پاسخ به:اخبارطنز
یک شنبه 25 شهریور 1397 6:54 AM
به گزارش شیرین طنز، وحید نمازی، دبیر اجرایی نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی با عنوان روزی حلال در پاسخ به این سئوال که چگونه می توان آشنایی مردم با کارتون و کاریکاتور را بیشتر کرد به خبرنگار شبستان گفت: رشته کارتون و کاریکاتور علاوه بر اینکه رشته ای مطبوعاتی است، اساسا رشته ای مردمی است. کارتون و کاریکاتور رشته ای است که قابلیت این را دارد که در دل مردم باشد. خود به خود مردم ما به این دو رشته علاقه دارند. اگر در افکار عمومی دقیق شویم، می بینیم مردم گل آقا را دوست دارند و با کارتون و کاریکاتور ارتباط می گیرند.
نمازی با بیان اینکه خاستگاه اصلی کارتون و کاریکاتور مردم و مطبوعات است، عنوان کرد: باید به سراغ این برویم که از فضای رسانه های مدرن و از فضای مجازی استفاده کنیم و کارتون و کاریکاتور را بیشتر معرفی کنیم. علاوه بر این باید نمایشگاه های مختلف مردمی برگزار کنیم. مخالف نمایشگاه های گالری و نگارخانه ای نیستم اما در کنار آنها باید به سراغ نمایشگاه های مردمی تر برویم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در استان خراسان شمالی تجربه این را دارم که در اختتامیه نمایشگاه کارتون و کاریکاتور در نگارخانه برپا می کنیم و به موازات آن نمایشگاه خیابانی هم برگزار کنیم. چند دیوارنگاره را از شهرداری می گیریم و نمایشگاه را به صورت مردمی برپا می کنیم. کارتون و کاریکاتور برای مردم جذابیت دارد و مردم با آن ارتباط و انس خوبی دارند به شرط اینکه توزیع و نشر آن هم ساده باشد.
دبیر اجرایی نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی با عنوان روزی حلال عنوان کرد: چند ویژگی این جشنواره را به طراز اول ملی تبدیل کرده است. بحث نظم و استمرار در برگزاری، توجه به نسل جوان، تولیدی و مردمی بودن آثار، بسترسازی برای شناسایی هنرمندان جوان، ایجاد فضا برای هنرمندان از جمله مسایلی است که ما آنها را مدنظر قرار دادیم. ما هر سال دنبال موضوعاتی برای جشنواره هستیم که مهم و نیاز جامعه باشد. در حال حاضر اقتصاد یکی از مسایل اصلی نظام است به گونه ای که شعارهای هر سال گره عمیقی به اقتصاد خورده است. روزی حلال مسئله ای است که تاثیرات فردی و اجتماعی دارد و ما در نظر داشتیم تاثیرات فردی و اجتماعی روزی حلال را در قاب کارتون و کاریکاتور نشان دهیم.
نمازی با اشاره به اینکه رشته کارتون رشته تلنگرزننده است، بیان کرد: کارتون و کاریکاتور مسایلی را به ما تذکر می دهند. در برخی از صفت های خوب و بد اغراق می کنند. این دو رشته در تمام حوزه ها به خصوص در حوزه اجتماعی می تواند تلنگری برای مردم و مسئولان باشد. کارتون و گرافیک جزو رشته هایی هستند که ما خیلی خوب می توانیم از ظرفیت آنها برای طرح مسایل مختلف استفاده کنیم.
دبیر اجرایی نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی با عنوان روزی حلال اظهار داشت: کارتون و کاریکاتور مسایلی را به ما یادآوری می کنند که ممکن است فراموش شده باشند. این دو رشته یک سری مضامین و مسایل اجتماعی را با زبان شیرین برای ما به تصویر می کشند و در عین اینکه یک لبخند به لب می آورند یک طنز تلخ هم دارند. در حقیقت پشت کارتون و کاریکاتور مسئله ای مهم است که برای ما تداعی می شود.
نمازی خاطرنشان کرد: در جشنواره کارتون و کاریکاتور روزی حلال کارها را که می بینیم لبخندی بر لب ما می نشیند اما کنارش یک طنز شیرین و تلخ وجود دارد که این مسئله اثرگذاری و ماندگاری کارها را بیشتر می کند. کارتون و کاریکاتور قابلیت این را دارد که به تمام موضوعات جامعه بپردازد. شاید رشته های دیگر این قابلیت را نداشته باشند که موضوعات مختلف را تداعی کنند اما کارتون و کاریکاتور می توانند به تمام مسایل بپردازند و هنرمند از زوایای مختلف مشکلات اجتماعی را در قالب آنها ترسیم کند.
دبیر اجرایی نهمین جشنواره سراسری کارتون و کاریکاتور خراسان شمالی با عنوان روزی حلال با بیان اینکه موضوعات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قابل طرح در قالب کاریکاتور و کارتون است، افزود: کارتون در کشور ما جایگاه خوبی دارد. کارتون ما در دنیا شناخته شده است. برخی مواقع پتانسیل های هنری خود را خوب معرفی نمی کنیم. کارتون در ایران جزو رشته هایی است که در سطح بین الملل برای گفتن حرف دارد. وقتی به جوایز جهانی کارتون نگاه می کنیم، می بینیم هرساله بچه های ایران جوایزی را کسب می کنند. خوشبختانه کارتون ما در جایگاه خوبی در سطح بین الملل قرار دارد و می شود در حوزه بین الملل هم از این ظرفیت خیلی خوب استفاده کرد که البته استفاده خوب هم می شود اما برای نشر آثار باید تلاش بیشتری کرد.
گفتگو از مریم داوری
مدیرتالارلطیفه وطنزوحومه