0

غذاهای محلی ایران

 
hossein201273
hossein201273
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1392 
تعداد پست ها : 26938
محل سکونت : سپاهان ایران

پاسخ به:غذاهای محلی ایران
دوشنبه 16 آذر 1394  9:21 PM

قروتو یا آب کشک یکی از چندین غذای سنتی و محلی بجنوردی‌هاست.

قروتو بجنورد

مواد لازم:

پیاز متوسط: یک عدد

کشک: 250 گرم

ماست: 250 گرم

مغز گردوی خرد شده: 50 گرم

سبزی خردشده ( تره، جعفری و ترخون): 100 گرم

روغن حیوانی یا کره: 50 گرم

نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری

شیرین‌بیان: یک قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه:

* ابتدا ماست را خوب هم می‌زنیم تا کمی شل شود (اگر ماست ترش باشد، بهتر است).

* کشک را به ماست اضافه کرده و هم می ‌زنیم تا مخلوط و یک ‌دست شود.

* سپس دو و نیم لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم تا ماست و کشک به صورت مایع غلیظی در‌آید.

* روغن یا کره را در قابلمه‌ای می‌ریزیم و پیاز را خرد کرده و سرخ می‌کنیم.

* وقتی پیاز طلایی شد، نعنا خشک و زردچوبه را به آن اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم.

* سپس سبزی خرد شده را به آن اضافه می‌کنیم و خیلی کم تفت می‌دهیم.

* بعد مغز گردو، شیرین‌بیان و نمک را می‌ریزیم.

* در انتها مخلوط ماست و کشک را به آن اضافه کرده و مرتب هم می‌زنیم. چون این غذا، ماست دارد باید دائما هم بزنیم تا به‌ جوش آید و اگر هم نزنیم ماست اصطلاحا می‌بُرد.

* بعد از اولین جوش، می‌گذاریم مدت 10 دقیقه به خاطر کشک، غذا بجوشد.

حال قروتو آماده‌ی خوردن است.

* قروتو را مثل آبگوشت با نان ترید شده می‌خورند که بسیار خوشمزه است. به صورت سوپ هم می‌توان آن ‌را خورد.

 

مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...

 

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها