شماره 1
سه شنبه 12 خرداد 1394 12:09 AM
موکا یا موکاچینو
قهوه موکا نوعی نوشیدنی قهوهی ایتالیایی بر پایهی اسپرسو است که شباهت بسیاری به قهوه لاته دارد. وجه تمایز موکا با لاته در این است که موکا علاوه بر قهوهی اسپرسو و شیر داغ، مقداری پودر کاکائو یا شکلات مایع نیز دارد. نام این نوشیدنی برگرفته از نام شهری به همین نام در یمن است که در حاشیهی دریای سرخ قرار دارد و از دیرباز از بزرگترین صادرکنندگان قهوه به سرزمینهای اطراف شبه جزیرهی عربستان بوده است.
ابزار لازم:
- دستگاه اسپرسو یا موکا پات
- در صورت موجود نبودن دستگاه اسپرسو، اجاق گاز و کفساز یا همزندستی whisk
- پارچ شیر
- قاشق
- پیمانهی اندازهگیری
- دماسنج مخصوص مایعات
- فنجان اضافه برای گرفتن اسپرسو
mocha
ابزار لازم برای پذیرایی:
- لیوان شیشهای پایهبلند مخصوص لاته (دستهدار یا بدون دسته)
- زیردستی کوچک برای زیر لیوان لاته
مواد اولیه
مواد اصلی:
- ۷۵ میلیلیتر اسپرسو
- ۳۰ میلیلیتر سس شکلات
- ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیلیتر شیر سرد پرچرب
مواد تزئینی:
- پودر کاکائو، دارچین، قهوهی تلخ
- خرده میوهی خشک
- خامهی زدهشده
- سس کارامل
مواد اختیاری:
- کف شیر
مراحل تهیه
۱. ۳۰ میلیلیتر سس شکلات را در ته لیوان شیشهای لاتهتان بریزید.
۲. ۱۲۰ تا ۱۵۰ میلیلیتر شیر سرد را داخل پارچ شیری در دستگاه اسپرسو بخار دهید و با استفاده از نازل بخار بر روی آن کف ایجاد کنید. اگر دستگاه اسپرسو ندارید میتوانید با حرارت دادن شیر داخل یک شیرجوش بر روی گاز این مرحله را انجام دهید و با استفاده از کفساز یا همزن دستی بر روی شیر کف ایجاد کنید. (میتوانید به جای این که سس شکلات را در ابتدای مراحل در ته لیوان بریزید، آن را با شیر سرد مخلوط کنید و هر دو را بخار دهید و سپس داخل لیوان لاتهتان بریزید).
۳. با دستگاه اسپرسویتان یک شات اسپرسوی دوبل بگیرید و در فنجانی بریزید. اگر دستگاه اسپرسو ندارید میتوانید ۷۵ میلیلیتر قهوه در موکا پات دم کنید.
۴. اکنون با قاشق کف شیر روی پارچ شیر را در گوشهی ظرف پارچ نگه دارید تا بیرون نریزد و سه چهارم شیر بخاردادهتان را داخل لیوان لاته بریزید. اجازه دهید در آخر این مرحله اندکی از کف شیر به داخل لیوان بریزد.
۵. اسپرسوی داخل فنجان را درون لیوان لاتهتان بریزید. میتوانید اسپرسو و سس شکلات و شیر داخل لیوان را با قاشق به آرامی هم بزنید تا مزهها خوب به خورد یکدیگر بروند.
۶. کف شیر باقیمانده در پارچ را با قاشق بر روی نوشیدنی داخل لیوان بریزید. اگر از این مرحله صرف نظر کنید نوشیدنی بهدستآمدهتان «قهوه موکا» خواهد بود، اما اگر این مرحله را انجام دهید و روی نوشیدنیتان را لایهی ضخیمی از کف شیر فرا بگیرد، آنگاه نوشیدنیتان «موکاچینو» خواهد بود.
۷. میتوانید با مقداری خامهی زدهشدهی سرد روی نوشیدنیتان را بپوشانید و مقداری سس کارامل نیز روی آن بریزید. همچنین میتوانید برای تزئین مقداری پودر کاکائو، دارچین، یا پودر قهوهی تلخ بر روی کف یا خامهی روی لیوان بریزید و یا آن را با خردههای میوهی خشک تزئین کنید.