شاعری که به اسلوب شعر فارسی پایبند است
دوشنبه 5 بهمن 1394 7:56 AM
پنجاه و پنجمین عصرانه ادبی فارس، ویژه راضیه رجایی با حضور شاعران و علاقهمندان شعر در خبرگزاری فارس برگزار شد.
مصطفی محدثی خراسانی در این نشست گفت: شعر فارسی همواره مدافع اخلاق، مهر و نوعدوستی بوده، زیرا در دامن آموزههای اسلام و قرآن پرورش یافته است. شعر زمانی به ذات خود نزدیک میشود که شاعر سیر و سلوک کرده و با اجتماع رابطه برقرار کرده باشد.اگر حضور زنان در شعر کمرنگ میشود، به خاطر همین مسئله تجربه است و شاعران زن به این خاطر که کمتر در میدان حضور داشتهاند، حضور کمرنگتری نیز به نسبت آقایان داشتهاند، اما راضیه رجایی یکی از بانوانی است که در میدان بوده و تجربیاتش در شعرش نمود دارد و در زمانی که او در سالهای راهنمایی بود، در کنگره شعر شاعران دانشآموز کارهایش را دیده بودم. این شاعر در بخش دیگری از سخنانش گفت: بانوان شاعر که رجایی یکی از آنها به شمار میرود، وقت زیادی را صرف شعر میکنند و در طول این سالها حلقه وصل و رابط بانوان شاعر خراسان بودهاند و به عبارتی چراغ محافل ادبی را روشن نگه داشتهاند.بسامد موضوعات انقلابی، آیینی و دفاع مقدسی در آثار رجایی، بالاست و من هر کاری از او خواندهام، بهنوعی به دفاع از این آرمانها پرداخته است.
رجایی به اسلوب شعر فارسی پایبند است
مرتضی امیری اسفندقه در بخش دیگری از این عصرانه ادبی گفت: شعر پارسای پارسی، در هر موضع و موضوعی خراسانی است و هر قدر از خراسان دور شده، از شعر بودنش فاصله گرفته و هر قدر شعر به خراسان نزدیک شده، بهتر شده است، البته منظور ما از خراسان، فقط یک محدوده جغرافیایی نیست، بلکه مراد آنجاست که خورشید زودتر بالا میآید.راضیه رجایی یک شاعر خراسانی است و خوشحالم در جلسهای سخن میگویم که ویژه بانویی است که به اسلوب شعر فارسی پایبند است.
امیری اسفندقه با اشاره به خاطرهای از رجایی گفت: این شاعر با یک بیت من را در خیابان به گریه انداخت و اشک من را در برابر انظار مردم جاری کرد.
انسان، گمشده فعالیتهای فرهنگی است
علیمحمد مؤدب در بخش دیگری از این مراسم گفت: تأکید بر فعالیت فرهنگی از زبان بزرگان به خاطر تغییر در وضعیت نظام نشانهها و واردات خیال است و ما این روزها شاهد وارد کردن تخیلات آدمهایی هستیم که نمیشناسیم.
وی افزود: انسان فرهنگی مهمترین عنصر فعالیّت فرهنگی است. همیشه تاریخ ایدهها بوده، ولی آنها منتظر یک فرد بودند که آنها را به اجرا دربیاورد. همچنین روش و اجرای یک ایده نیز موجود بوده، ولی مهم فردی بوده که آنها را به اجرا دربیاورد، اما ما اغلب کمتر به نیروی فرهنگی توجه میکنیم و انسان گمشده فعالیتهای فرهنگی است.
مؤدب در پایان گفت: خانم رجایی از این حیث یکی از سرمایههای ادبی در خراسان و کشور است و اگر مدیران و مسئولان که بودجههای کلان دریافت میکنند، بیایند و گزارش دهند و آن را با فعالیت یک شاعر جوان مانند رجایی مقایسه کنیم، به تأثیرگذاری این شاعر پی خواهیم برد. حماسه در شعر رجایی باید مورد تأکید بیشتری قرار گیرد تا جایی که ما شاهدیم یکی از سرداران دفاع مقدس شعر او را زمزمه میکند.
تاثیرگذارترین جلسه شعر خراسان کدام بود؟
راضیه رجایی در پایان این عصرانه ادبی گفت: تاثیرگذارترین و با کیفیتترین جلسهای که در خاطره ادبی خراسان هست به گواهی شاعران نام آشنای خراسان همان جلسات پنجشنبههای سازمان تبلیغات اسلامی است که دردهههای شصت و هفتاد به همت مصطفی محدثی خراسانی و محمدکاظم کاظمی، مرتضی امیری اسفندقه، عباس ساعی، محمود اکرامیفر و... برگزار میشد.البته جلساتی هم از قبیل جلسات هفتگی با حضور متواضعانه مرحوم ذبیح الله صاحبکار در اداره ارشاد اسلامی برگزار میشد که قابل توجه بود و مغتنم. اما ویژگی نقد و بررسی اشعار و حضور شاعران نام آشنای شهر در این انجمن، این جلسه را همچنان متمایز میکرد.
این شاعر خراسانی گفت: جلسه پنجشنبههای مشهد در واقع جلسات شعرخیز و شاعرپرور کشور بود که با برچیده شدن این محفل انجمنهای متعدد و متنوعی شکل گرفت. اما دیگر مشهد جلسهای منسجم و در خور شان جایگاه ادبی خراسان به خود ندید!
رجایی گفت: در حال حاضر تلاش اعضای آفتابگردان مشهد، رسیدن به جلسهای منسجم، پرشور و انگیزه بخش است که ان شاءا... به یاری خدا و لطف استاد کاظمی و همت اعضای این انجمن در کنار حمایتهای موسسه شهرستان ادب شاهد اتفاقات خوبی در این زمینه باشیم.این بانوی شاعر گفت: تا کنون هم اگر جریان شعر انقلاب درخشندگی که شایسته و بایسته است را با این همه استعداد کیفی و کمی نداشته به دلیل چشم دوختن به همراهی و همیاری مسئولان و متولیان شعر انقلاب بوده است!
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست