مجله آشپزی مثبت: در این مطلب میتوانید با انواع و اقسام پاستاها و سسها آشنا شوید. این روزها در بعضی از خانهها گاهی مصرف پاستا از نان و برنج هم بیشتر شده است چرا که مزیت مهم دیگر آن هم این است که همه غذاهایی که با پاستا درست میشوند را در کمتر از یک ساعت میتوان آماده کرد.
پستو با گوجه خشک
این سس با پاستاهای مختلف سرو میشود.
1. 1 پیمانه گوجه خشک را در روغن بریزید و بعد از مدتی آنها را در آبکش بریزید تا روغن اضافی خارج شود.
2. نصف پیمانه پنیر پارمسان و نصف پیمانه ریحان تازه خرد شده را به همراه 1 قاشق سوپخوری دانه کاج بوداده و 3 حبه سیر در غذا ساز بریزید و دستگاه را روشن کنید تا مواد بهصورت پورهای یکدست درآید.
3. سهچهارم پیمانه روغنزیتون هم در حین پوره شدن به مواد اضافه کنید.
4. پستو که حاضر شد آن را با پاستای پخته و آبکش شده مخلوط کنید و روی آن را هم پنیر رنده شده بریزید. البته ایتالیاییها در این مرحله از پنیر رومانو استفاده میکنند.
سس ژامبون و پیازچه
این غذا را با پاستای صدفی یا پنه درست کنید.
1. 8تا10 ورق ژامبون را روی کاغذ روغنی که در سینی فر پهن کردهاید، کنار هم بچینید و در فر گرم شده مدتی حرارت دهید تا رنگ آنها تیرهتر شود. بعد سینی را بیرون بیاورید و صبر کنید تا خنک شوند.
2. سپس ژامبونها را به شکل دلخواه مربعی یا خلالی خرد کنید و کناری بگذارید.
3. 2 قاشق روغنزیتون را در تابهای روی حرارت بگذارید تا گرم شود. کمی کره هم اضافه کنید. وقتی کره آب شد، یک دسته پیازچه را که خرد کردهاید به آنها اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شود.
4. ژامبون را هم اضافه کنید تا گرم شود. بعد نصف پیمانه پنیر پارمسان رنده شده به آن افزوده و خوب هم بزنید تا پنیر آب شود. پاستای پخته و آبکش شده را به تابه اضافه کنید و با مواد هم بزنید.
5. غذا را با افزودن نمک و فلفل مزهدار کنید. وقتی خوب مخلوط شد پاستا را در ظرف دلخواه بریزید و سرو کنید.
سس کدوحلوایی
این سس با پاستای صدفی یا قاشقی سرو میشود.
1. حدود نیم کیلو کدوحلوایی بدون پوست و هسته را به شکل مکعبهای کوچک خرد کنید.
2. 2 قاشق روغنزیتون را در تابهای گود بریزید و روی حرارت بگذارید. 2 عدد پیازچه خرد شده را در روغن تفت دهید و وقتی رنگ پیاز عوض شد، کدوها را هم به تابه بیفزایید و تفت دهید.
3. نمک و فلفل سیاه هم اضافه کنید. تا جایی که رنگ کدوها قهوهای و در اصطلاح کاراملی شود، به هم زدن ادامه دهید.
4. یک عدد برگبو و کمی مریم گلی به مواد بیفزایید. یک پیمانه آب مرغ را به تابه اضافه کنید و در تابه را ببندید. وقتی کدوها نرم شدند، سس را به غذا ساز منتقل و با روشن کردن دستگاه آن را به شکل سسی یکنواخت درآورید.
5. سس را روی پاستای پخته و آبکش شده بریزید و با پیازچه و کمی بادامزمینی بوداده تزئین کنید.
6. در صورت تمایل موقع سرو میتوانید کمی هم پنیر پارمسان یا رومانوی رنده شده روی غذا بریزید.
سس مارینارا
این سس را با اسپاگتی هم میتوانید سرو کنید.
1. 1 قاشق سوپخوری روغنزیتون را در تابهای گود بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. 1 پیمانه پیاز سفید ریز خرد شده را به تابه افزوده و تفت دهید تا نرم شوند.
2. یک و نیم قاشق چایخوری سیر لهشده را هم افزوده و با پیاز حرارت دهید تا بوی آن بلند شود.
3. سرکه را بیفزایید و خوب مخلوط کنیدو نمک و فلفل سیاه تازه آسیاب شده به آن بیفزایید.
4. مواد را آنقدر حرارت دهید تا پیازها قهوهای شوند و سسی یکدست داشته باشید. حالا 700 گرم گوجهفرنگی بدون پوست و دانه پوره شده، 1 قاشق سر پر جعفری ریز خرد شده را هم به تابه بیفزایید.
5. در تابه را ببندید و حدود 15 دقیقه صبر کنید تا سس به غلظت مناسب برسد. سس آماده را با پاستای پخته وآبکش شده مخلوط و سرو کنید.
سس خامهای قارچ
این سس را هم با انواع پاستای دلخواه سرو کنید.
1. 2 قاشق کره را در تابهای بریزید و تابه را روی حرارت متوسط قرار دهید. کره که آب شد، 2 حبه سیر لهشده را به آن اضافه کنید.
2. در صورت تمایل کمی مریم گلی یا آویشن با کمی نمک و فلفل به مواد اضافه کنید.
3. 170 گرم قارچ دکمهای ورقه شده را به تابه بیفزایید و تفت دهید تا آب قارچ بخار شود. سپس 1 پیمانه خامه را هم به مواد بیفزایید و هم بزنید.
4. وقتی سس به غلظت مناسب رسید، تابه را از روی حرارت بردارید.
5. نصف ساقه ترهفرنگی را که ریز خرد کردهاید به سس اضافه کنید و روی پاستای پخته و آبکش شده بریزید و غذا را سرو کنید.
ادامه دارد...