شماره 7
یک شنبه 24 خرداد 1394 12:14 AM
فلت وایت
flat white نوعی نوشیدنی قهوهی استرالیایی بر پایهی اسپرسو است که اغلب در یک فنجان پهن با دهانهی گشاد ریخته میشود و در استرالیا و نیوزلند از محبوبیت زیادی برخوردار است. این نوشیدنی بافت مخملین و نرمی دارد و تقریباً شبیه به قهوه لاته است با این تفاوت که مقدار شیر و کف شیر بر روی آن کمتر است و همچنین کف شیر آن بسیار ریز microfoam است.
ابزار لازم:
- دستگاه اسپرسو
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کفساز یا همزندستی whisk
- پارچ شیر
- دماسنج مایعات
- پیمانهی اندازهگیری
- قاشق
ابزار لازم برای پذیرایی:
- فنجان قهوهخوری با گنجایش ۱۵۰ تا ۱۸۰ میلیلیتر
- زیردستی کوچک برای فنجان
مواد اولیه
مواد اصلی:
- ۶۰ تا ۷۵ میلیلیتر اسپرسو
- ۶۰ تا ۹۰ میلیلیتر شیر پرچرب
مواد اختیاری:
- شکر
مواد تزئینی:
- کف شیر ریز
- پودر دارچین، زنجبیل، کاکائو و ...
مراحل تهیه
1. با دستگاه اسپرسویتان یک شات اسپرسوی دوبل کوتاه ristretto بگیرید و آن را مستقیماً داخل فنجان قهوهخوریتان بریزید. برای تهیهی سفیدِ پَهن از اسپرسوی بلند استفاده نمیکنیم زیرا به علت کم بودن مقدار شیر مورد استفاده در این نوشیدنی، نمیخواهیم اسپرسویمان خیلی تلخ باشد.
2. شیر را در پارچ شیر بریزید و آن را بر زیر نازل بخار دستگاه اسپرسو قرار دهید. تفاوت کف شیر مورد نیاز برای این نوشیدنی با کف شیر مورد استفاده در کاپوچینو و دیگر نوشیدنیها در ریزتر بودن و مرطوبتر بودن آن است. در واقع نمیخواهیم کف شیرمان درشت و خشک باشد، بلکه میخواهیم کف ریزی بر روی شیرمان ایجاد شود که به شیر بافت مخملینی بدهد. به همین علت سر نازل بخار را اندکی پایینتر از سطح شیر فرو میکنیم زیرا نمیخواهیم هوا وارد شیر شود و سطح آن ترک بخورد. دمای شیر باید به ۶۰ درجه برسد که میتوانید با دماسنج مایعات آن را اندازه بگیرید. وقتی کف ریز بر روی پارچ نشست آنها را با یک قاشق به ته پارچ هدایت میکنیم تا در کل شیر پخش شوند.
3. شیر مخلوط با کف ریز را درون فنجان قهوهخوریتان بریزید. برای تهیهی سفیدِ پَهن، برعکس بقیهی نوشیدنیهای اسپرسوی حاوی کف شیر، نباید با قاشق جلوی ریختن کف به داخل فنجان را بگیرید و آن را در آخر اضافه کنید، بلکه کف و شیر باید به طور همزمان داخل فنجان ریخته شوند زیرا نمیخواهیم نوشیدنیمان لایهلایه باشد. کف شیر باید در تمامی نوشیدنی حس شود.
تفاوت flat white و latte :
درست است که flat white از latte کمتر است اما باید بدانیم که یک لاته کوچک نیست و با آن تفاوت دارد.تفاوت اصلی آنها در شیر است اولا میزان شیر برای یک flat white کمتر از حجم شیر مصرفی برای latte مشابه است دوما نحوه گرم کردن شیر نیز برای هر کدام متفاوت است،شیر flat white فوم کمتر و ریز تری دارد که با شیر مخلوط است و در latte از فوم بیشتری استفاده میشود.