راه های ترویج فرهنگ وقف
جمعه 23 بهمن 1394 5:33 PM
وزارت کشور
فرمانداران، بخشداران، دهداران و شوراهاي شهر و روستا و شهرداريها نيز ميتوانند با معرفي واقفان، تبليغ در زمينهي وقف و معرفي موقوفات در گسترش و همگاني کردن فرهنگ وقف سهيم باشند.
راههاي ايجاد موقوفات جديد
در کنار تشويق مردم به وقف بايد جهت وقف را با توجه به نيازهاي جامعه مشخص کرد تا از موقوفات تکراري نظير ساخت مسجد و... جلوگيري شود. تحقيق شود که نيازهاي روز جامعه کدامند تا موقوفات به آن سمت سوق داده شود. بديهي است که اگر وقف براي
کارهاي عمراني، صنعتي، کشاورزي و سرمايهگذاري در کارهاي توليدي باشد نسل جديد به وقف روي خواهد آورد و موقوفات تازه شکل ميگيرد.
تأسيس کتابخانههاي عمومي، موزهها، ساخت خوابگاههاي دانشجويي، تأسيس مراکز آموزشي براي فراگيري حرفه و شغل توسط جوانان، ساخت کارخانجات توليدي و مراکز خدماتي در مناطق محروم و جذب جوانان بيکار، تأسيس مدارس شبانهروزي براي کودکان بيبضاعت، کمک به سازمان بهزيستي، آموزش و پرورش، دانشسراها، هلالاحمر، تهيهي مسکن ارزان قيمت براي جوانان و... ميتواند از جمله مصارف جديد اوقاف و نيز ايجاد موقوفات جديد با توجه به نيازهاي جامعه باشد که آثار آنها در جامعه بيشتر خواهد بود و مردم نيز با ديدن آثار و کارکرد وقف در اين زمينه در ايجاد موقوفات تازه شرکت ميکنند. شناسايي زمينهاي وقفي در سراسر کشور از سوي سازمان اوقاف به ويژه زمينهاي وقفي که در نتيجهي اصلاحات ارضي به دست مردم افتاد، بازسازي موقوفههاي مخروبه نيز ميتواند در احياي موقوفات مؤثر باشد. به نظر ميرسد بيان کارکردهاي موقوفههاي آستان قدس رضوي براي مردم، آنها را به تشکيل موقوفات تازه تشويق و کمک نمايد. بنابراين، بايد تحقيق شود که نيازهاي جامعه چيست تا متناسب با آن نيازها موقوفات جديد شکل بگيرد. تدوين قوانين تازه دربارهي موقوفات از سوي مجلس شوراي اسلامي و استفتا از مقام معظم رهبري دربارهي مصارف جديد موقوفات در اين زمينه بسيار مؤثر و راهگشاست. مسؤولان ذيربط نيز موظف به تبليغ، راهنمايي و تشويق مردم در ايجاد موقوفات جديد هستند. تهيهي جزوات آموزشي و برگزاري کلاسهاي آموزشي براي توجيه مردم در اين خصوص ضروري است.