نان کماج خرمایی
شنبه 1 اسفند 1394 11:54 AM
مواد لازم :
شیر- 2 لیوان
آب ولرم -یک لیوان
تخم مرغ- 6 عدد
شکر- یک و نیم لیوان
روغن مایع -یک و یک سوم لیوان
مایه خمیر- 3 قاشق سوپخوری
آرد- 8 تا 9 لیوان
خرمای بدون هسته و چرخ شده -به میزان لازم
سیاه دانه و کنجد -به مقدار لازم
زرده تخم مرغ برای روی نان – یک تا دو عدد
طرز تهیه :
نیم لیوان از آرد و شکر و سه قاشق خمیر مایه ویک لیوان آب ولرم را خوب با هم مخلوط کنید؛ خمیرشلی به دست می آید . این خمیر را در جای گرمی بگذارید تا مایه خمیر عمل کند و موجب ور آمدن آن شود.
بایدآن قدر صبر کنید تا حباب هایی در خمیر ایجاد شود و خمیر بالا آید و کاملاً سبک شود.
در این مرحله تخم مرغ ها را در ظرفی بریزید و با همزن خوب هم بزنید بعد شیر و بقیه شکر و روغن را اضافه کنید و هم بزنید . خمیر آماده شده را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مخلوط شود و آرد الک شده را کم کم اضافه کنید تا خمیر به دست نچسبد . روی خمیر را بپوشانید ودر جای گرمی قرار دهید تا حجم آن بیش از دو برابر شود وکاملاً درون خمیر متخلخل و حفره ایجاد شود.
نیم ساعت قبل از این که نان ها را در فر بگذارید، فر را روشن و روی 180 درجه تنظیم کنید . کف سینی را چرب کنید و گلوله هایی از خمیر را بردارید و خرما را درون آن بگذارید و به شکلی که دوست دارید فرم دهید و در سینی بچینید و روی آن را با زرده تخم مرغ هم زده شده و دانه کنجد یا سیاه دانه تزئین کنید و به مدت 20 دقیقه در فر قرار دهید. بعد گریل را روشن کنید و زمانی که نان طلایی شد، آن را از فر در آورید و در ظرف مناسب قرار دهید .
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست