0

درختان ( میوه ، زینتی ، درختچه بونسای )

 
khodaeem1
khodaeem1
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 89277
محل سکونت : خراسان رضوی

درخت لیموترش و روش کاشت درخت لیموترش
شنبه 23 اسفند 1393  7:27 AM

یکی از اعضای خانواده مرکبات است که درختی متوسط داشته و از میوه آن هم در غذاها و سالادهای مختلف و هم به صورت خام استفاده می‌شود.این درختان حساس، در برابر سرما و یا سایه ضعیف بوده و در دماهای پایین تر از 1- درجه سانتی‌گراد صدمه می‌بینند. در مناطق گرم و نیمه استوایی، در صورتی که از این درخت مراقبت کافی به عمل بیاید، لیموترش می‌تواند سالیان سال شکوفه و میوه بدهد. همانند همه درختان میوه دیگر، قدم اول برای کاشت این گیاه یافتن مکان مناسب می‌باشد.
 

درخت لیموترش, کاشت درخت لیموترش, آموزش درخت لیموترش

دستورالعمل‌ها

درخت لیموترش را در ابتدا تا انتهای بهار بکارید. برای کاشت آن لازم است دما به حدود 21 درجه سانتی‌گراد رسیده باشد. بعضی از درخت‌های لیموترش خود بارور نیستند، برای همین بهتر است شما دو درخت را کنار هم بکارید.

مکانی را برای کاشت انتخاب کنید که حداقل 8 ساعت آفتاب کامل در روز دریافت کرده و خاکی زهکشی شده داشته باشد. درخت لیمو را در جاهایی که امکان گل شدن خاک و یا یخ زدگی وجود دارد نکارید، زیرا این عوامل باعث خشک شدن درخت می‌شوند. منطقه کاشت درخت لیموترش لازم است حدود 10 متر فضا داشته باشد. در صورتی که دو درخت برای بارورسازی می‌کارید، فاصله آن‌ها را بیش از 10 متر از هم در نظر نگیرید.

قبل از کاشت درخت لیمو، خاک منطقه را اصلاح کنید. خاک را به طور مساوی با کود گیاهی مناسب مخلوط کنید. اگر سنگ و یا کلوخی در خاک وجود دارد، آن‌ها را خارج کرده و یا نرم کنید.برای کاشت درخت لیمو، گودالی به عرض دو برابر عرض ریشه‌های گیاه را در خاکی که تقویت کرده‌اید حفر کنید. ریشه‌های درخت را در گودال پخش کرده و آن‌ها را با خاک تقویت‌شده بپوشانید. خاک را به پایین فشار دهید و سپس آن را آبیاری کنید تا ریشه محکم شده و حباب‌های هوای موجود در خاک از بین برود.

روش کاشت و داشت

تکثیر به لیمو به وسیله قلمه زدن شاخه ها و یا خوابانیدن آنها در زمینهای قابل نفوذ و مرطوب صورت می گیرد. ضمناً چون این گیاه در مقابل حرارت حساسیت دارد آبیاری زمین زراعتی مخصوصاً در فصول گرم امری الزامی است.
تکثیر به وسیله قلمه زدن بدین صورت است که شاخه های جوان گیاه را که در آغاز رویش طولی دارند از ساقه قطع می کند و پس از جدا نمودن برگها آنها را به صورت قلمه در آورده و در نهالستان که زمین آن قبلاً آماده گردیده، می کارند توسط آبیاری که بطور مرتب از قطعه زمین نهالستان بعمل می آید، قلمه ها تدریجاً در پائیز ریشه دار می شوند و بر اثر رشد و نمو آمادگی انتقال به زمین زراعتی را پیدا می کنند.زمین زراعتی باید کم و بیش آفتابگیر و قابل نفوذ و دارای رطوبت کافی باشد و قبلاً آنرا به عمق 50-40 سانتی متر بخوبی شخم زده باشند. در غیراینصورت ریشه های گیاه نمی توانند به سهولت در داخل خاک نفوذ کرده و رطوبت لازم را بدست آورند. برخی نیز معتقدند که دو مرتبه دیگر باید زمین شخم زده شود که آخرین دفعه آن به منظور وارد کردن انواع کودها به درون خاک است. پس از انجام این کارها در سطح زمین زراعتی خطوطی به فواصل یک متر ایجاد کرد و سپس فواصلی به طول 60 سانتی متر در روی خطوط تعیین می نمایند که هر یک محل انتقال یکی از قلمه های ریشه دار گیاه است قبل از انتقال قلمه های ریشه دار به زمین زراعتی آنها را از ناحیه یک سانتی متری یقه قطع می کنند و ریشه های طویل گیاه را نیز کوتاه می نمایند تا با این عمل ریشه های جانبی سریعتر آمادگی رویش پیدا کنند.

عمل انتقال آنها در این هنگام باید با دست به خوبی صورت گیرد که پس از وارد کردن به داخل خاک قسمتی از خاک بر اثر فشار انگشتان بر روی گیاه ریشه دار و عاری از ساقه به حالت فشرده در آید. در پائیز پس از انجام اعمال ضروری و برای نگهداری گیاه از عوامل نامساعد محیط خارج سطح زمین کشت را با قشری از برگهای خشک می پوشانند و سپس در بهار آنها را از روی قلمه ها خارج می سازند.

کلیه عملیات اصلاحی مثل افزودن به موقع کود به زمین زراعتی شامل 200 کیلوگرم کود ازته نیترات سدیم هر هکتار زمین باید انجام شود میزان مصرف کودهای شیمیایی دیگر مانند سوپر فسفات به مقدار 300 کیلوگرم و سولفات پتاسیم به مقدار 100 کیلوگرم می باشد.

زمان و روش برداشت

زمان جمع‌آوری گیاه 2 تا 3 بار در سال و معمولاً در ماههای خرداد و مرداد و مهر صورت می گیرد. پس از جمع آوری محصول شاخه های برگدار گیاه را قطع می نمایند و سپس آنها را به طور طبیعی به صورت دسته و به وضع آویخته در انبارهای مخصوص قرار می دهند به نحوی که جریان هوا در آن محل برقرار باشد. پس از خشک شدن برگها را از شاخه ها جدا می نمایند. جهت بدست آوردن اسانس معمولاً از برگهای تازه و سرشاخه های جوان استفاده به عمل می آید.

اين ميوه را ميتوان هم بصورت مستقيم به بازار عرضه نمود و هم بصورت محصول اب ان كه همان اب ليمو مي باشد.

ضمن اينكه جهت فروش ميتوان با كارخانه جات اب ليمو سازي نيز همكاري نمود

اگر علاقمند به انجام اين فعاليت هستيد ابتدا تحقيق و بررسي انجام دهيد و سپس اقدام نماييد.

 

گفتم که خدا مرا مرادی بفرست ، طوفان زده ام راه نجاتی بفرست ، فرمود که با زمزمه ی یا مهدی ، نذر گل نرگس صلواتی بفرست

تشکرات از این پست
nargesza
دسترسی سریع به انجمن ها