پاسخ به:تاریخچه ی اشتغال زن درایران
یک شنبه 2 فروردین 1394 10:18 PM
بنام خدا
الف - شرايط اجتماعى و فرهنگى: سطح اقتصادى كشور، چگونگى رشد و عوامل ناشى از آن از قبيل شهرنشينى، احتياج به كارهاى مخصوص زنان و غيره از عوامل مؤثر در اشتغالزايى زنان مىباشند.
ب - شرايط ازدواج: نرخ اشتغال زنان مجرد خيلى بيشتر از زنان متأهل است. زنان شوهردار معمولاً خودشان هم رغبت كمترى به كار خارج از خانه نشان مىدهند و شرايط زندگى هم فرصت و اجازه چنين اشتغالى را به آنها نمىدهد.
ج - سطح تحصيلات: هر قدر ميزان تحصيلات زنان بالاتر رفته، سطح اشتغال آنها نيز بالاتر رفته است. دسترسى داشتن به فرصتهاى تحصيلى و آموزشى نه تنها وضعيت اشتغال زنان را ارتقا داده، بلكه در زمينه بهداشت، حقوق زناشويى و خانوادگى نيز براى آنان دستاوردهاى مثبتى داشته است.
د - تعداد مواليد: در اينكه نرخ اشتغال زنان و نرخ مواليد با يكديگر رابطه معكوس دارند، ترديدى نيست ولى بايد به اين نكته هم توجه كرد كه ميزان بارورى و حاملگى زنان، ارتباط با معلومات آنها دارد و سواد و معلومات زنان هم به ميزان زياد ارتباط به اين دارد كه آيا آنها مشغول به كارى هستند يا فقط در چارچوب خانه به سر مىبرند. سطح اشتغال زنان شوهردارى كه بچه ندارند حتى از آنهايى كه يك بچه هم دارند خيلى بالاتر است.