پاسخ به:غذاهای محلی ایران
یک شنبه 15 آذر 1394 10:42 PM
مالابیج یکی از غذاهای محلی استانهای گیلان و مازندران است. این غذا به نام مالاتا هم شناخته میشود.
غذای گیلانی مواد لازم:
ماهی سفید بزرگ _ ۱ عدد
سبزیهای معطر: نعناع، خنش (خلواش)، شوشاق یک دسته
رب انار _ ۲ قاشق غذاخوری
مغزگردو _ ۲۰۰ گرم
نمک و فلفل و گلپر _ به اندازه کافی
طرز تهیه:
مغزگردو را با سبزی میسائیم یا چرخ میکنیم، مغزگردو و سبزی را با رب انار و گلپر و نمک و فلفل مخلوط میکنیم. آنگاه روی سطح ماهی کمی کارد میکشیم. بالههای ماهی را با قیچی میگیریم، داخل گوشهای ماهی را خالی میکنیم. شکم ماهی را یک چاک کوچک میدهیم، محتویات شکم ماهی را خارج میکنیم. بعد ماهی را تمیز میشوئیم و میگذاریم در صافی بماند تا آبش برود. سپس داخل شکم ماهی را از مایه مغزگردو و سبزی که حاضر کردهایم پر میکنیم. دو لبه شکم ماهی را جفت میکنیم و با نخ و سوزن بخیه میزنیم. سپس سر و دم ماهی را بهم میآوریم و ماهی را گرد کرده در یک قابلمه مناسب قرار میدهیم و زیر و روی آن آتش زغال ریخته و ماهی را در حرارت ملایم میپزیم. امروزه این خوراک ماهی را نیز میتوان در فر به طریق آسان تر طبخ نمود. یعنی بعداز آنکه شکم ماهی را پر کردیم و دوختیم سینی فر را کمی چرب میکنیم، کمی آرد میپاشیم و ماهی را از پهلو روی سینی قرار میدهیم. در طبقه وسط فر با حرارت ۳۵۰ درجه به مدت یکساعت و نیم میپزیم. در این فاصله مقداری سس متشکل از آب انار و یک قاشق کره آب کرده و زعفران روی آن میدهیم تا ماهی خوشرنگ شود.
مهربان همیشگی من... خودت گفتی:ادعونی استجب لکم... بخوانید مرا تا اجابت کنم شمارا...
گوش کن... این منم که اینروزها بیش از همیشه میخوانمت... اجابت کن مرا...