0

∞ آیه شب سیزدهم ماه مبارک رمضان ∞

 
aftabm
aftabm
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 25059
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:شأ ن نزول آیه فوق∞
سه شنبه 9 تیر 1394  12:49 AM

شأ ن نزول آیه فوق
 
از مجموع آنچه در کتب شيعه و اهل تسنن درباره شان نزول اين آيه نقل شده چنين استفاده مي‏شود که يکي از يهوديان به نام «شاس بن قيس» که پيرمردي تاريک‏دل و در کفر و عناد کم‏نظير بود روزي از کنار مجمع مسلمانان مي‏گذشت، 
ديد جمعي از طايفه «اوس» و «خزرج» که سالها با هم جنگهاي خونيني داشتند، در نهايت صفا و صميميت گرد هم نشسته، مجلس انسي بوجود آورده‏اند، و آتش اختلافات شديدي که در جاهليت در ميان آنها شعله‏ور بود به کلي خاموش شده است. 
او از ديدن اين صحنه بسيار ناراحت شد و با خود گفت اگر اينها تحت رهبري محمد صلي الله عليه و آله و سلم از همين راه پيش روند موجوديت يهود به کلي در خطر است، در اين حال نقشه‏اي بنظر او رسيد، و يکي از جوانان يهودي را دستور داد که به جمع آنها بپيوندد، و حوادث خونين «بغاث» (محلي که جنگ شديد اوس و خزرج در آن نقطه واقع شد) به ياد آنها بياورد، و آن حوادث را پيش چشم آنها مجسم سازد. اتفاقا اين نقشه که با مهارت به وسيله آن جوان يهودي پياده شد، مؤثر واقع گرديد و جمعي از مسلمانان از شنيدن اين جريان به گفتگو پرداختند، و حتي بعضي از افراد طايفه «اوس» و «خزرج» يکديگر را به تجديد آن صحنه‏ها تهديد کردند، چيزي نمانده بود که آتش خاموش شده ديرين بار ديگر شعله‏ور گردد. 
خبر به پيامبر صلي الله عليه و آله‏رسيد، فورا با جمعي از مهاجرين به سراغ آنها آمد، و با اندرزهاي مؤثر و سخنان تکان دهنده خود آنها را بيدار ساخت. جمعيت چون سخنان آرام‏بخش پيامبر را شنيدند از تصميم خود برگشتند، و سلاحها را بر زمين گذاشته، دست در گردن هم افکنده، بشدت گريه کردند، و دانستند اين از نقشه‏هاي دشمنان اسلام بوده است، و صلح و صفا و آشتي بار ديگر کينه‏هائي را که ميخواست زنده شود شستشو داد. 
تشکرات از این پست
tahmores saeedakh kuoroshss salma57 nargesza shirdel2
دسترسی سریع به انجمن ها