0

Lenovo Vibe X S960

 
lpln110
lpln110
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1393 
تعداد پست ها : 153
محل سکونت : اصفهان

Lenovo Vibe X S960
دوشنبه 25 اسفند 1393  12:11 PM

 

 

 

Vibe X را می‌توان باریک‌ترین گوشی هوشمند سری Vibe شرکت لنوو دانست. این گوشی چینی تنها 6.9 میلی متر ضخامت دارد که واقعا باید لنوو را از این بابت ستود. علاوه بر این، Vibe X از طراحی ظریف، باریک و چشم نوازی برخوردار بوده به طوری که قاب پشتی آن از دو قسمت پلی کربناته و متالیک براق تشکیل شده است. از این رو، این ویژگی می‌تواند نگاه کاربران بیشتری را به سمت لنوو Vibe X جذب نماید. اما مشخصات ظاهری عالی این گوشی در این جا ختم نمی‌شود؛ چرا که Vibe X از وزن بسیار کمی هم برخوردار است. این گوشی 5 اینچی تنها 121 گرم وزن دارد تا عملا هیچ سنگینی در هنگام کار با این گوشی احساس نکنید. از این رو، Vibe X را می‌توان سبک‌ترین گوشی 5 اینچی حال حاضر دنیا دانست. این میان رده‌ی چینی، از یک نمایشگر 5 اینچی با کیفیت Full HD برخوردار است که روی آن را لایه‌ی محافظ Gorilla Glass 3 پوشانده است. مغز متفکر این گوشی را یک چیپ مدیاتک تشکیل می‌دهد که بر روی آن، پردازنده‌ی چهار هسته ای Cortex A7، دو گیگابایت حافظه‌ی رم و پردازنده‌ی گرافیکی PowerVR SGX544MP2 قرار گرفته است. یک دوربین 13 مگاپیکسلی در پشت و یک دوربین 5 مگاپیکسلی در جلو قرار گرفته که به خوبی هر چه تمام‌تر از پس نیازهای کاربران بر خواهد آمد. متاسفانه Vibe X از کارت حافظه‌ی microSD پشتیبانی نمی‌کند و تنها به 16 گیگابایت حافظه‌ی داخلی مجهز می‌باشد؛ از این رو می‌تواند کمی کار را برای کاربران دشوار نماید. همچنین سیستم عامل اندروید نسخه‌ی 4.3 برای این چینی دوست داشتنی در نظر گرفته شده تا کاربران از بازی‌ها و برنامه های این سیستم عامل نهایت لذت را ببرند. دست آخر یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 2000 میلی آمپر ساعت برای Vibe X در نظر گرفته شده که می‌تواند تا بیش از 288 ساعت در حالت استندبای شارژدهی نماید. شاید Vibe X را بتوان جزو اولین گوشی‌های لنوو در بازار ایران دانست. از همین رو ممکن است کمی زمان ببرد تا این شرکت چینی در بازار کشورمان جا بی افتد و بتواند با سایر رقبای چینی و غیر چینی رقابت نماید. شاید بتوان این گونه برداشت کرد که به خاطر جواب پس دادن لپ‌تاپ‌ها و تبلت های خوب این کمپانی در بازار کشورمان، مردم به این برند اعتماد کنند و کار را تا حدودی برای شرکت لنوو سهل نماید.
 

 

طراحی و ساخت شرکت لنوو، Vibe X را در نهایت زیبایی ساخته است و هر کاربری را وسوسه می‌نماید تا حتی یک بار هم شده این گوشی را در دست بگیرد. به واقع برترین نقطه‌ی قوت این گوشی را می‌توان طراحی ظریف آن دانست. در نخستین تجربه مان با Vibe X گمان کردیم که به علت سبکی بسیار زیاد این گوشی، باتری این اسمارت فون درون جعبه می‌باشد؛ اما در اوج شگفتی، باتری این گوشی بر روی خود دستگاه سوار شده بود. لنوو Vibe X وزنی معادل با 121 گرم دارد و عملا هیچ سنگینی در هنگام کار با این دستگاه احساس نخواهید کرد. از این رو می‌توان به جرات لقب سبک‌ترین گوشی 5 اینچی دنیا تا به کنون را به Vibe X اختصاص داد. اما این تمام هنر لنوو در خلق Vibe X نبود. Vibe X دارای ضخامت بسیار کمی به اندازه‌ی 6.9 میلی متر است. در زمینه‌ی ضخامت هم این گوشی رکورد دار است و می‌توان Vibe X را باریک‌ترین گوشی سری Vibe شرکت لنوو دانست. همچنین این گوشی ابعادی به طول 144 و به عرض 74 میلی متر دارد. مطمئنا چندین دقیقه طول می‌کشد تا کاربران ضخامت و وزن بسیار کم این گوشی را هضم نمایند!




 
قاب پشتی این اسمارت فون به شکل زیبا و جذابی طراحی شده است. این قاب از دو قسمت مجزا و متفاوتی تشکیل شده است. عمده‌ی این قاب از پلی کربنات تشکیل شده و در پایینی‌ترین قسمت این قاب، یک نوار متالیک براق به چشم می‌خورد. خوشبختانه قسمت پلی کربناته ی این قاب بسیار با کیفیت است و میزان جذب اثر انگشت آن بسیار بسیار کم می‌باشد. اما استفاده از نوار براق در قسمت پایین این قاب جای بحث دارد. به نظر می‌رسد که این بخش از قاب Vibe X استعداد بالایی در جذب خط و خش داشته باشد و کاربران باید مراقب باشند تا خط و خش بر روی آن ننشیند. در گوشه‌ی سمت چپ این قاب، لنز دوربین به همراه فلاش LED قرار دارند. کمی پایین‌تر، نشان Lenovo به چشم می‌خورد.

 
از آن جایی که قاب پشتی این گوشی قابل باز شدن توسط کاربر نیست، تمام پورت‌ها و دکمه های این گوشی در جناحین آن پخش شده است. در لبه‌ی سمت راست این گوشی دکمه‌ی تغییر صدا و شیار سیم کارت وجود دارد که با درپوشی غیر هم رنگ با بدنه، پوشیده شده است.

 
در طرف مقابل، تنها دکمه‌ی پاور/قفل صفحه نمایش به چشم می‌خورد. به واقع با توجه به اندازه‌ی 5 اینچی این گوشی، دکمه‌ی پاور آن در مکان مناسبی طراحی شده است.

طبق مرسوم، لبه‌ی بالای میزبان جک 3.5 میلی متری می‌باشد و در لبه‌ی پایینی میکروفون و درگاه microUSB وجود دارند. اما نکته‌ی قابل تامل در مورد این گوشی نبود اسپیکر مجزا می‌باشد. اسپیکر این گوشی با خروجی صدای مکالمه یکی شده. شاید بتوان ضخامت بسیار کم این دستگاه را توجیه خوبی برای نبود بلندگوی مجزا در این گوشی دانست.
 

 

 

 

صفحه نمایشVibe X دارای یک پنل 5 اینچی از نوع IPS است که رزولوشن بالا و قابل قبول Full HD را ارائه می‌دهد. همچنین این صفحه نمایش، تراکم پیکسلی خوب 441ppi را ارائه می‌دهد که بسیار چشمگیر می‌باشد. کیفیت صفحه نمایش این گوشی در یک کلام بی نظیر است و مطمئنا نگاه هر کاربری را به خود جذب خواهد نمود. به لطف پنل IPS استفاده شده در Vibe X، زوایای دید در این اسمارت فون کاملا رضایت بخش می‌باشد. همچنین روشنایی رنگ‌ها هم مناسب است. اما شاید کاربران برای شارژدهی بیشتر مجبور باشند تا از این میزان روشنایی بی نظیر کم کنند و آن را در حالت Auto قرار دهند. اما برخلاف اینکه میزان جذب اثر انگشت در قاب پشتی این گوشی بسیار کم بود، میزان جذب اثر انگشت صفحه نمایش آن زیاد می‌باشد؛ به طوری که برای از دست نرفتن زیبایی آن باید آن مرتب تمیز نگه دارید. در مجموع با عملکرد خوبی که صفحه نمایش Vibe X به همراه داشته، جز تعریف و تمجید چیز دیگری در وصف این صفحه نمی‌توان گفت.
 



 

 

دوربینلنوو Vibe X دارای یک دوربین 13 مگاپیکسلی در پشت و یک دوربین 5 مگاپیکسلی در جلو می‌باشد. به درستی دوربین دوم این گوشی از کیفیت خوبی برخوردار است و به خوبی هر چه تمام‌تر نیاز کاربران شیفته‌ی عکاسی Selfie را برآورده می‌کند. عکس‌های گرفته شده با دوربین اصلی این گوشی در روز، کیفیت خوبی دارد. در محیط‌های با شرایط نوری ضعیف، فلاش LED این گوشی به کمک کاربران می‌آید تا عکس‌های مناسبی را ثبت نماید. طبیعی است که بدون استفاده از فلاش در شرایط ذکرشده، عکس‌ها از کیفیت بسیار پایینی برخوردار خواهند بود.



 

 
رابط کاربری برنامه‌ی دوربین این گوشی همانند سایر گوشی‌های میان رده‌ی اندرویدی دیگر، ساده و استاندار می‌باشد. در ستون سمت چپ این برنامه، آیکون تغییر وضعیت دوربین، وضعیت فلاش و منوی تنظیمات به چشم می‌خورد. در طرف مقابل، به ترتیب گزینه های تغییر حالت عکاسی و فیلم برداری، کلید مجازی شاتر و گالری عکس‌ها و فیلم‌های گرفته شده حضور دارند.

 
علاوه بر این، لنوو امکانات نرم افزاری خوبی برای دوربین این میان رده‌ی خود در نظر گرفته است. در کنار ستون سمت راست برنامه‌ی دوربین این گوشی، دو گزینه‌ی Mode و Effect وجود دارد. حالت‌های عکاسی این گوشی شامل پانوراما، HDR، Low Light، PIP (تصویر در تصویر)، Burst (برای گرفتن 10 عکس پیاپی)، Speech (برای ضبط 9 ثانیه صدا بعد از گرفتن عکس)، Beauty، Smile و Macro اشاره نمود.

 
همچنین لنوو Vibe X از افکت‌های خوبی برخوردار است این افکت‌ها در برگیرنده‌ی لنز، جادویی و رنگ می‌باشد.گفتنی است که عملکرد نیمه کند این گوشی به برنامه‌ی دوربین آن هم کشیده شده است. در هنگام چرخاندن دوربین، گاهی اوقات تصاویر جا می‌ماندند.

سخت افزار و باتری

همان طور که از جدول مشخصات بالا پیداست، لنوو Vibe X از یک چیپ مدیاتک نسخه‌ی MT6589T بهره می‌برد. بر روی این چیپ یک پردازنده‌ی چهار هسته ای Cortex A7 با توان پردازش 1.5 گیگاهرتز و پردازنده‌ی گرافیکی PowerVR SGX544MP2 قرار دارد. ظاهرا به نظر می‌رسد که این گوشی از عملکرد خوب و روانی برخوردار است؛ اما در واقعیت نتیجه چیز دیگری بود. عوض کردن صفحات این گوشی با کمی کندی روبرو است؛ همچنین برای اجرای ویجت ها، باید مدت زمان بیشتری نسبت به حالت عادی منتظر بمانید. همه‌ی این عوامل سبب شد تا عملکرد سخت افزاری این گوشی از ما نمره‌ی خوبی را نگیرد. بنچ مارک‌های گوناگون Vibe X نشانی از عملکرد خوب این گوشی داشتند. این گوشی در بنچ مارک 3DMark نمره‌ی خوب 2866 توانست کسب کند و در بنچ مارک معروف AnTuTu نمره‌ی قابل قبول 15207 را بدست آورد. به نظر می‌رسد که استفاده از رابط کاربری سنگین در این گوشی عامل اصلی کند بودن آن می‌باشد و لنوو آن را به طور بهینه ای برای Vibe X طراحی نکرده است. در واقع شرکت لنوو می‌توانست با بهره گیری از چیپ قدرتمندتری نظیر کوالکام، کمک شایانی در عملکرد Vibe X کند و کاربران این گوشی دیگر شاهد لگ و کندی در این میان رده نباشند.
 



متاسفانه Vibe X از کارت حافظه‌ی جانبی microSD پشتیبانی نمی‌کند و تنها به 16 گیگابایت حافظه‌ی داخلی مجهز شده است؛ از این رو می‌تواند کمی کار را برای کاربران دشوار نماید. البته کار برای کاربران جایی سخت‌تر می‌شود که تنها 11.70 گیگابایت از حافظه‌ی داخلی این گوشی در اختیار کاربران است و کاربران می‌بایست به همین میزان حافظه داخلی بسنده نمایند.

 

لنوو Vibe X به یک باتری لیتیوم یونی با ظرفیت 2000 میلی آمپر ساعت مجهز شده که تنها می‌تواند 288 ساعت در حالت آماده باش شارژدهی نماید. اگر به طور کلی به میزان باتری گوشی نگاه کنیم، می‌فهمیم که با توجه به اندازه‌ی 5 اینچی این گوشی، در شارژدهی کم خواهد آورد. همچنین اگر به طور تخصصی به این قضیه نگاه کنیم، در میابیم که این گوشی کمتر از یک روز برای کاربران شارژ دوام خواهد آورد. به طور کلی نمی‌توان بر روی باتری این گوشی حساب ویژه ای باز کرد.  
 

سیستم عامل و نرم افزار


 
لنوو Vibe X به طور پیش فرض از سیستم عامل اندروید نسخه‌ی 4.3 بهره می‌برد. بر روی این سیستم عامل رابط کاربری لنوو وجود دارد که بسیار شبیه به رابط کاربری است که شرکت ژیامی در گوشی‌های خود به کار برده است (MiUi).

 
صفحه‌ی لاک اسکرین Vibe X بسیار ساده بوده و هیچ گونه افکتی در این صفحه دیده نمی‌شود. برای آنلاک نمودن این صفحه می‌بایست آن را از پایین به بالا بکشید.

 
در نگاه اول به هوم اسکرین این گوشی متوجه خواهید شد که منوی برنامه ها (App Drawer) در این گوشی حذف گردیده و تمام برنامه ها و بازی‌های نصب شده، بر روی صفحه‌ی هوم اسکرین قرار خواهند گرفت. این ویژگی در حقیقت بسیار شبیه به سیستم عامل iOS است که لنوو هم از آن الهام گرفته است. به نظر می‌رسد تاثیر سیستم عامل iOS در گوشی‌های اندرویدی، امری اجتناب ناپذیر است! جالب است بدانید که برای پیدا کردن برنامه های نصب شده بر روی این گوشی، کمی زمان می‌برد تا آن‌ها را پیدا کنید؛ چرا که صفحه‌ی هوم اسکرین این گوشی قابلیت جستجو را ندارد و ممکن است این صفحه دچار شلوغی شود. از این رو برنامه های جدید نصب شده در این گوشی، لیبل NEW به آن‌ها چسبیده می‌شود تا کاربران بتوانند راحت‌تر آن را پیدا کنند.

اما مشکلی که بیش از همه چیز در این گوشی تو ذوق می‌زند، عملکرد کند آن می‌باشد. همان طور که در بخش سخت افزار گفته شد، حس کند بودن در این گوشی دیده می‌شود و ممکن است خیلی از کاربران را از این بابت آزرده خاطر کند. حرکت بین صفحات هوم اسکرین کمی با کندی همراه است، همچنین در هنگام اضافه کردن ویجت ها لگ قابل ملاحظه ای دیده می‌شود.
 

 
طبق رسم سازنده های چینی که برای جلب توجه بیشتر گوشی‌های خود از تعدادی برنامه و بازی‌های از پیش نصب شده استفاده می‌کنند؛ لنوو هم این ترفند را در این گوشی میان رده‌ی خود یعنی Vibe X به کار برده است. Vibe X از تعدادی بر نامه‌ی مفید و البته ضروری بهره می‌برد که از این بین می‌توان به Facebook، Twitter، Skype و Evernote اشاره نمود. همچنین چند بازی جذاب مانند Fishing Joy و Little Big City در این گوشی به طور پیش فرض وجود دارد.

نکته ای ریز بینانه دیگری که در مورد این گوشی به آن برخوردیم، اسپیکرهای آن بود. در نگاه اول به Vibe X درخواهید یافت که ظاهرا هیچ اسپیکری در این گوشی وجود ندارد. اما با توجه به ضخامت کم این گوشی، لنوو بلندگوی این گوشی را در بالای صفحه نمایش قرار داده است تا با خروجی صدای یکی شود. به هر حال بهتر بود این شرکت چینی اسپیکر مجزایی برای Vibe X طراحی می‌نمود.
 

 

حرف آخر

لنوو Vibe X یک گوشی بسیار زیبا و با طراحی مثال زدنی است که به طور تحسین برانگیزی ساخته شده است. همچنین این گوشی وزن بسیار کمی دارد و تنها به سبکی پر کاه سنگینی دارد. ضخامت کم این گوشی هم سبب شده تا لقب باریک‌ترین گوشی 5 اینچی دنیا را به خود بگیرد. اما این ویژگی‌های مثبت تنها در یک روی سکه بودند. در روی دیگر سکه، عملکرد نسبتا کند این گوشی وجود دارد که می‌تواند کاربران را از این بابت کمی ناامید کند.
 

مزایا:
صفحه نمایش 5 اینچی با کیفیت Full HD و تراکم پیکسلی بالا
سبک‌ترین گوشی 5 اینچی دنیا
وزن بسیار کم
دوربین اصلی با کیفیت 13 مگاپیکسلی
دوربین دوم 5 مگاپیکسلی
دو گیگابایت حافظه‌ی رم
معایب:
عدم وجود شیار microSD
باتری با عملکرد نسبتا ضعیف
رابط کاربری سنگین و غیر بهینه

 

تشکرات از این پست
mobile_tablet ria1365
دسترسی سریع به انجمن ها