پاسخ به:تاريخچهٔ سينما در ايران
دوشنبه 5 مرداد 1394 7:06 PM
آرزوهاى زمين (وحيد موسائيان)، آواى جبرئيل (سيروس رنجبر)، اتانازي (رحمان رضايي)، اثيري (محمدعلى سجادي)، ارتفاع پست (ابراهيم حاتمىکيا)، امتحان (ناصر رفائي)، ايستگاه متروک (عليرضا رئيسيان)، بالاى شهر پايين شهر (اکبر خامين)، بانوى کوچک (مهدى صباغزاده)، بماني (داريوش مهرجويي)، بوى گل سرخ (ناصر محمدي)، بىهمتا (جهانگير جهانگيري)، بىتو تنهايم (قدرتالله صلح ميرزايي)، پرنده باز کوچک (رهبر قنبري)، پيرمرد و جاده (احمد ظريف رفتار)، ترانه بلند شب (سعيد نژاد سليماني)، تيک (اسماعيل فلاحپور)، خانهاى روى آب (بهمن فرمانآرا)، خواب سفيد (حميد جبلي)، دختر شيرينىفروش (ايرج طهماسب)، دخيل (داريوش ياري)، دنياى آينده (احمدرضا جغتايي)، دهقان فداکار (سيروس حسنپور)، راه بهشت (محمود بهرازنيا)، رأى مخفي (بابک پيامي)، زيستن (رضا سبحاني)، ساحت (حسين فهيمي)، سايهروشن (حسن هدايت)، سفره ايراني (کيانوش عياري)، سيندرلا (مسعود رسام، بيژن بىرنگ)، شام آخر (فريدون جيراني)، شب برهنه (سعيد سهيلي)، شب دهم (حسن فتحي)، عزيزم من کوک نيستم (محمدرضا هنرمند)، عيسى مىآيد (على ژکان)، فراري (رضا جعفري)، فردا (ستسو ناکاياما)، قارچ سمي (رسول ملاقلىپور)، کاغذ بىخط (ناصر تقوايي)، کولي (على شاهحاتمي)، کويرمرگ (اسماعيل براري)، ماه پشت ابر (عماد اسدي)، مرباى شيرين (مرضيه برومند)، مزاحم (سيروس الوند)، مسافر شهر قصهها (رسول بابا رضا)، من ترانه پانزده سال دارم (رسول صدرعاملي)، مه بانو (مجيد بهشتي)، نامههاى باد (عليرضا اميني)، نان عشق و موتور ۱۰۰۰ (ابوالحسن داودي)، نفس عميق (پرويز شهبازي)، نگين (اصغر هاشمي)، نورا (محمد شولىزاده)، نوروز (سيد رحيم حسيني)، هستي (مجيد مظفري)، هفت ترانه (بهمن زرينپور)، يک الف ناقابل (محمد عرب).
در بيستمين جشنواره بينالمللى فيلم فجر در سال ۱۳۸۰ بهترين کارگردان رسول صدرعاملى براى من ترانه پانزده سال دارم و بهترين فيلم خانهاى روى آب ساخته بهمن فرمانآرا معرفى شد. جايزهٔ ويژهٔ هيئت داوران نيز به دو کارگردان فيلم امتحان (ناصر رفاهي) و کاغذ بىخط (ناصر تقوايي) اهدا شد.
آبادان (مانى حقيقي)، آدمکها (على قوىتن)، اينجا چراغى روشن است (رضا ميرکريمي)، اين زن حرف نمىزند (احمد اميني)، بر باد رفته (مهدى ودادي)، بهشت جاى ديگرى است (عبدالرسول گلبن حقيقي)، پسران مهتاب (صدرا عبدالهي)، تکدرختها (سعيد ابراهيمىفر)، توکيو بدون توقف (سعيد عالمزاده)، تهران ساعت ۷ صبح (اميرشهاب رضويان)، جايى ديگر (مهدى کرمپور)، جوجه اردک من (امير فيض)، چترى براى کارگردان (پرويز شيخ طاري)، حضرت يوسف (بهروز يغمائيان)، خاموشى دريا (وحيد موسائيان)، دنيا (منوچهر مصيّري)، دوران سرکشي (کمال تبريزي)، دوشيزه (محمد درمنش)، دو فرشته (محمد حقيقت)، ديوانهاى از قفس پريد (احمدرضا معتمدي)، رأىباز (مهدى نوربخش)، رقص در غبار (اصغر فرهادي)، روز کارنامه (مسعود کرامتي)، رؤياى جواني (نادر مقدس)، زمانه (حميدرضا صلاحمند)، زمزمهٔ بودا (حسين قاسمى جامي)، زندانى ۷۰۷ (حبيبالله بهمني)، زير آواز باران (رضا کريمي)، ستارههاى سربي (مهدى ودادي)، سرنيستي (اميد بهکار)، سفرى اينچنين دراز (سپيده فارسي)، شاه خاموش (همايون شهنواز)، شبهاى روشن (فرزاد مؤتمن)، صنوبر (مجتبى راعي)، صورتي (فريدون جيراني)، عروس خوشقدم، (حبيبالله بهمني)، عشق فيلم (ابراهيم وحيدزاده)، فانوس سياه (مهدى معدنيان)، فرش باد (کمال مصفاى تبريزي)، قابهاى خالي (سيدعليرضا حسيني)، قناري (جواد اردکاني)، کودک شاعر (اميرقاسم راضي)، گاوخوني (بهروز افخمي)، گاهى به آسمان نگاه کن (کمال تبريزي)، مردى از آسمان (جواد ارشاد)، مزربعه پدري (رسول ملاقلىپور)، ملاقات با طوطي (عليرضا داودنژاد)، نبات داغ (محمدعلى آهنگر)، واکنش پنجم (تهمينه ميلاني)، دقت چيدن گردوها (دکتر ايرج امامي)، يک روز معمولي (حسن فتحي)، يک روز يک زندگى يک مرد (جمشيد عندليبي)
در بيست و يکمين جشنواره بينالمللى فيلم فجر بهترين کارگردان رضا ميرکريمى براى اينجا چراغى روشن است و بهترين فيلم ديوانهاى از قفس پريد (تهيهکننده: محمدرضا تختکشيان) معرفى شد. جايزه ويژهٔ هيئت داوران به فيلم فرش باد ساخته کمال تبريزى اهدا شد.