0

سایت ‌اند ساند بهترین فیلم‌های سال 2010 را انتخاب کرد

 
bardia_m
bardia_m
کاربر طلایی2
تاریخ عضویت : آذر 1389 
تعداد پست ها : 6374

سایت ‌اند ساند بهترین فیلم‌های سال 2010 را انتخاب کرد
یک شنبه 5 دی 1389  6:01 PM

دیوید فینچر و آپیچاتپونگ ویراستاکول در صدر نظرسنجی سالانه سایت اند ساند قرار دارند که به اعتقاد این نشریه بریتانیایی ثابت می‌کند سینمای مولف همچنان زنده است.

 

به گزارش خبرآنلاین، اینکه مهمترین فیلم‌های سال 2010 چه بودند به این بستگی دارد که در دوران عسرت از سینما چه می‌خواهید.

این نتیجه نظرسنجی سایت اند ساند از 85 منتقد و نویسنده درمورد پنج فیلم برتر سال و مهمترین رویدادهای سینمایی است. گروهی اعتقاد داشتند موفقیت پدیده‌وار «آواتار» به کارگردانی جیمز کامرون (که دسامبر 2009 اکران جهانی شد) نشان می‌دهد صحنه‌های تماشایی در دوران سخت حکم پادزهر را دارد.

گروهی حتی معتقد بودند اعطاء جایزه اسکار بهترین فیلم سال 2010 به «قفسه درد» کاترین بیگلو، توهین محض به «آواتار» بود، اما در نظرسنجی سایت اند ساند «آواتار» در هیچ یک از فهرست‌ها جایی نداشت (امسال حس مخالفت منتقدان این نشریه نسبت به صحنه‌های تماشایی حاصل از تصاویر کامپیوتری متوجه «آغاز» فیلم به لحاظ تجاری بسیار موفق کریستوفر نولان هم شد و این فیلم تنها یک امتیاز آورده است).

در مقابل، «قفسه درد» پارسال در رده دوم نظرسنجی سایت اند ساند قرار گرفت. آن سینمایی که تماشاگران عادی برای دیدن آن صف می‌بندند، ارتباط چندانی با آنچه 85 منتقد و نویسنده حاضر در این نظرسنجی می‌خواهند، ندارد. البته نه به آن معنا که آنها نسبت به فیلم‌هایی که از نظر فروش در گیشه موفق هستند، ترس بیمارگونه دارند.

فیلم پیروز فهرست امسال سایت اند ساند «شبکه اجتماعی» دیوید فینچر است، درامی درباره موسس فیس‌بوک که به شکلی دور از انتظار فیلمی موفق از کار درآمده است. (تا هنگام تنظیم این مطلب فیلم تنها در بریتانیا 9 میلیون پوند فروش داشته است).

22 نویسنده «شبکه اجتماعی» را در فهرست خود آورده‌اند. بجز دیالوگ‌های آتشین آرون سورکین فیلمنامه‌نویس این فیلم، می‌توان گفت جذابیت «شبکه اجتماعی» به خاطر پرداختن به چیزی است که همه ما را نگران کرده است: شبکه آنلاین چه بر سر هویت ما آورده است؟

در مجموع، 200 فیلم در فهرست پنج فیلم برتر سال به انتخاب شرکت‌کنندگان در نظرسنجی سایت اند ساند حضور دارند. نماینده اصلی سینمایی که کاملا با هالیوود فرق دارد، «عمو بونمی که می‌تواند زندگی‌های‌ گذشته خود را به یاد بیاورد» به کارگردانی آپیچاتپونگ ویراستاکول است که با 19 رای در رده دوم بهترین فیلم‌های سال قرار گرفته است.

فیلم کارگردان تایلندی یکی از سه فیلم غیر اروپایی و آمریکایی است که به فهرست 10 فیلم (یا عملا 12 فیلم چرا که پنج فیلم به طور مشترک هشتم شده‌‌اند) راه یافته‌اند. دو فیلم دیگر یکی «نوستالژی برای نور» ساخته پاتریشیا گازمن (یکی از دو مستند راه پیدا کرده به این فهرست) و دیگری «شاعری» به کارگردانی لی چانگ-دونگ است.

دو فیلم بریتانیایی هم در فهرست برترین فیلم‌های سال حضور دارند؛ «سال دیگر» مایک لی (رده سوم) و «آلاچیق» (رده پنجم) ساخته کلیو بارنارد. «کارلوس» به کارگردانی اولیویه آسایاس رده چهارم فهرست را دارد، فیلمی که ثابت می‌کند فیلمسازان همچنان مجذوب تروریسم به عنوان موضوعی برای فیلم‌های تریلر هستند.

«کارلوس» که در اصل در قالب یک سریال تلویزیونی ساخته شد، احتمالا زمینه را فراهم می‌کند تا در آینده فیلمسازان مولف بیشتری به درام‌های تلویزیونی روی بیاورند. فیلم مستقل «استخوان زمستان» ساخته دبرا گرانیک و فیلم ایتالیایی «من عشق هستم» به کارگردانی لوکا گوادانینو به طور مشترک رده ششم را از آن خود کرده‌اند.

احتمالا تسلط ژان-لوک گدار بر سایت اند ساند ابدی است، حتی اگر همتایان سابق او در موج نوی سینمای فرانسه دیگر جایی در نظرسنجی‌های این نشریه نداشته باشند (اریک رومر و کلو شابرول امسال غایب هستند). شاید سخت بتوان با «فیلم سوسیالیسم» گدار کنار آمد، اما به همان اندازه برای پیشکسوتی مانند او هم سخت بوده که خلاقانه‌تر از این رو به ما کند و بگوید: «بدون شرح».

فهرست 12 فیلم برتر سال به انتخاب سایت اند ساند به شرح زیر است:

1- «شبکه اجتماعی»، دیوید فینچر / آمریکا

2- «عمو بونمی که می‌تواند زندگی‌های‌ گذشته خود را به یاد بیاورد»، آپیچاتپونگ ویراستاکول / تایلند، بریتانیا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، هلند

3- «سال دیگر»، مایک لی / بریتانیا

4- «کارلوس»، اولیویه آسایاس / فرانسه، آلمان، بلژیک

5- «آلاچیق»، کلیو بارنارد / بریتانیا

6- «استخوان زمستان»، دبرا گرانیک / آمریکا

6- «من عشق هستم»، لوکا گوادانینو / ایتالیا

8- «زندگی‌نامه شخصی نیکلای چائوشسکو، آندری اویکا / رومانی

8- «فیلم سوسیالیسم»، ژان-لوک گدار / سوییس، فرانسه

8- «نوستالژی برای نور»، پاتریشیا گازمن / فرانسه، آلمان، شیلی

8- «شاعری»، لی چانگ-دونگ / کره جنوبی

8- «یک پیشگو»، ژاک اودیار / فرانسه، ایتالیا

سایت اند ساند / ترجمه: علی افتخاری


تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها