طرز تهیه پیتزای سنتی
چهارشنبه 30 دی 1394 8:47 AM
به گزارش تسنیم وبه گفته غلامرضا کردافشاری دستیار تخصصی طب سنتی می توان پیتزای سنتی را به شرح زیر تهیه کرد.
مواد لازم برای تهیه پیتزای سنتی
بادمجان و کدوی متوسط - 3عدد
هویج پخته و خرد شده -نصف لیوان
گوجه فرنگی -4 عدد
کلم برگ سفید خام خرد شده -نصف لیوان
گل کلم-نصف لیوان
لوبیا سبز پخته و خرد شده -یک لیوان سرخالی
فلفل دلمهای متوسط -یک عدد
پیاز- یک عدد
آبغوره یا آب لیموی تازه- 3قاشق غذاخوری
روغن کنجد یا روغن زیتون- 8 تا 9 قاشق غذا خوری
زردچوبه و دارچین - هرکدام نصف قاشق چای خوری
پنیر لیقوان رنده شده- 100 گرم
خمیر نان سنگک – به اندازه یک نان
پودر آویشن شیرازی - یک قاشق چای خوری
طرز تهیه
گوجه فرنگیها را درون قابلمه روی حرارت بگذارید تا بپزد. ضمن پختن نمک، فلفل قرمز، زردچوبه، ادویه خورشتی، دارچین و پودر آویشن شیرازی را به مخلوط اضافه کنید و در اواخر پخت هم 2 قاشق غذاخوری آبغوره یا آب لیموترش تازه به آن بیفزایید و در قابلمه را بردارید تا مخلوط کاملاً غلیظ شود. بدین ترتیب سس گوجه فرنگی آماده میشود. بادمجان را روی شعله پخش کن اجاق کباب کنید و پوست بکنید و ساطوری کنید. سپس آنها را به همراه 2 قاشق غذا خوری سس گوجه فرنگی آماده شده و نصف لیوان آب و دو قاشق غذاخوری روغن، به مدت حدود 15 دقیقه بپزید تا کاملاً له شود. گل کلم، هویج، لوبیا سبز و کدو سبز را بخارپز کنید و جداگانه هر کدام را ریز خرد کنید و کنار بگذارید. کلم برگ سفید خام را هم ریز خرد کنید و به همراه فلفل دلمهای خرد شده و کمی آب بپزید. در ضمن پختن، 2 قاشق غذاخوری روغن را به همراه نمک و فلفل و یک قاشق چای خوری پودر آویشن شیرازی به مخلوط اضافه کنید و پخت را ادامه دهید تا آب آن کاملاً تمام شود.پنیر لیقوان را رنده کنید و کنار بگذارید. حال با چرب کردن یا خیس کردن دست خود، خمیر نان سنگک را روی یک سینی چرب شده پهن کنید. دقت کنید که قطر خمیر زیاد نباشد. از سس گوجه فرنگی که قبلا آماده کرده بودید به مقدار لازم روی خمیر بریزید وآن را به طور یکنواخت در سرتاسر خمیر پخش کنید. سپس مخلوط بادمجان راروی آن بریزید و آن راهم به طور یکنواخت در سرتاسر خمیر پخش کنید.پس از آن، به ترتیب گل کلم، کدو سبز، لوبیا سبز و هویج را روی مخلوط بادمجان پخش کنید و در آخر مخلوط کلم برگ سفید و پیاز و فلفل دلمهای را اضافه کنید و کمی پودر آویشن روی آن بپاشید. پیتزا را در فری که از قبل گرم کردهاید، بگذارید تا به مدت 15 دقیقه با دمای متوسط بپزد. سپس سینی را از فر بیرون آورید و پنیر لیقوان رنده شده را روی پیتزا پخش کنید و مجدد برای 5 دقیقه دیگر آن را درون فر قرار دهید. پیتزای آماده شده را از فر خارج کنید و بگذارید کمی سرد شود. سپس آن را برش دهید و در دیس بچینید.
عکس تزئيني
گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست