0

سوپ ماهیچه

 
siryahya
siryahya
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اسفند 1389 
تعداد پست ها : 158652
محل سکونت : ▂▃▄▅▆▇█Tabriz█▇▆▅▄▃▂

سوپ ماهیچه
پنج شنبه 30 بهمن 1393  1:21 PM


سوپ ماهیچه


مواد لازم برای 4 نفر :

ماهیچه گوسفند : 2 عدد

برگ بو : 1 برگ 

پیاز : 2 عدد متوسط

هویچ : 2 عدد متوسط

سیب زمینی : 1عدد متوسط

گوجه فرنگی :1 عدد متوسط ( پوره شده )

نخود فرنگی: 1 لیوان

برنج : 2 قاشق غذا خوری

جعفری و گشنیز : 1 استکان ( خرد شده )

ریحان:  1 استکان ( خرد شده )

نمک، فلفل و آبلیمو :به مقدار لازم

 

طرز تهیه :

ابتدا استخوان ماهیچه را از وسط بشکنید، ماهیچه را تمیز بشوئید و چربی اضافی آنرا بگیرید بعد همراه با یک عدد پیاز و برگ بو و 6-8 لیوان آب روی حرارت بالا قرار دهید تا بجوشد و آب روی ماهیچه کف کند، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی شعله ملایم تنظیم کنید و درب قابلمه را ببنید.

یک ساعت و نیم بعد، برگ بو و پیاز را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و دور بریزید. برنج را که از قبل خیس کرده اید، آبکش کنید و داخل قابلمه بریزید.

یک عدد پیاز باقیمانده را ریز رنده کنید .هویچ و سیب زمینی را پوست بگیرید و نگینی یکدست خرد کنید و نیم ساعت بعد از برنج همراه با نخود فرنگی، نیمی از پیاز رندیده و پوره گوجه فرنگی به سوپ اضافه کنید و مواد را هم بزنید .جعفری و گشنیز خرد شده را با ریحان خرد شده مخلوط کنید و در 10 دقیقه آخر طبخ همراه باقیمانده پیاز رندیده به سوپ بیفزائید. ( می توانید مقداری از این مخلوط را برای تزئین روی سوپ کنار بگذارید ) در انتها نمک، فلفل و آبلیمو را به مقدار لازم به سوپ بیفزائید و سوپ را در ظرف مورد نظر سرو کنید.

 

نکته :

این سوپ بسیار مقوی، برای افراد مبتلا به بیماری های فصلی از جمله سرما خوردگی بسیار مفید است و استفاده از پیاز دوم به صورت رندیده و در دو مرحله اضافه کردن آن، یکی از محسنات این خوراک است.استفاده از پیاز به این روش، برای حفظ بیشتر خواص آن است .می توانید به دلخواه از موادی مثل قارچ، دانه ذرت پخته یا تعداد بیشتری گوجه فرنگی در این سوپ استفاده کنید. و یا می توانید یک ورق نان تست را به قطعات کوچک تر خرد کنید ( یا قالب بزنید ) و هنگام سرو داخل ظرف بریزید .در تهیه این سوپ، برخلاف انواع مشابه از جو، ورمیشل یا حجم و لعاب دهنده های معمول استفاده نشده است و برای اینکه این سوپ بیشتر برای افراد بیمار درنظر گرفته شده، سعی شده است سبُک و مقوی باشد؛ پس این مقدار برنج به کار رفته در تهیه این سوپ برای این است که سوپ خیلی هم رقیق نباشد و علاوه بر این استفاده از نشاسته موجود در برنج برای نرم کردن سینه بسیار مفید است .

بنا به همه دلایل گفته شده در بالا تاجایی که ذائقه شخص بیمار اجازه می دهد، مقدار پیاز رندیده و آبلیمو را افزایش دهید . ( پیاز را حداکثر تا 2 عدد و آبلیمو حداکثر 2 قاشق سوپخوری )


ترکی زبان قربون صدقه رفتنه داریم که: گوزلرین گیله‌سین قاداسین آلیم که یعنی درد و بلای مردمک چشات به جونم …!.

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها