0

مبحث 92 طرح صالحین: «معجزه‌ی مُصافحه(دست دادن)»

 
omiddeymi1368
omiddeymi1368
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1391 
تعداد پست ها : 6610
محل سکونت : خراسان جنوبی / بیرجند

مبحث 92 طرح صالحین: «معجزه‌ی مُصافحه(دست دادن)»
شنبه 1 فروردین 1394  2:17 AM

با عرض سلام و ادب خدمت شما دوستان عزیز؛

فرا رسیدن نوروز باستانی و بهار 94 را به شما و خانواده ارجمندتان تبریک و تهنیت عرض می‌کنیم. خداوند متعال را شاکریم که بار دیگر این فرصت را فراهم کرد تا در جمع شما دوستان گرامی به فعالیت خود ادامه دهیم.

در اولین هفته از سال 1394، قرار است به موضوع مصافحه(یا دست دادن) که یکی از آداب عید نوروز نیز می‌باشد، بپردازیم.

 

امام باقر‌(علیه السلام):

هر گاه دو مؤمن همدیگر را ملاقات کنند و دست در دست یکدیگر بنهند، خداوند با آن کسی که محبّت بیشتری به دوست خود دارد، دست می‌دهد.

 

 

یکی از مهم‌ترین اعضای بدن که می‌تواند پیام‌های زیادی را منتقل کند، همین دست‌های ما می‌باشد و به راستی که دست انسان یک وسیله بسیار پیچیده و نیرومند است و طبق بررسی‌های به عمل آمده در مدّت عمر ما، انگشتان دست ما به طور متوسط 25 میلیون مرتبه باز و بسته می‌شود.

دست انسان می‌تواند طیف وسیعی از پیام‌های ارتباطی را منتقل کند و جالب است بدانید «کانت» که یکی از فیلسوفان مشهور جهان است، دست انسان را قسمت قابل رؤیت مغز نامیده است و همین طور دکتر «برونوسکی» دست را لبه برنده مغز می‌داند و به این جهت است که دست می‌تواند بازتاب دقیقی از افکار و احساسات ما را به طور ناخودآگاه به دیگران منتقل کند.

دست دادن، شکلِ تکامل یافته‌ای از ارتباطات غیر کلامی است که طی سالیان سال به نمادی جهانی برای ارتباطِ بین انسان‌ها تبدیل شده است.

در زمان‌های دور، بالا نگه داشتن دو دست، دلالت بر همراه نداشتن سلاح بوده است که بعدها به پیام‌رسان درود و سلام تبدیل شده است.

تمایل به دست دادن، نشانه‌ای از خوش آمد گویی و پذیرایی می‌باشد و به بهترین نحو محبّت و صمیمیّت را به طرف مقابل منتقل می‌کند. برای همین است که در دستورات اسلام این قدر به دست دادن تأکید شده است، چون وقتی ما فردی را دوست داریم و به او علاقه داریم، اگر بخواهیم این دوستی و محبّت را در قالب کلام منتقل کنیم، نیاز به وقت زیادی داریم، امّا همین دستِ ما می‌تواند در مدّت کمی، دریایی از احساس و محبّت را به دیگری منتقل کند. البتّه همین دست ما می‌تواند بی تفاوتی ما را نیز به مخاطب منتقل کند. اگر تو با فردی دست بدهی و صدها بار با زبان بگویی که او را دوست داری، ولی دست دادن تو بی‌رمق و خالی از احساس باشد، مغز طرف مقابل، پیام دست تو را قبول می‌کند. زیرا هرگاه بین پیام زبان ما و پیام دست ما اختلاف باشد، مغز پیام دست را قبول می‌کند، آری، دست هرگز در انتقال پیام نمی‌تواند دروغ بگوید!

و این نکته مهمّی است که باید همواره یک هماهنگی کامل بین احساسی که شما با دست دادن، به دیگران منتقل می‌کنید و بین تصویری که می‌خواهید در ذهن مخاطب ایجاد کنید وجود داشته باشد.

در ایّام عید نوروز، در کنار آداب و رسوم مختلف آن، فرصتی برای دید و بازدید و انجام فریضه‌ی صله رحم می‌باشد. همچنین مصاحفه و دست دادن از آداب دیگر عید است و در روایات آمده تا دستان مؤمنین در دست یکدیگر است، همچون برگِ پاییز، گناهانشان می‌ریزد. بنابراین، یکی از راه‌های مهم برای آمرزش گناهان، مصافحه است. مصافحه همان دست دادن به هنگام دیدار و ملاقات برادر مسلمان است که اثرات بسیار زیادی در سلامتی روح و جسم انسان دارد و علاوه بر همه این‌ها باعث ریزش گناهان انسان می‌گردد.

 

لذا در این هفته قصد داریم پیرامون موضوع فوق به بحث و گفتگو بپردازیم. شما دوستان عزیز می‌توانید مطالب خود را ضمن رعایت تذکّرات، در این تاپیک مطرح نموده و همچنین در صورت تمایل می‌توانید به سؤالات زیر پاسخ دهید:

1- طبق حدیث فوق از امام باقر(علیه السلام)، منظور از "دست دادن خدا" چیست؟

2- آیا دست‌دادن نشانه‌ی تفاهم است؟ چرا؟

3- حدیثی در رابطه با «مصاحفه‌ی ملائکه با یکدیگر» ذکر فرمایید.

4- نظر شما در مورد «مصافحه با دیگران بعد از اتمام نمازهای واجب» چیست؟ کدامیک بعد از اتمام نمازهای واجب در شرع مقدّس سفارش شده‌؟ خواندن تعقیبات یا مصافحه با دیگران؟ چرا؟

5- به نظر شما، دلیل اِکراه برخی افراد از مصافحه با دیگران چیست؟

******************************************************************

از همراهی و همکاری شما عزیزان سپاسگزاریم.

اگر چه یادمان می‌رود که عشق تنها دلیل زندگی است، اما خدا را شکر که نوروز هر سال این فکر را به یادمان می‌آورد.

پس نوروزتان مبارک...

واسه كسي خاك گلدون باش،
كه اگه به آسمون رسيد،
بدونه ريشه‌اش كجاست ...

تشکرات از این پست
ehsan007060 kuoroshss namebaran shirdel2 liasam nargesza siryahya gharibeh rashon farhad6067 shayesteh2000 Lovermohamad mansoor67 armin98
دسترسی سریع به انجمن ها