0

مقالات سلامت و بهداشت

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

بررسي نشانه هاي اضطراب در دانشجويان دختر رشته هاي پزشکي و پيراپزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد
شنبه 12 اردیبهشت 1394  9:29 PM

عنوان نشریه:   سلامت و بهداشت اردبيل :   تابستان 1389 , دوره  1 , شماره  1 (پي در پي 1) ; از صفحه 7 تا صفحه 13 .
 
عنوان مقاله:  بررسي نشانه هاي اضطراب در دانشجويان دختر رشته هاي پزشکي و پيراپزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد
 
 
نویسندگان:  سلطاني فر عاطفه, محرري فاطمه*, عبدالهيان ابراهيم, تنباكوچي بهاره
 
* مرکز تحقيقات روان پزشکي و علوم رفتاري، دانشگاه علوم پزشکي مشهد
 
چکیده: 

زمينه و هدف: اضطراب حالت ناخوشايند مواجهه با شرايط نامطلوب و غير قابل کنترل در انسانهاست. ورود به دانشگاه و رويارويي با محيط تازه در بسياري موارد زمينه ساز اضطراب در دانشجويان مي گردد که به طور خاص در مورد دانشجويان پزشکي و پيراپزشکي با توجه به محيط کاري پراسترس اين مساله جدي تر مطرح مي گردد. اين نشانه ها به ويژه در دختران دانشجو شايع تر است. با توجه به اينکه اضطراب رابطه مهمي با يادگيري داشته و مي تواند عملکرد دانشجويان را متاثر سازد، در اين مقاله به ارزيابي وضع اضطراب در دانشجويان دختر رشته هاي پزشکي و پيراپزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد پرداخته شده است.
روش کار: اين بررسي يک مطالعه از نوع توصيفي مقطعي بود، جامعه پژوهشي را دانشجويان رشته هاي پزشکي و پيراپزشکي تشکيل مي دادند. تعداد 150 نفر از دانشجويان دختر رشته هاي پزشکي و پيراپزشکي به روش تصادفي ساده انتخاب و با پرسشنامه اضطراب اشپيل برگر، مورد ارزيابي قرار گرفتند. دانشجوياني که سابقه استرس هاي بارز مثل فوت نزديکان يا بيماريهاي طبي جدي يا طلاق يا حوادث ناگوار داشتند، از مطالعه کنار گذاشته شدند، لذا تعداد نمونه ها به 136 مورد محدود شد. نتايج با استفاده. از نرم افزار SPSS و با آزمون (Chi-Square)، آزمون exact test و کروسکال واليس مورد بررسي قرار گرفتند.
يافته ها: دانشجويان مورد مطالعه شامل 46 نفر اينترن، 46 نفر استاجر و 44 نفر دانشجوي پيراپزشکي بودند،
%67.6 مجرد و %32.4 متاهل بودند. اضطراب آشکار با شدت متوسط تا شديد در %45.6 اينترنها، %36.9 اکسترنها و |%20.5 دانشجويان پيراپزشکي وجود داشت و اضطراب پنهان با شدت متوسط تا شديد در %43.5 اينترنها، %32.6 اکسترنها و %20.5 از دانشجويان پيراپزشکي ديده شد و شدت اضطراب در گروه پيراپزشکي به طور معني داري کمتر بود. با حذف عامل مداخله گر وضعيت تاهل، تفاوت شدت اضطراب آشکار بين مقاطع تحصيلي مختلف از بين رفت، در حالي که تفاوت در شدت اضطراب پنهان همچنان باقي بود.
نتيجه گيري: دانشجويان دختر رشته پزشکي بيش از دانشجويان پيراپزشکي تحت فشارهاي استرس بوده و داراي نشانه هاي اضطراب مي باشند، لذا توجه ويژه به سلامت روان و کاهش منبع استرس اين افراد ضروري است.

بارگیری متن کامل:

 
 
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها