سوپ تره فرنگي
پنج شنبه 30 بهمن 1393 1:21 PM
مواد لازم ( براي 6 نفر ):
1- تره فرنگی 2 تا 3 دسته
2-آرد سفيد 2 تا قاشق سوپخوری
3- آب گوشت پنج ليوان
4- زرده تخم مرغ سه تا چهار عدد
5- خامه 150 گرم
6- کره 50 گرم
7- آب ليمو 1/2 استکان
نمک به مقدار کافی
طرز تهيه :
ريشه و برگهای سبز تره فرنگی را جدا ميکنيم و قسمت سفيد آنرا خرد ميکنيم و ميشوئيم و با دو سه ليوان آب و کمی نمک ميگذاريم بپزد، بعد از پختن تره فرنگی رااز صافی يا دستگاه مخصوص رد ميکنيم و آرد را با کمی کره سرخ ميکنيم و حرارت را ملايم می نمائيم و آب گوشت را بتدريج داخل آرد سرخ شده مي ريزيم و مي گذاريم چند جوش بزند و سوپ کمی غليظ شود و باندازه کافی نمک و فلفل به آن می پاشيم ، بعد زرده های تخم مرغ را خوب ميزنيم و با آب ليمو و کمی نمک مخلوط می نمائيم و داخل سوپخوری ميريزيم و سوپ را داغ داغ بتدريج روی تخم مرغ ميريزيم و بهم ميزنيم وخامه را روی سوپ مي دهيم . ممکن است تره فرنگی را حلقه حلقه نازک ببريم با مقداری آب و کمی نمک بپزيم بعد مطابق دستور فوق آرد را با کره سرخ کنيم داخل تره فرنگی بريزيم. آب گوشت را اضافه کنيم بگذاريم سوپ آهسته آهسته بجوشد و کمی غليظ شود بعد مطابق دستور فوق عمل کنيم. در اينصورت يک دسته تره فرنگی کافيست.
ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیلهسین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.