0

دليل گريز جوانان از مساجد چيست؟(نظرسنجي)

 
namebaran
namebaran
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1392 
تعداد پست ها : 4155
محل سکونت : تهران

پاسخ به:دليل گريز جوانان از مساجد چيست؟(نظرسنجي)
جمعه 28 فروردین 1394  11:39 AM

نقش خانواده در جذب جوانان به مساجد

«اغلب رفتارهاي اساس بر انسان يادگيري استوار است و اولين و مهم‌ترين پايگاه يادگيري كانون خانواده است زيرا خمير مايه شخصيت انسان در خانواده تكوين مي‌يابد و نگرشها و رغبت‌ها و رفتارهاي خوشايند و نا خوشايند نسبت به پديده‌هاي مختلف از خانه سرچشمه مي‌گيرد».  «كانون خانواده اولين و بهترين مدرسه اي است كه نسل‌هاي جوامع بشري و جوانان از آنجا رشد مي‌يابند».
پدر و مادر اگر نسبت به نماز جماعت در مساجد حساسيت نشان دهند تاثيرگذاري و درون سازي گفتارشان به مراتب بيشتر از زماني است كه تنها با گفتار و اجبار فرزندان خويش را به خواندن نماز در مساجد وادار سازند. «لحظه‌هاي حساس و پر جاذبه رفتار پدر و مادر در ايجاد فضاي دوستانه، صميمي و دلنشين عاطفي در مواجهه با فرزندان سبب مي‌گردد كه آنان بدون زحمت رفتار مورد علاقه خود را مورد توجه و تقليد آگاهانه قرار دهند»
«خانواده مي‌تواند جوانان و فرزندان خود را به عضويت در تشكيلات گروهي در سير مذهب و عبادت نماز جماعت دعوت كند و هم چنين مي‌تواند جوانان خود را در اردوها و برنامه‌هاي يك روزه مذهبي ثبت نام نمايد تا در آن اردوها زندگي اسلامي مورد اجرا و عمل گزارده شود و نماز جماعت و گروهي برگزار گردد».

بخش اول : رعايت نكات ضروري از سوي خانواده جهت ترغيب جوانان به مساجد

1- قاعده محبت و اعلام اين سخن غرورآميز است كه ... خوش به حالم كه چون تو فرزندي دارم كه در نماز مساجد شركت مي‌كند.
2- قاعده تشويق ذكر فضايل و پاداش‌هاي عملي روا و مناسب.
3- قاعده روحيه دادن از طريق اين عبارت: تو را نوراني‌تر و شاداب‌تر مي‌بينم.
4- پدر و مادر دقايقي قبل از نماز آماده تطهير شوند و وضو سازند.
5- سجاده اي زيبا براي فرزندان خود تهيه كنند.
6- از فرزند خود با محبت و خوشرويي براي شركت در مسجد دعوت نمايند
7- پدر و مادر خود به همراه فرزند جوانشان به مسجد بروند
8- فوايد خواندن نماز جماعت را براي فرزند خود بيان كنند» .
9- پدر و مادر بايد نگرش مثبتي به نماز در جوان خود  ايجاد كنند و براي اين امر بايد ابتدا براي جوان تشريح نمود كه انسان نيازمند پرستش خداوند است و اين پرستش در جمع مقبول‌تر مي‌باشد.
10- در تشويق جوان به مسجد از هر گونه تندگويي پرخاشگري و عصبانيت پرهيز كنيم و همانند لقمان كه با نرمي و مهرباني به فرزندش فرمود «يا بُنيَّ اَقِمِ الصلوة»  فرزندان و جوانان خود را به خواندن نماز و نماز جماعت در مساجد ترغيب كنيم.
11- ضمن تشويق جوان خود از طريق هديه خريدن و تشويق‌هاي كلامي بايد به گونه‌اي عمل كرد كه او را در سطح پائين انگيزشي نگه نداريم.
12- نماز جماعت خواندن والدين در مساجد و چگونگي نگرش آنها نسبت به نماز جماعت، تلقي آنها از اهميت و عظمت نماز جماعت در مسجد و رفتار آنها از جمله عوامل بسيار مهمي است كه در ايجاد پرورش احساس مذهبي به خصوص شركت در مساجد در جوانان دخيل است.
13- ايجاد رابطه با جوان با استفاده از عواطف گرم خانوادگي از اعلام محبت، نشان دادن رحمت و عنايت، تحريك عواطف و گاهي هم بهره گيري از تشويق و ترغيب براي شركت در مساجد.

چشم برندار ازم می پاشه زندگیم

تشکرات از این پست
Lovermohamad zare58
دسترسی سریع به انجمن ها