پاسخ به:رویدادهای روز پانزدهم
پنج شنبه 15 بهمن 1394 11:12 AM
حضرت امام خميني طي يك ســخنراني، جوانان را به ادامه تظاهرات و اعتصابات فرا خواندند. • به دنبال جلسه روز گذشتهي شوراي انقالب -كه در آن نخست وزيري دولت موقت به مهندس بازرگان پيشنهاد شده بود- اين شورا براي گرفتن جواب از وي، امروز تشكيل جلسه داد. بازرگان درباره اين جلسه ميگويد: ابتدا پس از تشكراز حسن ظن آقايان، گفتم: »اگر بنده را نامزد نخست وزيري نماييد با علم و اطالع از كار و اخالق و سوابقم خواهد بود... همه ميدانيد كه من معتقد به دمكراسي و مشورت و اعتقاد به ديگران هستم و از تندي و تعجيل احتراز دارم و عالقمند به مطالعه و عمل تدريجي هستم. حال اگر با اين سوابق و شرايط قبولم داريد، پيشنهاد فرماييد«. عكسالعمل مثبت يا منفي در مجلس نديدم. سكوت و قبولي و اصرار مجدد آقايان روحاني عضو شورا و امام در برابر شرايط و اتمام حجت من، باعث تعجبم شد و انتظار آن را نداشتم. • شاپور بختيار گفت: درهاي مذاكره با آيتاهلل خميني همچنان باز اســت... جمهوري اسالمي براي من مجهول است. وي افزود كه من نه با شاه و نه با )امام( خميني سازش نميكنم و اجازه تشكيل دولت موقت را به او )امام خميني( نميدهم. • ژنرال هايزر، فرستاده ويژه آمريكا به ايران، با اتمام مأموريت حساس خود و مذاكرات مكرر با مقامات ايراني، عازم آمريكا شد. سخنگوي وزرات خارجه آمريكا گفت: هايزر سعي كرد تا نظاميان ايران از بختيــار حمايت كنند. وي به اين علت ايران را ترك كرد كه اقامت وي به احساسات ضد آمريكايي در ايران دامن ميزد. • بنــا به گزارش دولت امريكا، ايران به علت كمبود بودجه در اثر از دســت دادن فروش نفت، قــرارداد ده ميليارد دالري خريد اســلحه از امريكا را لغو كرد. گفتني است چون امريكا نظام سلطنتي ايران را در خطر ميديد، فروش اين سالحها، از جمله چندين فروند آواكس را به مصلحت خويش نميديد. لــذا يكي از مأموريتهاي هايزر، بر هم زدن اين قرارداد به نحوي بود كه امريكا متضرر نشود. • آيتاهلل ســيدمحمدباقر صدر با ارسال نامهاي از عراق براي حضرت امام، از مبارزات ملت ايران حمايت كرد. • شــهردار تهران )جواد شهرستاني( به حضور امام رسيد و از سمت خود اســتعفا كرد. امام سپس وي را مجددا به عنوان شــهردار منصوب كردند. جواد شهرســتاني از سوي دولت بختيار ممنوعالخروج شد. • گروهي از نمايندگان مستعفي مجلس با امام ديدار كردند. • دو تــن از وزراي ســابق به نامهــاي عبدالمجيد مجيدي و هوشنگ نهاوندي، توسط فرمانداري نظامي بازداشت شدند. • خسرو قشـــقايي پس از 25 ســـال اقامت در امريـكا، به ايـران بـازگشت. وي يكـي از رهبـران ايـل قشـقايي بود.
123456