Sony Xperia Z2 گوشی موبایل سونی اکسپریا زد
چهارشنبه 22 بهمن 1393 8:22 PM
در حالی که تنها شش ماه از معرفی ابر گوشی محبوب و معروف Xperia Z1 توسط کمپانی سونی گذشته بود، در نمایشگاه MWC 2014، ژاپنیها مدل جدید این گوشی با نام Xperia Z2 معرفی کردند. Xperia Z2 جهش بزرگی نسبت به Xperia Z1 محسوب نمیگردد و تفاوتهای آنها به صفحهنمایش بزرگتر و بهتر، سختافزار قدرتمندتر و بلندگوهای استریو خلاصه میشود. با توجه به اینکه بازار گوشیهای موبایل توسط دو کمپانی سامسونگ و اپل رهبری میشود، رقابت برای تصاحب جایگاه سوم توسط کمپانیهای سونی، الجی، HTC، هواوی و نوکیا بسیار شدید است. سونی هم که از رشد پرسرعت بازار گوشیهای هوشمند آگاه است، بخش کامپیوترهای شخصی خود یعنی VAIO را به شرکت دیگری واگذار کرد تا بتواند تمام تمرکز خود را بر روی بخشهای موبایل و کنسول بازی متمرکز کند. حال باید دید که آیا Xperia Z2 میتواند سونی را یک پله به کسب رتبهی سوم نزدیکتر کند و نمایندهی شایستهای از طرف سرزمین ساموراییها باشد یا خیر. سوالی که قصد داریم تا آن را در این نقد و بررسی پاسخ دهیم. با دیجی کالا در نقد و بررسی Sony Xperia Z2 همراه شوید!
اگر ویدئوی "برترین گوشیهای سال 2013" دیجی کالا را دیده باشید، حتما به یاد دارید که Xperia Z1 توانست عنوان برترین "کیفیت ساخت" را در میان گوشیهای پارسال کسب نماید. Xperia Z2 نیز ظاهر و کیفیت ساختی کم و بیش مشابه Xperia Z1 دارد. قسمت پشت و جلوی گوشی کاملا توسط دو لایه شیشهی نشکن و ضد خش اشغال شده و بقیهی قسمتهای بدنه از آلومینیوم ساخته شده است. متاسفانه شیشههای قرار داده شده در جلو و پشت گوشی استعداد بالایی در جذب اثرانگشت دارند و این موضوع به خصوص در رنگ مشکی گوشی کاملا به چشم میآید و ممکن است در دراز مدت کمی آزاردهنده شود. Xperia Z2 در سه رنگ مشکی، سفید و بنفش تولید و عرضه گشته است.
کیفت مواد به کار رفته در ساخت دستگاه عالیست و هنگامی که آن را در دست میگیرید، متوجه این موضوع خواهید شد. شاید نتوان Xperia Z2 را به خوشساختی HTC One M8 دانست ولی از این نظر، مسلما یک سر و گردن برتر از رقبای کرهای خود مثل Samsung Galaxy S5 و LG G3 است.
Xperia Z2 نیز همانند Xperia Z1 دارای گواهینامهی IP58 است و این بدان معناست که این گوشی کاملا در برابر نفوذ مایعات تا عمق 1.5 متری مقاوم است و تا حد زیادی هم میتواند در برابر ورود خاک و گردوغبار مقاومت نماید که بسته به نوع استفادهی شما از گوشی، این موضوع میتواند یک امتیاز مثبت بسیار بزرگ محسوب گردد.
نسبت به Xperia Z1، بدنهی Xperia Z2 کمی کشیدهتر شده ولی سونی توانسته به کمک کم کردن فضای چپ و راست صفحهنمایش، عرض آن را کمتر و بهاصطلاح گوشی را کمی لاغرتر کند. با این حال، Xperia Z2 نیز همانند Xperia Z1 یک گوشی بزرگ و سنگینوزن محسوب میگردد. برای مثال، پرچمدار سال گذشتهی کمپانی LG یعنی G2، با وجود بهرهگیری از صفحهنمایشی مشابه Xperia Z2، از آن باریکتر، کوتاهتر و به مراتب سبکتر است.
اما یک ایراد که باید در مورد طراحی Xperia Z2 بیان کنیم، مربوط به قاب دور گوشی میشود. این قاب مقدار بسیار کمی از شیشههای عقب و جلویی گوشی فاصله دارد که این مورد را میتوانید به کمک ناخن دست پیدا نمایید. این موضوع در نگاه اول اهمیت چندانی ندارد ولی در دراز مدت و پس از چند ماه استفاده، این فضا توسط چربی دست پر شده و ظاهر نامناسبی پیدا خواهد کرد و تمیز کردن آن، کار آسانی نخواهد بود.
از لحاظ چیدمان کلیدها و اتصالات، تغییر خاصی در Xperia Z2 نسبت به Xperia Z1 اعمال نگشته است. کلیدهای پاور و کموزیاد کردن صدا در وسط لبهی سمت راست قرار گرفتهاند که تقریبا بهترین جای ممکن برای این کلیدها محسوب میشود و هنگامی که گوشی را با یک دست بگیرید، هیچگونه مشکلی برای استفاده از این کلیدهای کاربردی نخواهید داشت. در بالای این لبه شکاف کارت حافظه و در پایین آن، کلید شاتر دوربین قرار دارد که برای عکاسی در مواقعی که صفحهنمایش یا انگشت دست شما خیس است و یا به هر دلیلی نمیتوانید از تاچ صفحهنمایش استفاده کنید، بسیار کاربردیست.
بر روی لبهی بالایی، خروجی 3.5 میلیمتری صدا و میکروفن ثانویه، در سمت چپ به ترتیب از بالا، شکافهای میکرو USB و سیمکارت و محل اتصال مغناطیسی گوشی به داک قرار دارند. در پایین نیز میکروفن اصلی گوشی قرار دارد. بر روی گوشهی پایین و سمت چپ نیز دو سوراخ کوچک مربوط به محل قرارگیری بند، تعبیه شدهاند.
با توجه به اینکه همیشه سونی برای استفاده از پنلهای TN در پرچمداران گوشیهای خود، مورد انتقاد مراجع تخصصی و کاربران قرار میگرفت، در Xperia Z2 و برای اولین بار، سونی از صفحهنمایش IPS استفاده کرده است. صفحهنمایش 5.2 اینچی Xperia Z2 از دقت Full HD یعنی 1080×1920 پیکسل استفاده میکند که تراکم پیکسلی بسیار بالای 425 پیکسل بر هر اینچ را ارائه میکند. چنین تراکم پیکسلی بالایی، نشان دادن ریزترین و دقیقترین جزئیات قابل روئیت با چشم انسان را تضمین مینماید. سونی نیز تمامی تکنولوژیهای انحصاری خود مانند Triluminous و X-reality را بر روی آن قرار داده تا به بهترین کیفیت ممکن دست پیدا کند. روشنایی و کنتراست و کیفیت رنگهای تولید شده توسط صفحهنمایش Xperia Z2 در سطح بسیار بالایی قرار دارند و کاربر را مجذوب خود خواهند کرد. زوایای دید نیز به لطف استفاده از تکنولوژی IPS، بسیار خوب هستند ولی هنوز شاهد کاهش روشنایی صفحه، هنگام تماشای آن از زوایای بسته هستیم.
در مجموع، صفحهنمایش Xperia Z2 یک جهش بسیار بزرگ نسبت به Xperia Z1 محسوب میگردد و به راحتی میتواند با صفحات نمایش برتر بازار مانند HTC One، Apple iPhone 5s و یا Google Nexus 5 رقابت کند ولی هنوز کیفیت آن با صفحهنمایش بینظیر Samsung Galaxy S5 کمی فاصله دارد.
همانند HTC One M8، سونی نیز Xperia Z2 را به دو بلندگوی استریو در بالا و پایین صفحهنمایش مجهز کرده است. پس از تست کردن HTC One M8 و لذت شنیدن صدای بلندگوهای Boom Sound آن گوشی، انتظار زیادی از دو بلندگوی Xperia Z2 داشتیم ولی متاسفانه کیفیت و بلندی صدای این بلندگوها، اصلا قابل مقایسه با بلندگوهای HTC One M8 نمیباشند. صدای تولید شده توسط این بلندگوها، قدرت چندانی ندارد و مقداری اعوجاج و نویز در آن شنیده میشود.
همانند پرچمداران کمپانیهای LG، سامسونگ و HTC، سونی نیز Xperia Z2 را به قویترین چیپست موجود در بازار یعنی Snapdragon 801 ساخت کمپانی Qualcomm مجهز کرده است. این چیپست، یک پردازندهی مرکزی چهار هستهای Krait 400 با فرکانس 2.3 گیگاهرتز و یک پردازندهی گرافیکی Adreno 330 را کنترل میکند. اما بر خلاف HTC و سامسونگ، سونی پرچمدار خود را به 3 گیگابایت حافظهی RAM مجهز کرده تا عملکرد این گوشی در اجرای چند برنامه به صورت همزمان، بهتر از رقبای تایوانی و کرهای خود باشد.
Xperia Z2 از تمامی راههای ارتباطی بیسیم شامل Wi-Fi، بلوتوث 4.0، DLNA، MHL و NFC پشتیبانی میکند. به علاوه، در برخی از مدل های این گوشی به طور کامل از شبکههای پرسرعت 4G LTE پشتیبانی میکند که (فعلا) در ایران، کاربرد خاصی ندارد.
Xperia Z2 تنها 16 گیگابایت حافظه داخلی دارد که از این میزان، تنها 12 گیگابایت آن در اختیار کاربر قرار دارد. خوشبختانه این گوشی به درگاه کارت حافظهی microSD مجهز شده است و کاربران میتوانند تا 128 گیگابایت دیگر به این میزان بیفزایند.
با وجود بهرهگیری از بدنهای باریک، سونی توانسته یک باتری قدرتمند لیتیوم-یون با ظرفیت 3200 میلیآمپر ساعت را داخل Xperia Z2 بگنجاند! طبق ادعای سونی، این باتری میتواند نزدیک به 20 ساعت مکالمه ممتد یا 120 ساعت پخش موسیقی و یا 10 ساعت پخش ویدئو را تضمین نماید. در عمل نیز شارژدهی باتری این گوشی همانند Samsung Galaxy S5 و HTC One M8 فوقالعاده است و با مصارف عادی و روزمره (تماس، پیغام کوتاه، مرورگری اینترنت، پخش موسیقی) میتوان با یک بار شارژ تا 1.5 الی 2 روز کامل از آن استفاده نمود. به علاوه همانند HTC و Samsung، سونی نیز حالتی برای غیرفعال کردن سرویسهای اضافی و افزایش طول عمر باتری گوشی با نام STAMINA بر روی Xperia Z2 قرار داده است که عملکرد قابل قبولی دارد ولی به خوبی عملکرد سیستمهای مشابه در One M8 و به خصوص Galaxy S5 نمیباشد. متاسفانه به دلیل بدنهی یکپارچه گوشی، باتری Xperia Z2 توسط کاربر قابل تعویض نیست.
Xperia Z2 به طور پیشفرض از نسخهی 4.4.2 سیستمعامل اندروید با کد KitKat استفاده میکند که در زمان ارائهی این گوشی، جدیدترین نسخه از این سیستمعامل محسوب میگشت.
بر خلاف رابطهای کاربری سامسونگ، HTC و LG، رابط کاربری انحصاری سونی که پیشتر نیز آن را در پرچمداران سال گذشته دیده بودیم، بسیار ساده و قابلفهم بوده و به رابط انحصاری اصلی اندروید که در گوشیهای نکسوس شاهد آن هستیم، کاملا وفادار بوده است.
کیبوردی که سونی به طور پیشفرض بر روی Xperia Z2 قرار داده است، عالیست و تایپ کردن با آن بسیار لذتبخش است. این کیبورد ارگونومی بالایی دارد، از حالت Swipe پشتیبانی میکند، قابلیت دانلود دیکشنری لغات فارسی را دارد و به صورت هوشمند و به مرور زمان، ادبیات تایپ کردن شما را ذخیره میکند. به طوری که پس از مدتی کار کردن با گوشی، کیبورد دستگاه میتواند تشخیص دهد که شما از چه لغاتی استفاده مینمایید و آنها را به شما هنگام تایپ کردن پیشنهاد میدهد.
Chrome، مرورگر انتخابی پیشفرض سونی برای Xperia Z2 است که میتوان به جرات آن را بهترین مرورگر موجود برای سیستمعامل اندروید دانست. سوئیچ کردن تبها، زوم کردن و حرکت بین صفحات، همگی به روانترین شکل ممکن صورت میگیرند که البته باید بخش اعظمی از این موضوع را مدیون پردازندهی بسیار قدرتمند دستگاه دانست.
همانند تمامی گوشیهای سونی، Walkman، نرمافزار پخش موسیقی در Xperia Z2 است که به جرات میتوان آن را یکی از بهترین نرمافزارهای پخش موسیقی در سیستمعامل اندروید دانست. این برنامه، علاوه بر ظاهری زیبا و کاربرپسند، امکان تنظیم دستی اکولایزر را به کار میدهد و به تعدادی از بهبوددهندههای انحصاری سونی مانند +ClearAudio و xLOUD نیز مجهز شده است.
در ضمن میتوان به کمک نرمافزار Update Center، تمامی برنامههای اختصاصی سونی را بهروزرسانی کرد که با توجه به محدودیت دسترسی به Google Play در ایران، میتوان آن را یک امتیاز مثبت ارزیابی نمود.
اما از جالبترین امکانات نرمافزاری Xperia Z2 میتوان به منشی تلفنی آن اشاره کرد که از قسمت تنظیمات تماسهای گوشی میتوان آن را فعال نمود. هنگامی که برای اولین بار منشی تلفنی گوشی را فعال میکنید، میبایست تا پیغام صوتی مورد نظر خود را ضبط کرده و سپس زمان مورد نیاز برای فعال شدن منشی تلفنی را مشخص نمایید.
Xperia Z2 یک گوشی ایده آل برای علاقهمندان به بازی است. این گوشی به لطف چیپست فوقالعاده قدرتمند و صفحهنمایش عریض و با کیفیت، میتواند علاقهمندان به بازی کردن با گوشی را کاملا خوشنود نگاه دارد.
دقیقا مانند Xperia Z1، مدل Xperia Z2 نیز از یک دوربین سطح بالا با حسگری با سایز یک بر روی 2.3 اینچی Exmor RS با دقت 20.7 مگاپیکسل، دیافراگم f/2.0 و لنز G استفاده میکند. به علاوه، سونی حالت Superior Auto را نیز بر روی نرمافزار دوربین گوشی قرار داده است که در این حالت، کلیهی تنظیمات دوربین با توجه به سوژهی عکاسی در بهترین حالت ممکن قرار میگیرند و شما کافیست تا تنها دوربین را به سمت سوژه مورد نظر گرفته و کلید شاتر را فشار دهید. البته لازم به ذکر است که دقت عکسهای گرفته شده در حالت Superior Auto، به هشت مگاپیکسل کاهش مییابند.
در تئوری و بر روی کاغذ، دوربین Xperia Z2 یک دوربین فوقالعاده است و نه تنها باید از دوربین تمامی رقبای خود بهتر باشد، بلکه حتی باید بتواند با دوربینهای کامپکت ردهبالای بازار نیز رقابت کند. اما در عمل، کیفیت عکسهای ضبط شده (در بهترین حالت!) در حد پرچمداران کمپانیهای دیگر میباشد. تصاویر ضبط شده در شرایط نوری ضعیف، نویز نسبتا زیادی دارند و نتایج به دست آمده با حسگر ISOCELL گوشی Galaxy S5 را به آن ترجیح میدهیم.
از مهمترین قابلیتهای جدید دوربین Xperia Z2 میتوان به حالت Background Defocus اشاره کرد که برای ایجاد عمق میدان در تصاویر استفاده میشود که مشابه آن را در گوشیهای Samsung Galaxy S5 و HTC One M8 نیز دیده بودیم. قابلیت دیگر، Timeshift Video نام دارد که در آن میتوان ویدئوهای HD 720p صحنه آهسته تولید نمود و یا بخشی از ویدئوهای ضبط شده را صحنه آهسته کرد. یعنی دقیقا مشابه چیزی که کمپانی Apple در iPhone 5s قرار داده است. و نهایتا، دوربین Xperia Z2، امکان فیلمبرداری با دقت 4K را دارد که آن هم، امکان جدیدی نیست و قبلتر بر روی پرچمداران دیگری نیز دیده بودیم.
در بالای صفحهنمایش، دوربین دوم گوشی با یک حسگر 2.2 مگاپیکسلی قرار دارد که در شرایط نوری مناسب میتوان تماسهای ویدئویی بسیار خوبی با آن برقرار کرد و برای گرفتن عکس از خود و یا بهاصطلاح تهیهی Selfie، کاملا مناسب است.
در نهایت میتوان گفت که سونی با بهبودهایی که در Xperia Z2 نسبت به Xperia Z1 ایجاد کرد، توانست انتظارات طرفداران خود را برآورده کند. سونی توانست با قرار دادن یک صفحهنمایش عالی در Xperia Z2، بزرگترین ایراد وارد شده به Xperia Z1 را برطرف سازد. بدنهی زیبا، خوشساخت و ضد آب، صفحهنمایش عالی، سختافزار قدرتمند، شارژدهی زیاد باتری و دوربین با کیفیت، تنها بخشی از مزایای این سامورایی میباشند. درست است که Xperia Z2 دریای امکاناتی که Galaxy S5 ارائه میدهد را ندارد و یا قاب دور صفحهنمایش آن به کوچکی G3 نیست، ولی در مجموع میتوان Xperia Z2 را یک بستهی کامل و یک پرچمدار تمامعیار دانست. اگر طرفدار کمپانی سونی هستید و یا به هر دلیلی، Xperia Z2 را به عنوان گوشی بعدی خود انتخاب نمودهاید، این گوشی در تمامی موارد، شما را کاملا راضی نگاه خواهد داشت. ولی بد نیست پیش از خرید، نگاهی هم به Samsung Galaxy S5، HTC One M8 و یا iPhone 5s بیندازید. به علاوه اگر در حال حاضر از گوشی Xperia Z1 استفاده میکنید، بعید است که بهبودهای ایجاد شده در Xperia Z2، شما را شگفتزده کند.
کلاهدوزان