پاسخ به:مبحث 99 طرح صالحین: «از وین تا لوزان (گفتگو درباره مذاکرات هسته ای)»
سه شنبه 22 اردیبهشت 1394 10:27 AM
سلام
ایا شما با ماهیت کلی انرژی هسته ای موافقید (با ذکر دلایل)
بله موافقم.این انرژی مانند سایر انرژی ها همچون سوخت های فسیلی برای کشور ارزشمنده.در زمینه های مختلف همچون پزشکی(که مقوله ی بسیار
مهمیه)،کشاورزی،تبدیل آب شور به آب شیرین(که این مسئله ی بسیارمهمیه مخصوصا برای کشور ما و سایر کشور های جهان که با بحران آب شیرین روبه
هستن)،تولید برق و زمینه های دیگه که بسیاری از افراد از اون مطلع هستن.ضمنا من هم شنیدم که تا چندین سال دیگه سوختهای فسیلی به اتمام میرسه؛خوب
اونموقع آمریکا و هم پیمانانش به ما کمک میکنن؟ الان کشور هایی هستن که دارن از این انرژی استفاده میکنن پس چراما استفاده نکنیم؛این دانش رو که از کسی
غرض نگرفتیم و خودمون بهش رسیدیم.
ایا انرژی هسته ای ارزش این همه تحریم و فشار را که به دولت و مخصوصا ملت وارد شده است را دارد؟
به نظر من این جمله درست نیست.چون اونا این دانش رو بهانه ای برای تنگنا قرار دادن ما و مسئولین کشور ما قرار دادن.
شما موافق توافق اخیر (لوزان) هستید یامخالف ان ؟ (با ذکر دلایل)
نه موافقم و نه مخالف.ولی از اینکه مسئولین برای رفع تحریم ها تلاش میکنن سپاسگذارم.
بنظر شما نقش دولت قبل در پیشرفت انرژی هسته ای چقدر بوده است؟
به نظر من دولت قبل حداقل زمینه ای رو فراهم آورد که جوانان ما با تکیه بر تلاش ها وتوانایی های خودشون به این سطح از دانش و فناوری برسن.تجربه ثابت کرده هر
وقت که ما تحریم بودیم و به توانایی خودمون تکیه کردین بیشتر پیشرفت کردیم و تونستیم مشکلات رو پشت سر بذارین تا وقتی که بخواهیم دستمون رو جلوی
کشور های به اصطلاح قدرتمند دراز کنیم.
در دولت قبل هم مذاکرات بصورت فشرده انجام میگرفت پس به چه علت هایی توافقی مثل این توافق انجام نگرفت؟
به نظر من تیم مذاکره ی کننده ی قبلی حداقل حاضر نبودن به هر قیمتی توافق کنن.حاضر نبودن به این اندازه که الان کوتاه اومدیم کوتاه بیاین.واقعا رسیدن از غنی
سازی 20درصد به 5 درصد و سپس 3.67 درصد زور داره.این یعنی نادیده گرفتن تلاش های دانشمندانمون که برای پیشرفت این صنعت جونشون رو گذاشتن.
باتوجه به گذشته و سوابق امریکا در قبال کشور و ملت ایران آیا میتوان به توافق انجام گرفته در اینده اعتماد کرد؟
آمریکا اعتمادکردنی نیست.همون طور که امام عزیز(ره) و حضرت آقا فرمودن.آمریکا شیطان بزرگیه و تیم مقابل قابل اعتماد نیست.من نمی دونم چرا تیم مذاکره کننده
ی ما پاسخ دندان شکنی به اینها نمیدن که دارن ما رو تهدید میکنن.باید سکوت تا این حد باشه که پای مسئولین نظامی بیاد وسط؟چرا به سخنان حضرت آقا توجه
درخور ندارن؟ قرار ما بر مذاکره بود نه اینکه ما رو تهدید کنن .مردم ما از اول انقلاب با عزت و اقتدار زندگی کردن و چون عزت خودشون رو حفظ
کردن و پشت به دشمنان اسلام کردن تونستن روی پای خودشون بایستن.
بنظر شما ایا بعد از نگارش متن نهایی توافق همه تحریمها برداشته خواهد شد و وضعیت اقتصاد و معیشت مردم درست خواهد شد؟
اون طور که من سخنان بعضی از کارشناسان رو شنیدم رفع تمام تحریم ها کمتر از 5 درصد در اقتصاد کشور ما تاثیر گذاره.این جمله جای تامل بسیاری داره.اگه
مسئولین ما اینو می دونن پس چرا اصرار به مذاکره دارن و به جای مذاکره به فکر زیر ساخت های کشور نیستن و اگه این موضوع صحت نداره چرا نمیان و بگن که این
موضوع صحت نداره؟ من در مورد جزئیات مذاکرات هم نگرانم.رهبر انقلاب فرمودن من در جزئیات مذاکرات دخالت نمیکنم ولی چرا بعضی ها میان و میگن که رهبری از
تمام جزئیات خبر دارن؟چرا قبول کردن غنی سازی تنها در نطنز که مکانی آسیب پذیره و بارها مورد تهدید علنی آمریکا و اسرائیل قرار گرفته صورت بگیره؟ این نگرانی
هم وجود داره زمانی که ما بعضی از زیر ساخت ها رو از بین بردیم و دیگه برگشت به زمان حال برای ما ممکن نبود آمریکا زیر تعهدات خودش بزنه.و نگرانی ها و چراهای
دیگه.....
امیدوارم مسئولین به سخنان حضرت آقا گوش بدن.زمانی که میگن خوشبین نیستن،زمانی که میگن نگرانن......
و من الله توفیق
بنده دیگرى مباش، که خدا، تو را آزاده آفریده است.
امام علی(ع)