پاسخ به:ساده و شکلاتی
پنج شنبه 29 بهمن 1394 11:15 AM
كيك كاكائويي ساده
مواد لازم :
2 ¾ پيمانه (675 میلی لیتر) آرد سفيد قنادي
1 ½ قاشق چایخوری (7 میلی لیتر) بکینگ پودر
2/ 1 قاشق چایخوری (2 میلی لیتر) جوش شیرین
4/ 1 قاشق چایخوری (1 میلی لیتر) نمک
2 قاشق غذاخوری (30 میلی لیتر) ریز رنده پوست پرتقال يا يك قاشق چايخوري اسانس پرتقال
1 ½ پيمانه (375 میلی لیتر) شكر
3 عدد تخم مرغ
1 قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) اسانس وانيل يا 2/1 قاشق چايخوري سر صاف پودر وانيل
1 پيمانه (250 میلی لیتر) روغن مايع
¼ 1 پيمانه (300 میلی لیتر) ماست
3 قاشق غذاخوری (45 میلی لیتر) کاکائو
تزئين روي كيك
3 قاشق غذاخوری (45 میلی لیتر) روغن مايع يا خامه ساده
3 / 1 فنجان (75 میلی لیتر) شكلات شيري يا چيپس شكلاتي
جهت :
1. فر قبلا گرم كنيد با درجه حرارت 185 درجه سانتيگراد و قالب تو خالي به قطر 25 سانت رو با مقداري كره يا روغن جامد چرب كرده و آرد پاشي كنيد آرد اضافه را گرفته و قالب را داخل يخچال بگذاريد
2. آرد -بكينگ پودر - نمك - جوش شيرين را با هم مخلوط و دو يا سه بار الك كنيد
3. حدود دو دقيقه شكر و تخم مرغ را با هم زن بزنيد يا تا موقعيكه كرم مانند و غليظ شود . در حين هم زدن تخم مرغ و شكر اسانس پرتقال يا رنده پوست پرتقال و وانيل يا اسانس وانيل را اضفه كنيد روغن مايع را هم اضافه كنيد تا خوب مخلوط مواد شود همزن را كنار بگذاريد آرد را به دو قسمت كنيد نيمي از آن را با مواد بالا اضافه و با ليستك آرام هم بزنيد ماست را به مواد اضافه و باز با ليستك مواد را به آرامي زير و رو كنيد تا خوب مخلوط شود و بعد بقيه آرد را اضافه و مخلوط كنيد
4. 2 پيمانه (500 میلی لیتر) از خمیر را در یک کاسه متوسط ريخته و كاكائو را روي خمير الك كرده با ليستك كاكائو را به خورد خمير دهيد
5. خمير سفيد وانيلي را تو قالب ريخته و بعد خمير شكلاتي را روي مواد به صورت عكس زير بريزيد و به كمك چاقو يا چوب كبابي روي خمير شكلاتي را كمي در حد چند ثانيه حالت مارپيچي به ان دهيد سيخ چوبي را تا ته قالب فرو نكنيد دو يا سه سانت سيخ چوبي را درون خمير كيك شكلات كنيد و حالت مارپيچ دهيد.
6. پخت كيك را در درون فر از قبل گرم شده به مدت 50 دقيقه يا تاموقعيكه سيخ چوبي را در مركز كيك فرو كنيد و تميز درآيد ادامه دهيد حدود 20 تا 30 دقيقه قالب را به همان صورت در دماي محيط آشپزخانه قرارداده تا كيك سرد شده كناره كيك را از قالب جدا كرده و روي توري سيمي برگردانيد تا كاملا كيك سرد شود.
7. براي تزئين : شكلات را بصورت بن ماري آب كرده و روغن مايع يا خامه را اضفه كرده تا شكلات حالت رواني به خود بگيرد و بصورت نيمه گرم روي كيك بريزيد.
اجرا و ترجمه و ويرايش : معصومه يوسفيان
عمر گران میگذرد خواهی نخواهی ـ سَعی بر آن کن نرود رو به تباهی