پاسخ به:دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان
شنبه 13 تیر 1394 6:42 PM
شرح دعای هفدهمین روز ماه رمضان |
|
|
●●●●●●●●●●●●●●●.●شرح دعای هفدهمین روز ماه رمضان●●●●●●●●●●●.●●●●●●
اللَّهُمَّ اهْدِنِی فِیهِ لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ
خدایا در ماه رمضان مرا به اعمال صالح راهنمایی کن؛
نه اینکه فقط بخوریم، بیاشامیم و بخوابیم؛ طوری باشیم که اهل سحر باشیم؛ خدایا! توفیق بده اهل قرائت قرآن باشیم چرا که یکی از اعمال صالح، تلاوت قرآن است؛ بهترین چیزها، تلاوت قرآن است که زنگار دل را از بین میبرد؛ چه خوب است که مخصوصاً سحرها مقید باشیم دو یا سه صفحه قرآن بخوانیم؛ استغفار هم زنگار از دل میبرد؛ دست کشیدن بر سر یتیم هم زنگاز دل را میزداید.
وَ اقْضِ لِی فِیهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ
خدایا احتیاجات مرا برآورده کن و هر آرزوی شرعی که دارم برای من مستجاب کن؛
شرط قبولی دعا و برآورده شدن آرزوهای ما در این است که امیدمان فقط به خدا باشد؛ بایستی بدانیم چنانچه دلهایمان بهجای دیگری گرم باشد و امیدمان به دیگری باشد، حاجاتمان برآورده نخواهند شد. دعای ما زمانی مستجاب میشود که از همه ناامید شویم؛ آنوقت، زمان استجابت دعای ماست.
•از جمله وحیهایی که خدایتعالی به یکی از پیامبرانش فرمود، این بود که قسم به عزت و جلالم! آرزوی هر آرزوکننده به غیر خودم را قطع میکنم به اینکه او را مأیوس کنم و او را پیش مردم لباس خواری بپوشانم و از گشایش و فضل خود دورش نمایم. آیا بندهام غیر مرا در سختیها امید دارد؟ در صورتی که سختیها در دست من است و آیا امید به غیر من دارد؟ در حالی که من بینیاز و جوادم و کلید درهای بستهشده در دست من است و درگاهم برای دعاکنندهها باز است...
یَا مَنْ لاَ یَحْتَاجُ إِلَی التَّفْسِیرِ وَ السُّؤَالِ
ای خدایی که احتیاج نداری که من حاجتم را برای تو تفسیر و شرح کنم؛
چرا که خداوند به گرفتاری و مشکل ما عالم است؛ نهتنها خداوند نیاز به شرح و تفسیر حاجاتمان ندارد، بلکه ائمه (ع) نیز همینگونه میباشند و عالم به حاجات و دعاهای ما هستند. خدایا! برای برآورده کردن حاجات ما، حتی احتیاج به شنیدن درخواستمان نداری، کسانی که از تو درخواستی هم ندارند، تو کارشان را سر و سامان میدهی.
•در دعای ماه رجب نیز میخوانیم که: «یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ سَأَلَهُ یَا مَنْ یُعْطِی مَنْ لَمْ یَسْأَلْهُ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفْهُ تُحَنُّناً مِنْهُ وَ رَحْمَةً» ای خدایی که اعطاء میکنی حاجات کسانی را که از تو درخواست میکنند و بهجا میآوری حاجات کسانی را که از تو درخواست نکردهاند و تو را نمیشناسند.
یَا عَالِماً بِمَا فِی صُدُورِ الْعَالَمِینَ
ای خدایی که به سرایر خلق آگاهی؛
تو احتیاجی به تفسیر و توضیح حاجات بندگانت نداری، برای اینکه عالم هستی به هر امری که در دل بندگانت جریان دارد؛ تو با خدای خود باش تا خدا کارت را درست کند...
صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِین
خدایا درود بفرست بر محمد و خاندان طاهر و پاک او.
|