0

آشپزی و غذای کودک

 
zahra_53
zahra_53
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 28735
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
دوشنبه 16 مرداد 1396  5:17 PM

 

طرز تهیه ی غذای کمکی نوزاد ( انواع سوپ )

 

طرز تهیه ی غذای کمکی نوزاد ( انواع سوپ )


سوپ نخود سبز


مواد لازم برای تهیه حدود 5/1 لیتر:
450گرم نخود سبز
1 عدد پیاز ، ریز شده
1عدد کاهوی کوچک ریز شده
150 میلی لیتر ماست
طرز تهیه:
1-    نخود سبز ، پیاز و کاهو را در آب یا آب مرغ و یا آب گوشت به آرامی بجوشانید تا نخود سبز کاملا نرم شود.(حدود 20 تا 30دقیقه ).
2-    مخلوط را صاف کنید.
3-    به کمی از مخلوط ، ماست اضافه کنید و بعد این مخلوط را با بقیه ی آن ترکیب کنید.دوباره به آرامی بجوشانید؛ اما نگذارید جوش بیاید زیرا در این صورت روی سوپ میبندد.


سوپ اسفناج


مواد لازم برای تهیه 900 میلی لیتر:
450 گرم اسفناج تازه یا فریزری
1 عدد پیاز کوچک ، ریز شده
یک قاشق غذاخوری روغن
900 میلی لیتر آب مرغ یا آب سبزیجات جوشیده
طرز تهیه
1-    اسفناج را کاملا بشویید و اگر یخ زده است است ابتدا بگذارید بازشود و بعد آبکش بگیرید.
2-    پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم شود.
3-    اسفناج و آب مرغ را به آن اضافه کنید و آن را به آرامی بجوشانید تا نرم و ترد شود.
4-    مخلوط را صاف کنید.


سوپ گوجه فرنگی


مواد لازم برای تهیه 1 لیتر :
25 گرم مارگارین یا کره
1 عدد پیاز خرد شده
1 حبه سیر ، ریز شده
450گرم گوجه فرنگی تازه ، کاملا ریزشده
600 میلی لیتر آب گوشت یا مرغ
150میلی لیتر شیر
طرز تهیه:
1-    مارگارین یا کره را حرارت دهید تا آب شود.پیاز و سیر را تفت دهید تا نرم شوند.
2-    گوجه فرنگی و آب گوشت را به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه به آرامی بپزد.
3-    ظرف را از روی حرارت بردارید و به آن شیر اضافه کنید.
4-    مخلوط را صاف کنید تا پوست و تخمهای گوجه از آن جدا شود.مجددا حرارت دهید اما نگذارید بجوشد چون در این صورت روی سوپ میبندد.
 


سوپ عدس


مواد لازم برای تهیه 5/1 لیتر:
یک قاشق غذاخوری روغن
1عدد پیاز،ریزشده
2 عدد تره فرنگی ریزشده
2 عدد هویج ، خرد شده
3 ساقه کرفس ، خرد شده
50گرم عدس
یک قاشق غذاخوری تماری (سس سویای بی نمک)
1 قاشق زیره ی سبز
1 لیتر آب گوشت یا آب
طرز تهیه:
1-    روغن را داغ کنید و پیاز ، تره فرنگی ، هویج و کرفس را به مدت 5 دقیقه در ظرف تفت دهید؛تا محتویات آن کمی نرم شوند اما قهوه ای نشوند.
2-    عدس (یا حبوبات دیگر) ، زیره ی سبز و آب گوشت یا آب را به آن اضافه کنید و بجوشانید.سپس در ظرف را بگذارید تا حدود 1 ساعت ( یا تا زمانی که عدس و سبزیجات خیلی نرم شوند) به آرامی بجوشد.
3-    مخلوط را کاملا صاف کنید.

 


سوپ آب مرغ


مواد لازم برای تهیه ی حدود 2 لیتر:
1 مرغ پخته شده یا استخوان های آن (تکه های کوچک مرغ در صورت موجود بودن)
1 عدد پیاز ، خرد شده
1 عدد هویج ، خردشده
1 ساقه ی کرفس ، خردشده
1قاشق چای خوری سبزی های معطر ریزشده
2 لیتر آب
طرز تهیه:
1-    مرغ ( یا دل و جگر) ، پیاز ، هویج ، کرفس و سبزی های معطر را در یک ماهی تابه بزرگ بگذارید ، به آن آب اضافه کنید و بجوشانید.کف آن را بردارید و سپس صاف کنید.در ظرف را بگذارید و آن را حداقل به مدت یک ساعت به آرامی بجوشانید.
2-    بگذارید سوپ سرد شود و سپس آن را صاف کنید.
3-    از آب آن به عنوان آب مرغ استفاده کنید یا آن را دوباره حرارت دهید و در آن نان ریز کنید و به کودک بدهید.
4-    برای تنوع بیشتر آب مرغ را با نخود سبز یا سبزیجات خرد شده مجددا حرارت دهید.
5-    برای آنکه سوپ از نظر ارزش غذایی غنی تر شود به آن مقداری برنج پخته شده ،جو ،ورمیشل و پاستا سوپی اضافه کنید.


منبع : کتاب اولین غذاها

   http://bayanbox.ir/view/4901804249511124488/talar-koodak.gif

 

 

اصفهان نگین فیروزه ای جهان

تشکرات از این پست
fatemeh_75
دسترسی سریع به انجمن ها