0

مقالات توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

وضعيت سلامت روان زنان 15 سال و بالاتر در جمعيت شهري گرگان و برخي عوامل مرتبط با آن
چهارشنبه 16 اردیبهشت 1394  1:40 AM

عنوان نشریه:   توسعه پژوهش در پرستاري و مامايي :   بهار و تابستان 1392 , دوره  10 , شماره  1 ; از صفحه 77 تا صفحه 83 .
 
عنوان مقاله:  وضعيت سلامت روان زنان 15 سال و بالاتر در جمعيت شهري گرگان و برخي عوامل مرتبط با آن
 
 
نویسندگان:  سالاري هادي, قنبري محمدرضا*, تازيكي صادق علي, پاداش ليلا, يوسفي محمدرضا, لطفعلي نژاد الهام
 
* گرگان، ابتداي جاده شصتکلا، حوزه معاونت آموزشي، دانشگاه علوم پزشکي گلستان، مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکي، دفتر استعدادهاي درخشان
 
چکیده: 

زمينه و هدف: مطالعات عمومي اختلالات رواني در کشورهاي مختلف جهان نشان مي دهد که ميزان شيوع اين اختلالات به دلايل متعدد در حال افزايش است؛ به گونه اي که در حال حاضر اين اختلالات، مسوول حدود يک درصد مرگ ها در سطح جهان، بخصوص در ايران مي باشد. با توجه به ويژ گي هاي اختلالات رواني و حساسيت بيشتر جامعه زنان و محدوديت مطالعات در اين زمينه، اين مطالعه به منظور تعيين وضعيت سلامت روان زنان 15 سال و بالاتر در جمعيت شهري گرگان و ارتباط آن با برخي عوامل انجام شده است.
روش بررسي: در اين مطالعه مقطعي و توصيفي - تحليلي، تعداد 1088 نفر از زنان 15 سال و بالاتر جمعيت شهري گرگان، بر اساس نمونه گيري تصادفي - خوشه اي انتخاب شدند. براي جمع آوري داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافيک و پرسشنامه سلامت عمومي GHQ-28 استفاده شد. آزمون هاي آماري مورد استفاده، آزمون کاي دو و تست دقيق فيشر بوده اند.
يافته ها: يافته هاي پژوهش نشان داد که ميزان شيوع اختلالات روانپزشکي در مجموع 17.5 درصد بوده که بر اساس نمره برش 6 براي هر يک از اختلالات چهارگانه، اختلال اضطرابي و بي خوابي با 5.5 درصد بيشترين ميزان شيوع و افسردگي با 3.1 درصد کمترين ميزان شيوع را داشته است. اين مطالعه نشان داد که شيوع اختلالات روانپزشکي با سن، وضعيت تاهل و وجود فرد معتاد در خانواده ارتباط معني داري دارد (p<0.05).
نتيجه گيري: اگر چه ميزان شيوع مقطعي اختلالات روانپزشکي در جامعه مورد مطالعه در مقايسه با پژوهش هاي مشابه از شيوع متوسطي برخوردار مي باشد، ليکن ضرورت توجه بيشتر به سلامت روان زنان بيش از پيش احساس مي شود. نتايج اين مطالعه همچنين نياز به تربيت نيروهاي انساني کارآمد و تامين امکانات و تسهيلات مناسب به منظور ارائه خدمات بهداشت روان به ساکنان شهري و روستايي را با توجه به ساختار اجتماعي و فرهنگي منطقه مورد تاکيد قرار مي دهد.

بارگیری متن کامل:

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها