* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد پارس آباد مغان، باشگاه پژوهشگران جوان، پارس آباد مغان، ایران
چکیده:
زمينه و هدف: بلوغ دوره اي حساس است که طي آن نوجوان تغييرات سريعي را در رفتار پرخاشگرانه و تحريفات شناختي نسبت به تغييرات بدني تجربه مي کند. هدف اين پژوهش، آزمون اثربخشي آموزش بهداشت رواني بلوغ بر پرخاشگري و ترس از تصوير تن در دانش آموزان پايه دوم دبيرستان هاي شهر اهواز بود.
روش کار: روش پژوهش نيمه تجربي با طرح پيش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماري کليه دانش آموزان پسر پايه دوم دبيرستان هاي شهر اهواز در سال تحصيلي 91-1390 بودند که از اين تعداد 30 نفر به صورت تصادفي چندمرحله اي انتخاب شدند و در دو گروه 15 نفري آزمايش و کنترل، به صورت تصادفي جاي گرفتند. گروه آزمايش 8 جلسه آموزش دريافت نمودند، در حالي که گروه کنترل هيچ مداخله اي را دريافت نکردند. پرسشنامه هاي پرخاشگري و ترس از تصوير بدني قبل و بعد از مداخله در گروه آزمايش و کنترل اجرا گرديد. داده هاي به دست آمده با استفاده از روش تحليل کوواريانس چندمتغيري مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافته ها: نتايج به دست آمده از تحليل کوواريانس چندمتغيري نشان داد که پرخاشگري و ترس از تصوير تن گروه آزمايش به طور معناداري نسبت به گروه کنترل کاهش يافته است.
نتيجه گيري: به نظر مي رسد آموزش بهداشت رواني بلوغ بر کاهش پرخاشگري و ترس از تصوير تن دانش آموزان واقع در سن بلوغ موثر باشد.