با سلا م. جلسه ی سوم اموزش مقدماتی پایتون رو با موضوع متغیر ها شروع می کنیم .
در این جلسه قصد معرفی انواع متغیر ها رو داریم . متغیر ها 4 نوع است . (تا اونجا که من خبر دارم)
که عبارت اند از : عدد صحیح (int) , رشته (string) , عدد اعشاری (float) , بولین (True Or False) .
خوب حالا به معرفی هر یک می پردازیم :
1 . عدد صحیح (int) :
این نوع از متغیر ها فقط اعداد صحیح رو می پذیرد . منظور از اینکه فقط عدد صحیح می پذیرد این است که فقط ما می توانیم اعدادی چون {... 3 . 2 . 1} رو بهش اختصاص بدیم . یعنی اعدادی که اعشاری نیستند . طرز نوشتن این متغیر اینگونه است :
کد:
int = 4
2 . رشته (string) :
این یکی دیگر از انوع متغیر ها می باشد که ما می توانیم همه نوع داده را به این بدهیم به شرطی که بین دو علامت "" (کوتیشن) قرار گیرد . اگر ما عدد را در بین این دو قرار دهیم ان عدد را رشته در نظر می گیرد و اگر ما حروف را بین این دو قرار دهیم با هم همین شکل است . می توانیم به جای "" (جفت کوتیشن) از علامت '' (کوتیشن) استفاده کنیم . فرقی ندارم ولی اگر ما از '' استفاده کنیم در بعضی مواقع مشکل ایجاد می کند . عکس :
PythonError.png
همینطور که در عکس معلوم است ما اگر بخواهیم کلمه ای را مخفف در انگلیسی به کار ببریم باید از ' استفاده کنیم و اگر بخواهیم این را با '' بنویسیم , جایی که از کلمه ی مخفف استفاده کرده ایم رشته ی ما بسته می شود و مشکل ایجاد می کند .
طرز نوشتن این متغیر اینگونه است :
کد:
str = "Mr Sh3ikh"
3 . عدد اعشاری (float)
این نوع متغیر اعداد اعشاری رو می پذیرد . منظور از اعداد اعشاری اعدادی مانند : 0.1 , 0.2 , 0.3 , ... است . خوب این متغیر دیگه توضیح خواصی نداره .
طرز نوشتن این متغیر اینگونه است :
کد:
float = 0.5
4 . بولین (True Or False)
نوع دیگه از متغیر ها بولین ها می باشند . این نوع کاربرد ها متعددی دارند از جمله در دستورات شرطی که شما متوجه نمی شوید تا انجایی که بتوانید کد را بخوانید . بعدا براتون توضیح می دم زیرا که هنوز دستورات شرطی را نگفه ام .
نکته : پایتون در متغیر هایی که جز کلمات اصلی زبان هستند به حروف کوچک و حروف بزرگ حساس است مثلا حتما شما باید رشته را اینگونه بنویسید str , اگر اینگونه نوشته شود : Str اشتباه می باشد و متغیر هایی که شما خودتان ان را نام گذاری می کنید هم به همین شکل است و مثلا دو متغیر Ali و ali با هم متفاوت است .
خوب جلسه ی سوم هم تموم شد . یا علی تا جلسه ی بعدی .