت: امروز ايران اسلامي با چاپ 20 مقاله ISI در زمينه توليد مقالات علمي به جايگاه خوبي دست يافته است كه بدون شك اگر به مسئله پژوهش با ديد متفاوتتري بنگرد ميتواند تعداد مقالات علمي خود را به دو برابر افزايش دهد.
سليمي با تاكيد بر اينكه رسيدن به موفقيتهاي بزرگ در زمينه مسائل هستهاي، نانوتكنولوژي، سلولهاي بنيادين و مسائل علمي و پزشكي در گرو بها دادن به امر پژوهش است، خاطرنشان كرد: در حال حاضر ايران در بسياري از زمينهها جزو 10 كشور نخست دنياست كه اگر به مسئله پژوهش نيز نگاه جدي داشته باشد، ميتواند در همه زمينهها با بهرهگيري از هوش و زكاوت دانشمندان ايراني به جايگاه برتر در جهان دست پيدا كند.
وي گفت: متاسفانه هم اكنون اكثر كتابخانههاي موجود در كشور زيرساختهاي لازم براي پرداختن به پژوهش را در اختيار ندارند كه بايد در زمينه فراهمسازي زيرساختها اقدامات لازم را به عمل آورد.
نماينده مردم دليجان و محلات در مجلس ايجاد شهركهاي علمي، ايجاد پاركهاي علم و فناوري، توجه بيشتر به مجلات علمي، فرهنگسازي، افزايش مراودات علمي، افزايش ارتباط بين صنعت و دانشگاه، ايجاد موزه علم و فناوري براي به تصوير كشيدن علم و ايجاد انگيزه را از اقدامات موثر در افزايش پژوهش در سطح جامعه عنوان كرد.