ترشی گوجه فرنگی / شور گوجه فرنگی
مواد لازم:
گوجه فرنگی 3 کیلو
گل کلم وهویج وکرفس روی هم 1.5 کیلو
سیر----حدودا 50 گرم
فلفل سبز تند----حدودا 50 گرم
مرزه ونعنا مقداری
نمک به میزان لازم
سرکه----نصف لیوان
ببینید من اندازه های دقیق رو نمی دونم چون همیشه چشمی کار می کنم.این دفعه که بخوام درست کنم وزن می کنم وبا عکس براتون می ذارم.
فقط بدانید وآگاه باشید که گوجه فرنگی تون باید دو برابر مجموع سبزیجاتتون باشه.
ضمنا بسته به اینکه کدوم یکی رو دوست تر می دارید می تونید از گل کلم بیشتر استفاده کنید یا مثلا هویج رو بیشتر بریزید.ولی اصلش اینه که گل کلم وهویج تقریبا یک اندازه ست وکرفس نصف اون ها.
همه ی سبزیجات رو شسته و خرد کنید.کرفسها به اندازه ی دو بند انگشت یا ریز تر وهویج ها روحلقه حلقه خرد کنید. بعد همه ی اون ها رو روی پارچه ی تمیزی پهن کنید.باید حدود یک روز بمونه تا کاملا خشک وچروک بشه.اگه این اتفاق نیفته شوری شما خمیری میشه !
حالا گوجه فرنگی ها رو پوست بگیرید ومیکس کنید وبریزید توی قابلمه .بذارید بپزه وآب بندازه.کمی که آبش کم شد سرکه رو اضافه کنید و بذارید سستون جا بیفته ومایع نیمه غلیظی بهتون بده.یه چیزی مثل دوغ غلیظ. زیر سس رو خاموش کنید وبعد بهش نمک بزنید.
سس رو به حال خودش رها کنید وبه سراغ سبزیجات برید.به تناسب ظرفهاتون رو با گل کلم وکرفس وهویج پر کنید.و لابه لاش رو سیر وفلفل بذارید.این قسمت بستگی به خودتون داره اگر دلتون تندی نمی خواد فلفل رو می تونید کم بذارید.من توی هرظرف یک کیلویی دو سه حبه سیر ویک دونه فلفل و چند پر سبزیجات می ذارم سبزیجات برای خوش عطر شدن شوری هست.
وقتی ظرف هاتون که بهتره شیشه ای باشه آماده شد وسستون کاملا سرد شد با ملاقه ظرفهاتون رو پر سس کنید تا روی مواد رو کامل بپوشونه.حالا درظرف ها رو محکم ببندید و اون ها رو یه جای گرم معمولی کم رطوبت بذارید. حدود یک ماه بعد می تونید نوش جان کنید ولی من دیگه از دو هفته بعد شروع به استفاده می کنم.
یادتون باشه سستون از حد طبیعی باید شورتر باشه.
اگه دلتون خواست سالادتون زودتر آماده بشه ,می تونید کرفس ها وهویج هاتون رو کمی با آب نیم پز کنید وبعد استفاده کنید.در این حالت هویج وکرفس کمی نرم میشه.
نوش جان