مواد لازم:
کلم برگ- یک بوته
روغن زیتون-یک قاشق مرباخوری
پیاز خرد شده- یک عدد
سیر رنده شده- 4 حبه
گوشت چرخ کرده- نیم کیلوگرم
برنج کته- نصف پیمانه
سس گوجه فرنگی- یک قاشق غذاخوری
پنیر فتای خرد شده- نصف پیمانه
پوست و آب لیمو- یک عدد
پیازچه خرد شده- به اندازه دلخواه
آب مرغ- به اندازه کافی
شوید خرد شده- یک چهارم پیمانه
نعناع خرد شده- یک چهارم پیمانه
نمک و فلفل- به اندازه کافی
تخم مرغ- 2 عدد
طرز تهیه:
در قابلمه بزرگی آب و نمک را به جوش بیاورید، سپس کلم برگ کامل را به مدت 15 دقیقه در آن قرار دهید تا برگ ها کمی شفاف و به راحتی از هم جدا شود. آب را خالی کنید و برگ ها را یکی یکی جدا کنید و قسمت انتهایی برگ ها را ببرید. روغن را در ماهیتابه کمی گرم کنید و پیاز و سیر را تفت دهید تا طلایی رنگ شود. پیاز تفت داده شده، گوشت چرخ کرده برنج کته، سس گوجه، پنیر فتا، پوست لیمو، پیازچه، شوید، نعناع، نمک و فلفل را در کاسه ای مخلوط کنید. تمامی برگ ها را طوری قرار دهید که قسمت پشت به طرف بالا باشد و هر کدام را با مواد پر کنید و بپیچید. دلمه ها را در ظرف قرار دهید و به اندازه ای که روی آن را بپوشاند آب مرغ بریزید. ظرف را به مدت یک ساعت در فر با دمای 190 درجه سانتی گراد قرار دهید.
برای تهیه سس
تخم مرغ ها را در کاسه ای به صورت بن ماری به مدت 3 دقیقه (کاسه تخم مرغ بالای کاسه آب در حال جوش قرار می گیرد) هم بزنید تا کف کند. آرام آرام در حالی که هم می زنید آب لیمو را اضافه کنید. در صورت نیاز میتوانید کمی آب کلم پر شده در حال پخت را به آن اضافه کنید. هم زدن را ادامه دهید تا سس غلیظ شود.
قبل از سرو با نعناع و شوید تزیین کنید.