شماره 11
چهارشنبه 27 خرداد 1394 12:07 PM
قهوه امریکانو
قهوهی امریکانو نوعی نوشیدنی قهوهی امریکایی بر پایهی اسپرسو است. در جنگ جهانی دوم سربازان امریکایی مستقر در اروپا که چندان طرفدار قهوهی غلیظ و پررنگ نبودند، این نوشیدنی را جایگزین اسپرسوی خالص کردند که در اصل با اضافه کردن مقداری آب داغ به اسپرسوی داخل فنجان تهیه میشود و رقیقتر و پرحجمتر از اسپرسوی خالص است. امریکانو از لحاظ بافت شبیه به قهوهی عادی دمشده در قهوهساز فیلتری-قطرهای است اما مزهاش با آن تفاوت دارد.
ابزار لازم:
- دستگاه اسپرسو یا موکا پات
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، گاز و کتری برای آب جوش
- پیمانهی اندازهگیری
ابزار لازم برای پذیرایی:
- فنجان قهوهخوری با گنجایش معادل ۱۸۰ میلیلیتر
مواد اولیه
مواد اصلی:
- ۳۰ تا ۷۵ میلیلیتر قهوهی اسپرسو
- ۳۰ تا ۷۵ میلیلیتر آب جوش یا بیشتر
مواد اختیاری:
- شکر
مراحل تهیه
۱. حدود ۳۰ تا ۷۵ میلیلیتر آب یا بیشتر را بنا به ذائقهتان در کتری جداگانهای به جوش آورید و بگذارید یک دقیقه بماند تا اندکی خنک شود، سپس از دستگاه اسپرسویتان یک شات اسپرسوی سینگل بگیرید و آن را مستقیماً داخل فنجان قهوهخوریتان بریزید.
۲. نسبت قهوه به آب در قهوه امریکانو اغلب ۱ به ۱ است، بنابراین ۳۰ تا ۴۵ میلیلیتر آب جوش را به فنجانتان اضافه کنید. البته میتوانید مقدار آب را بسته به ذائقهتان تغییر دهید، در آن صورت اگر آب بیشتری بریزید قهوهتان رقیقتر خواهد بود. همچنین میتوانید در مرحلهی اول به جای یک شات اسپرسوی سینگل، یک شات اسپرسوی دوبل در فنجان بریزید و مقدار آب را در مرحلهی دوم به ۶۰ تا ۷۵ میلیلیتر افزایش دهید.
۳. میتوانید در صورت تمایل پس از ریختن آب جوش، نصف قاشق چایخوری شکر را در فنجانتان حل کنید.
۴. در صورتی که ابتدا آب جوش را داخل فنجان بریزید و سپس یک شات اسپرسوی دوبل (نه سینگل) کوتاه ristretto را به آن اضافه کنید، نوشیدنی بهدستآمده «لانگ بلک» Long Black نامیده خواهد شد. این نوشیدنی بیشتر در استرالیا مرسوم است و به علت تفاوت در ترتیب مراحل اضافه کردن آب و اسپرسو، کرما crema یا کف اسپرسوی بیشتری بر روی خود دارد. همچنین اغلب مقدار آبی که به لانگ بلک اضافه میشود کمتر از مقدار آبی است که به قهوه امریکانو اضافه میشود و در نتیجه این نوشیدنی غلیظتر از قهوه امریکانو است.