پاسخ به:غذاهای محلی ایران
دوشنبه 16 آذر 1394 9:24 PM
قُمنَبیت به معنای نبات قم است. مردم استان قم به خاطر شوری آب قم و خاصیت قمنبیت (کلم قمری) در از بین بردن املاح مضر از کلیهها در بعضی از غذاها مانند آبگوشت و لابهلای بعضی از پلوها از کلم قمری استفاده میکنند.
مواد اولیه:
گوشت ماهیچه یا سر دست با استخوان گوسفندی: 750 گرم
نخود و لوبیای سفید: 150 گرم
پیاز متوسط: دو عدد
سیبزمینی کوچک: پنج عدد
گندم: دو قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی: یک تا دو قاشق غذاخوری
کلم قمری یا قُمنَبیت نگینی: نصف یک عدد
ترخون خشکشده: یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
لیموعمانی: سه عدد
طرز تهیه:
* گوشت را تکهتکه کرده و بشویید، پیاز را خرد کرده، نخود، لوبیا و گندم را نیز شسته در قابلمه ریخته کلم قمریهای خردشده را به همراه زردچوبه اضافه و پنج تا شش لیوان آب در آن بریزید. در ظرف را بسته و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.
* وقتی که گوشت، نخود و لوبیا کاملا پخته شدند، سیبزمینیها را پوست کنده و به آنها اضافه کنید.
* رب گوجهفرنگی و به اندازه کافی نمک، فلفل، لیموعمانی و ترخون را نیز در این مرحله اضافه کرده و بگذارید بپزند.
* پس از پختن همراه با نان سنگک و سبزی خوردن آن را سرو کنید.
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...