0

پای سفره جنوبی ها

 
nazaninfatemeh
nazaninfatemeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1389 
تعداد پست ها : 81124
محل سکونت : تهران

پای سفره جنوبی ها (5)
شنبه 8 خرداد 1395  9:43 AM

هَواری ماهی

مواد لازم برای 4 نفر

 

  • 200 گرم ماهی شیر          
  • 1 بوته سیر
  • 2 ق س پیازداغ
  • 2 عدد گوجه فرنگی
  • 2 /1  بسته تمبرهندی
  • 3 ق س گشنیز خرد شده
  • 3 پیمانه برنج       
  • نمک، فلفل‌قرمز، زردچوبه و
  • زعفران دم کرده
  • به میزان لازم   
  • 2 پیمانه آب
  • روغن به میزان لازم

 

پای سفره جنوبی ها (5)


طرز تهیه:

1. ابتدا تمبرهندی را در 2پیمانه آب ولرم خیس و حل کرده، آن را صاف کنید. حالاماهی‌ها را به قطعات 4 سانتی‌متری برش بزنید و در تمبرهندی آماده شده بخوابانید. سیر را له کنید و نمک، زردچوبه  و پیازداغ را به آن اضافه کنید. سپس گوجه فرنگی را پوست کنده و رنده کنید.

2. ماهی را از تمبرهندی درآورده و با سیر، پیازداغ، نمک و زردچوبه کمی سرخ کنید. حال تمبرهندی، گوجه فرنگی و فلفل را هم به  مواد اضافه کنید و بگذارید تا ده دقیقه بپزد.

3. برنج را طبق روال معمول بعد از نیم ساعت خیساندن و خواباندن در آب و نمک آبکش کنید و از مایه ماهی، تمبرهندی و دو قاشق از گشنیز لای برنج بریزید و آن را دم بگذارید. بعد از دم کشیدن پلو را در دیس بکشید و روی برنج، باقی مانده گشنیز را همراه با زعفران و روغن بریزید.

یه جور دیگه

برای آنکه پوست گوجه فرنگی ها به راحتی کنده شود،ابتدا آنها را داخل آب جوش قرار داده و بعد از10 دقیقه داخل آب سرد بگذارید.

 



حَمیس باقلا سبز

مواد لازم

 

  • 500 گرم باقلای سبز پاک شده  
  • 1 بوته سیر
  • 1 عدد پیاز          
  • 1/3 بسته تمبرهندی
  •  نمک، فلفل، زردچوبه و روغن  به میزان لازم

 

پای سفره جنوبی ها (5)


طرز تهیه:

1. ابتدا باقلا را با آب کمی بپزید و بعد آنها را با گوشت کوب یا چنگال بکوبید؛ البته  مراقب باشید باقلا ها را خیلی له نکنید که فقط خمیری از باقلا به جا بماند .  تمبرهندی را هم  در مقداری آب نیم گرم خیس کرده ، صاف کنید.

2. پیاز را پوست گرفته، بشوییدو به صورت نگینی خرد کنید.سپس در تابه ای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن سرخ کنید. سیر له شده، زردچوبه، نمک  و فلفل را هم به آن اضافه کرده، سرخ کنید. حالا باقلای پخته و کوبیده را به آن افزوده، کمی تفت دهید.

4. تمبر هندی صاف شده را هم به مخلوط باقلا و سیر و پیاز  اضافه کنید  و  روی حرارت بگذارید  تا همه مواد با هم  پخته و  آب مواد کشیده و تمام شود.حالا  این پیش غذای آماده شده را در ظرف مناسب بریزید و همراه نان سرو کنید. 

نکته

اشتباه نکنید؛حمص به معنای نخود است اما حمیس (با فتح ح ) به معنای تند می‌باشد؛ برای همین این غذا تند است.

 



رشته تَپَک

مواد لازم برای 4 نفر

 

  • 6 عدد بادمجان
  • 1 ق م فلفل قرمز
  • 1 ق م زردچوبه  
  • 1 ق م نمک
  • 1 ق م گرد لیمو  
  • ۱۰۰ گرم کره
  • 1/2 پیمانه کشمش پلویی
  • 1/2 پیمانه روغن
  • ۶۰۰ گرم رشته  بو داده
  • 4 عدد پیاز  درشت خلالی و خرد شده

 

پای سفره جنوبی ها (4)


طرز تهیه:

1. ابتدا بادمجان‌ها را بشویید، با کلاهک و پوست برش‌های طولی بزنید و داخل روغن سرخ  کنید. بادمجان های سرخ شده را  روی دستمال حوله‌ای قرار  دهید  تا روغن اضافی جذب دستمال  شود.

2. پیاز ها را خلالی خرد کرده و با روغن و زردچوبه تفت دهید. نمک و فلفل را افزوده و در آخر کشمش شسته و خشک شده را  اضافه کرده  و   همراه با  پیاز تفت  دهید.

3. داخل  یک قابلمه مقداری آب بریزید   و رشته ها را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه در آب جوش  قرار دهید تا نرم شوند. البته این میزان بستگی به این دارد که رشته در چه مدتی نرم می‌شود. حالا رشته‌ها را آبکش کرده و کمی آب سرد روی رشته‌هابریزید.

4. داخل  قابلمه کمی روغن ریخته، ته‌دیگ دلخواه خود را - نان یا سیب‌زمینی -کف آن بچینید. حالا  روی نان یا سیب زمینی ای که برای ته دیگ قرار داده اید ، مقداری از  رشته ها را بریزید لایه بعدی مخلوط پیاز داغ و کشمش است سپس  بادمجان‌ها ی سرخ شده را  روی  این مخلوط بچینید این کار را آنقدر تکرار کنید که رشته،  بادمجان و مایه کشمشی تمام شود . حالا کره آب شده را  با گرد لیمو روی حرارت کمی تفت دهید ، روی  غذا بریزید و مدت 20 دقیقه دم کنید.

فوت و فن

جنوبی ها رشته ای که برای این غذا استفاده می کنند محلی و تفت داده شده است و بوی خامی نمی دهد.

* کارشناس غذاهای سنتی و فانتزی

از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها