طرز تهیه نان های گلی خانگی
شنبه 3 بهمن 1394 9:20 AM
مواد لازم
1 پیمانه شیر داغ
4 /1 پیمانه شکر
3 ق س کره خردشده
1 ق چ نمک
1 ق چ روغن زیتون
3 پیمانه آرد
1 عدد تخممرغ
2 ق س مخمر
3 /1 پیمانه آب ولرم
1 عدد زرده تخممرغ
طرز تهیه:
1. در یک کاسه کوچک، پودر مخمر را همراه با یک قاشق سوپخوری شکر و 3/1 پیمانه آب ولرم مخلوطکنید،یک درپوش روی کاسه بگذارید و به مدت 12-10 دقیقه صبر کنید تا مخمر عمل بیاید و حجمش زیاد شود. در یک کاسه بزرگ شیر داغ، بقیه شکر، کره، تخم مرغ و نمک را بریزید و خوب آنها را باهم مخلوطکنید. صبر کنید تاکمی ولرم شوند. اکنون یک پیمانه از آرد را به مواد اضافه کرده ، هم بزنید. حالا مخمری را که حجمش زیاد شده به مواد اضافه کنید. در این زمان یک پیمانه دیگر آرد اضافه کنید و مواد را دوباره خوب هم بزنید. در انتها بقیه آرد را اضافه کنید و مواد را خوب باهم مخلوطکنید تا خمیر نان آماده شود. خمیر را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و آن را با دست کمی ورز دهید. حالا روی خمیر یک حوله تمیز قرار دهید و بگذارید خمیر به مدت 5 تا 10 دقیقه استراحت کند.
2. حالا یک کاسه بزرگ را با روغنزیتون چرب کنید. مقداری از خمیر را بردارید و آن را با دست گرد کنید تا شبیه یک توپ کوچک شود. هر تعداد که میشود به این شکل خمیرها را درست کنید و داخل کاسه قرار دهید. کاسه را با درپوش مناسب بپوشانید و به مدت 45 دقیقه صبر کنید تا حجم خمیرهادو برابر شود.
3. فر را با دمای 190 درجه سانتی گراد گرم کنید.دوباره خمیرها را روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید. قالبهای مافین را چرب کنید. توپها را کمی فشار دهید. حالا 3 عدد از توپها را داخل یک قالب مافین قرار دهید طوری که کنار هم قرار بگیرند. هر تعداد که میشود قالبهای مافین را به همین شکل پرکنید. یک عدد زرده تخممرغ را در یک کاسه کوچک خوب هم بزنید سپس با برس مخصوص آشپزی آن را روی نان ها بمالید سپس قالبها را داخل فر به مدت 20-15 دقیقه قرار دهید تا نان ها آماده شوند. قالبها را از فر درآورید و کمی صبر کنید تا خنک شوند سپس نانها را از قالب درآورده ، سرو کنید.
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست