طرز تهیه ی غذای کمکی نوزاد ( انواع سوپ )
سوپ نخود سبز
مواد لازم برای تهیه حدود 5/1 لیتر:
450گرم نخود سبز
1 عدد پیاز ، ریز شده
1عدد کاهوی کوچک ریز شده
150 میلی لیتر ماست
طرز تهیه:
1- نخود سبز ، پیاز و کاهو را در آب یا آب مرغ و یا آب گوشت به آرامی بجوشانید تا نخود سبز کاملا نرم شود.(حدود 20 تا 30دقیقه ).
2- مخلوط را صاف کنید.
3- به کمی از مخلوط ، ماست اضافه کنید و بعد این مخلوط را با بقیه ی آن ترکیب کنید.دوباره به آرامی بجوشانید؛ اما نگذارید جوش بیاید زیرا در این صورت روی سوپ میبندد.
سوپ اسفناج
مواد لازم برای تهیه 900 میلی لیتر:
450 گرم اسفناج تازه یا فریزری
1 عدد پیاز کوچک ، ریز شده
یک قاشق غذاخوری روغن
900 میلی لیتر آب مرغ یا آب سبزیجات جوشیده
طرز تهیه
1- اسفناج را کاملا بشویید و اگر یخ زده است است ابتدا بگذارید بازشود و بعد آبکش بگیرید.
2- پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم شود.
3- اسفناج و آب مرغ را به آن اضافه کنید و آن را به آرامی بجوشانید تا نرم و ترد شود.
4- مخلوط را صاف کنید.
سوپ گوجه فرنگی
مواد لازم برای تهیه 1 لیتر :
25 گرم مارگارین یا کره
1 عدد پیاز خرد شده
1 حبه سیر ، ریز شده
450گرم گوجه فرنگی تازه ، کاملا ریزشده
600 میلی لیتر آب گوشت یا مرغ
150میلی لیتر شیر
طرز تهیه:
1- مارگارین یا کره را حرارت دهید تا آب شود.پیاز و سیر را تفت دهید تا نرم شوند.
2- گوجه فرنگی و آب گوشت را به آن اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه به آرامی بپزد.
3- ظرف را از روی حرارت بردارید و به آن شیر اضافه کنید.
4- مخلوط را صاف کنید تا پوست و تخمهای گوجه از آن جدا شود.مجددا حرارت دهید اما نگذارید بجوشد چون در این صورت روی سوپ میبندد.
سوپ عدس
مواد لازم برای تهیه 5/1 لیتر:
یک قاشق غذاخوری روغن
1عدد پیاز،ریزشده
2 عدد تره فرنگی ریزشده
2 عدد هویج ، خرد شده
3 ساقه کرفس ، خرد شده
50گرم عدس
یک قاشق غذاخوری تماری (سس سویای بی نمک)
1 قاشق زیره ی سبز
1 لیتر آب گوشت یا آب
طرز تهیه:
1- روغن را داغ کنید و پیاز ، تره فرنگی ، هویج و کرفس را به مدت 5 دقیقه در ظرف تفت دهید؛تا محتویات آن کمی نرم شوند اما قهوه ای نشوند.
2- عدس (یا حبوبات دیگر) ، زیره ی سبز و آب گوشت یا آب را به آن اضافه کنید و بجوشانید.سپس در ظرف را بگذارید تا حدود 1 ساعت ( یا تا زمانی که عدس و سبزیجات خیلی نرم شوند) به آرامی بجوشد.
3- مخلوط را کاملا صاف کنید.
سوپ آب مرغ
مواد لازم برای تهیه ی حدود 2 لیتر:
1 مرغ پخته شده یا استخوان های آن (تکه های کوچک مرغ در صورت موجود بودن)
1 عدد پیاز ، خرد شده
1 عدد هویج ، خردشده
1 ساقه ی کرفس ، خردشده
1قاشق چای خوری سبزی های معطر ریزشده
2 لیتر آب
طرز تهیه:
1- مرغ ( یا دل و جگر) ، پیاز ، هویج ، کرفس و سبزی های معطر را در یک ماهی تابه بزرگ بگذارید ، به آن آب اضافه کنید و بجوشانید.کف آن را بردارید و سپس صاف کنید.در ظرف را بگذارید و آن را حداقل به مدت یک ساعت به آرامی بجوشانید.
2- بگذارید سوپ سرد شود و سپس آن را صاف کنید.
3- از آب آن به عنوان آب مرغ استفاده کنید یا آن را دوباره حرارت دهید و در آن نان ریز کنید و به کودک بدهید.
4- برای تنوع بیشتر آب مرغ را با نخود سبز یا سبزیجات خرد شده مجددا حرارت دهید.
5- برای آنکه سوپ از نظر ارزش غذایی غنی تر شود به آن مقداری برنج پخته شده ،جو ،ورمیشل و پاستا سوپی اضافه کنید.
منبع : کتاب اولین غذاها