پاسخ به:آشپزی و غذای کودک
چهارشنبه 14 تیر 1396 8:02 AM
روش تهیه ی پوره ی سبزیجات (هویج ، سیب زمینی ، کدو و کلم ) : از آنجا که اولین غذای کودک باید کاملا نرم و کمی غلیظ تر از شیرمادر باشد از طرفی هضم آن نیز برای کودک آسان باشد و ایجاد حساسیت نکند بنابراین اولین غذای کودک را میتوانید با یک نوع پوره ی سبزی تهیه کنید و بعد از آن مخلوط دو نوع سبزی را تهیه نموده و به کودک بدهید.
سبزی را به قطعات کودچک خرد کنید و با بخارآب به مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید ، سبزی خرد شده را در ظرف آب جوش بریزید و به ملایمت 10 تا 15 دقیقه بپزید تا نرم شود.سپس بزی پخته شده را با کمی آب همراه آن به وسیله ی مخلوط کن دستی به شکل پوره درآورید.
موقع دادن پوره به کودک دمای آن باید شبیه گرمی شیرمادر باشد.شما میتوانید پوره ی سبزی کودک را برای چند روز او تهیه نمایید و اضافه ی آن را در ظروف سربسته در فریزر نگهداری کنید.
روش تهیه ی پوره ی هویج: هویج منبع سرشار از ویتامین (( آ )) (بتاکاروتن است.گرچه آب هویج بهترین منبع این ویتامین می باشد ولی کودکان پوره ی آن را بهتر میخورند.برای تهیه ی پوره هویج را کاملا شسته و با بُِِرس به دقت تمیز کنید.(بیشتر مواد غذایی هویج در پوست و زیر پوست آن وجود دارد بهتر است پوست آن کنده نشود.)
هویج را به قطعات یک سانتیمتری خرد کنید و چند قاشق غذاخوری آب به آن اضافه کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه روز اجاق گاز بپزید یا با بخار آب به مدت 15 دقیقه حرارت دهید.در موقع مصرف میتوانید کمی شیرمادر به پوره اضافه کنید و به کودک بدهید.
روش تهیه ی پوره ی سیب زمینی : یک عدد سیب زمینی متوسط را همراه با پوست کاملا شسته و با بُرس تمیز نمایید و به صورت بخارپز یا با حرارت ملایم کاملا بپزید.قبل از سرد شدن کامل پوست آن را بکنید و با پشت قاشق له و نرم کنید یا بکوبید.سیب زمینی نرم شده را در یک ظرف لعابی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
سپس کمی شیرمادر یا شیر پاستوریزه (بعد از یکسالگی) یا شیرخشک را به تدریج به آن اضافه نمایید تا شیر کاملا جذب سیب زمینی شود. بعد از آن یک قاشق مرباخوری روغن مایع به مخلوط اضافه کنید و به هم بزنید. پوره ی سیب زمینی آماده شده است . توجه داشته باشید در صورتی که سیب زمینی را با پوست بپزید ویتامین (( ث )) آن دو برابر میشود.
منبع : کتاب من و کودک من