اختلاط با مردان بزرگترین دردسر و آسیب اشتغال زنان/ لزوم توجه به تفاوت های زن و مرد در اشتغال زنان
شنبه 30 خرداد 1394 11:57 PM
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی طنین یاس، نشست "اشتغال زنان بایدها و نبایدها" با مشکارکت سازمان بسیج جامعه زنان کشور و سایت طنین یاس برگزار شد.
بالارفتن تب اشتغال زنان در جامعه
مینو اصلانی، رئیس سازمان بسیج جامعه زنان کشور ، در این نشست اظهار داشت: امروز تب اشتغال زنان بسیار بالا رفته است و همین مسئله باعث شده است که زنان بیشتر در مشاغل کاذب کار کنند.
وی افزود: یکی دیگر از عواملی که مشاغل کاذب را افزایش داده است، خروجی دانشگاه ها است، تحصیلاتی که فرد گذرانده مطابقتی با شغلی که انتخاب کرده است، ندارد و این امر نیز مشاغل کاذب را بیشتر کرده است و باعث به هدر رفتن سرمایه های ملی نیز شده است.
لزوم بازخوانی در حوزه اشتغال زنان
اصلانی بیان کرد: باید در حوزه اشتغال زنان بازخوانی صورت گیرد در بحث اشتغال زنان باید نقد بی رحمانه صورت گیرد و ابتدا از خودمان شروع کنیم و مبتنی بر واقعیت باشد.
وی ادامه داد: باید بررسی کنیم که آیا حضور زنان به لحاظ فرهنگ و تمدن سازی لازم است و اگر جامعه می خواهد از حضور زنان برای پیشرفت استفاده کند باید به این نکته توجه شد که زنان به عنوان نیمی از جمعیت جامعه خود پرورش دهنده و کمک به آنها برای پیشرفت هستند و نباید اشتغال آنها به این مسئولیت خطیر زنان صدمه وارد کند.
مسئول بسیج جامعه زنان کشور، بیان کرد: باید برای زنان شاغل تمهیداتی در نظر گرفته شود که پس از کار با خیالت راحت و بدون خستگی به امور خانه و فرزندان خود برسند، کاهش ساعت کاری، نیمه وقت کردن، دورکاری و افزایش مرخصی زایمان از جمله مواردی است که باید برای زنان شاغل در نظر گرفته شود.
وی در ادامه افزود: امروز صحبت از این است که زنان باید پست های مدیرتی بیشتری داشته باشند، ما مخالف مدیریت زنان نیستیم اما باید به این نکته توجه شود که امروز فرصت های شغلی از آقایان گرفته شده است و از آنجایی که تعداد زنان تحصیلکرده زیاد شده است، این مسئله نیز بیشتر به چشم می خورد.
تقلید از مدل غربی بسیاری از حوزه ها را به چالش کشیده است
مریم ورزدار کارشناس امور زنان در ادامه این نشست بیان کرد: چالشی که امروز در حوزه زنان ایجاد شده است به علت چالش هایی است که در دیگر حوزه به وجود آمده است متأسفانه در بسیاری از حوزه ها نظریه دینی را مدنظر قرار می دهیم اما در عمل می خواهیم از غرب تقلید کنیم، از آنجایی که بین نظر و عمل تضاد وجود دارد،دچار مشکل شده ایم و حتی نمی توانیم مشکلات را شناسایی کنیم.
وی افزود: اگر منصفانه در بحث اشتغال زنان و حوزه سیاستگذاری و برنامه ریزی عمل کنیم و پیرو مبانی دینی باشیم و در اجرایات ملتزم به این نکته باشیم بسیاری از مشکلات نه تنها در حوزه زنان بلکه دیگر حوزه ها حل خواهد شد.
ورزدار ادامه داد: در بحث اشتغال زنان باید ابتدا 2 سوال را از دیگاه اسلام مطرح کنیم نخست آنکه زنان اجازه اشتغال نسبت به مردان دارند و دیگر اینکه آیا در موارد دینی حوزه خاصی از اشتغال از منظر دین تعیین شده است؟؛ اگر به این سوالات پاسخ دهیم بسیاری از مشکلات در حوزه زن و خانواده حل خواهد شد.
در اشتغال زنان باید به تفاوت های بین زن و مرد توجه کرد
وی بیان کرد: اسلام با اشتغال زنان مشکلی ندارد اما به این نکته تأکید دارد که زن و مرد با یکدیگر تفاوت دارند و در انتخاب شغل نیز باید این تفاوت ها مدنظر قرار گیرد، آنچه که امروز در بحث اشتغال زنان مشکل ایجاد کرده است، انتخاب شغلی است که مغایر با این تفاوت ها است.
ورزدار به عوامل افزایش اشتغال در زنان پرداخت کرد و گفت: امروزه عوامل زیادی بر بالارفتن اشتغال زنان تاثیر گذاشته است اما مهم تری دلیل آن رفع نیازهای مصرف گرانه، نیازهای غیرمصرف گرانه، خدمت به توسعه نظام اسلامی و سرپرست خانوار بودن است.
وی بیان کرد: اگر اشتغال زنان را در حوزه خدمت رسانی به نظام اسلامی بررسی کنیم، راهکار خود را دارد اگر در این راستا الگوی اسلامی را جاری و ساری کنیم باید تمامی خدمات خدمت رسانی به نظام اسلامی باشد.
در بحث اشتغال زنان نباید از الگوهای غربی ُکپی کرد
در ادامه این نشست فرشته روح افزا عضو شواری فرهنگی اجتماعی زنان اظهار داشت: در بحث اشتغال زنان باید به این نکته توجه داشت که نباید از الگوهای غربی کُپی کرد چرا که این الگو نه تنها به نفع زنان آنها نسیت بلکه به نفع ما نیز نخواهد بود.
وی افزود: در بحث اشتغال زنان ، باید توجه داشته باشیم که در اشتغال باید از چه افرادی استفاده شود، یک قشر از زنان که مجرد و تحصیلات دارند باید از آنها استفاده شود و عده ای از زنان فرزندان بزرگ دارند و حضور آنها در بیرون از منزل لطمه ای وارد نمی کند و با تجربه هستند.
اختلاط با مردان بزرگترین دردسر و آسیب اشتغال زنان
روح افزا تصریح کرد: آنچه که امروز اشتغال زنان را دچار دردسر و آسیب کرده است، اختلاط با مردان است و این مسئله باعث می شود، عصمت و عفت زهرایی در جامعه آسیب ببیند.
وی در ادامه این مطلب افزود: بحث اشتغال برای هر زنی که در نظام اسلامی پیش بینی می شود، باید اختلاط در آن به حداکثر برسد و انجام این کار بسیار آسان است.
وی با بیان اینکه زنان باید اشتغال صحیح داشته باشند، بیان کرد: ساعت کاری زنان باید مشخص باشد و با مردان نیز تفاوت داشته باشد زنان شاغل باید ساعات کمتری کار کنند همچنین اگر فرزند دارد باید استرس پیدا کردن مهدکودک نزدیک محل کار از آنها دور شود و دستگاه های اداری ما باید برای این مسئله تدبیر کنند.
میزان استرس در زنان شاغل داری فرزند، بالا است
روح افزا میزان استرس در زنان شاغل را بالا دانست و گفت: این استرس در زنان شاغلی که فرزند خود را به مهد می سارند بیشتر است ؛ این مسئله نیز بر کیفیت کار و امور زندگی آنها تأثیر سوء می گذارد.
وی بیان کرد: ساعات طولانی اشتغال زنان بر کیفیت مدیریت آنها بر خانواده تأثیر سوء می گذارد و از آنجایی که غیبت آنها از خانه طولانی است، باعث می شود بر تربیت فرزندان مدیریت صحیحی نداشته باشند و همین منجر به انحرافات در فرزندان می شود طبق آمار وزارت کشور آسیب های فرهنگی، اجتماعی و اعتیاد در بین افراد تحصیلکرده افزایش پیدا کرده است و این مسائل در افرادی که والدین آنها شاغل هستند، بیشتر دیده می شود.
ایجاد مشکل در مدیریت خانواده با عدم تغییر در مدل اشتغال زنان
وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: اگر مدل اشتغال زنان تغییر نکند، مدیریت خانواده دچار مشکل می شود.
روح افزا بیان داشت: از منظر اسلام زن موظف به تأمین اقتصاد خانواده نیست بلکه حق و حقوقی برای آن در نظر گرفته شده است ، مهریه، حق شیر، اجرت المثل و ارث جزء حقوق زنان است که باید پرداخت شود اما چون پیش بینی نشده است در قانون ما خنده دار است ، چرا مسئولان قانون نمی نویسند که موظف بشنوند که این حقوق را تأمین کنند.
وی گفت: در غرب زنان شاغل می تواند تا 3 سالگی فرزندشان پیش او بمانند و دولت موظف است حقوق آن را بدهد و امنیت شغلی آنها را تضمین می کند چرا که اعتقاد دارند اگر فرزند زیر 3 سالگی با مادر نباشد، دچار عقده های روحی روانی می شود و جبران آن برای دولت بسیار هزینه بر است.
مسئول بسیج دانشجویی خواهران، ادامه داد: امروز بسیاری از زنان شاغل بار مخارج سنگین زندگی را به دوش می کشند اگر دولت نمی تواند اقتصاد خانه را توسط مردان تأمین کند و بار آن را به دوش زنان انداخته است، ظلم مضاعفی است که در این مدل اشتغال به زنان می شود و این مصادیق خشونت علیه زنان است، آیا این خشونت نیست؟
اجرای مدل غربی برای استخدام زنان در شرکت های خصوصی
وی در ادامه به آسیب های اشتغال زنان در شرکت های خصوصی اشاره کرد و گفت: در شرکت های خصوصی زنان باید مُدل باشند و آرایش کردن اجباری است در این شرکت ها استفاده ابزاری از زن نمود دارد؛ در استخدام زنان در شرکت های خصوصی از مُدل غربی پیروی شده است.
انتهای پیام/ح.