0

تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*

 
borkhar
borkhar
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1392 
تعداد پست ها : 19319
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:تغذیه ی هفته به هفته دوران بارداری*سه ماه دوم*
سه شنبه 21 بهمن 1393  10:37 AM

هفته ی بیست ودوم بارداری اضافه وزن بیش از میزان تعیین شده در دوارن بارداری

درست است که خانم باردار تا میتواند باید از مواد مغذی و مقوی میل کند تا تمامی ویتامین ها و املاح معدنی لازم را به بدنش برساند، اما این را هم در نظر داشته باشید که افراد سالم برای حفظ سلامتشان بعد از بارداری بایستی وزنشان را دوباره به حد استاندارد برگردانند. پس اگر میخواهید در آن دوران دچار مشکل جدی نشوید بهتر است به توصیه‌های ما گوش کنید. همچنین علاوه بر این مورد موارد دیگر که میتواند از وزن زیاد به شما آسیب برساند را در زیر قرار داده‌ایم:
راحت نبودن از نوک سر تا نوک پا؛ باید قبول کنیم بارداری کار آسان و راحتی نیست. کمر درد و مشکلات گوارشی به حد کافی مشکل ساز هستند و مطمئن باشید که این مشکلات با هر گرم وزن اضافی بدتر و وخیمتر خواهند شد. اضافه وزن بیش از حد میتواند به بسیاری از دردهای بدن منجر شود. از درد کمر، مفاصل، استخوان گرفته تا افزایش ضربان قلب، تنگی عروق و فشار خون بالاتر از حد مجاز. همچنین داشتن وزن زیاد در هنگام زایمان هم خود مشکل ساز است.

اضافه وزن


مشکلات جدی دیگر؛ اضافه وزن غیر طبیعی و کنترل نشده میتواند احتمال ابتلا به بیمارهای جدی چون دیابت و فشار خون را افزایش دهد. که این بیماری ها هم میتواند دوران بارداریتان را سختتر کند و هم جنین تان را به مشکل بیاندازد و برایش خطر آفرین باشد. چرا که هرچقدر وزن شما بالاتر میرود طبیعتا وزن نوزادتان هم بالا خواهد بود پس در هنگام زایمان طبیعی ممکن است به مشکلات جدی برخورد کنید و یا مجبور به زایمان از روش سزارین بشوید که خود زمان بهبودی بیشتری نسبت به حالت طبیعی میخواهد.
چاقی و مشکلات مداوم تا آخر عمر؛ اگر طبق دستورالعمل ها در هنگام بارداری وزن خود را افزایش ندهید، پس از زایمان دو برابر آنچه که به وزنتان اضافه شده، اضافه وزن پیدا خواهید کرد. اگر فکر میکنید میتوانید آن گرم های اضافه را بعد از زایمان براحتی کم کنید باید گفت که تحقیقات نشان میدهند زنانی که با اضافه وزن بیش از حد معین زایمان میکنند و این میزان وزن اضافی را تا شش ماه پس از گذراندن زایمان کم نمیکنند، تا ده سال آن وزن اضافی را به همراه خواهند داشت. که این وزن اضافی ممکن است احتمال دچار شدن به بیماری هایی چون فشار خون، بیماریهای قلبی و دیابت را افزایش دهد.
پس چه مقدار وزن کافی و مطلوب است. این مقدار را احتمالا پزشک مختصص در اولین جلسه ملاقات پس از بارداریتان به شما گفته است. که خود بر طبق چند فاکتور تعیین میشود، مثلا قبل از اقدام به حاملگی چه مقدار وزن داشته‌اید و این که در هر جلسه ویزیت به شما نشان میدهد در کجای این منحنی رو بالای افزایش وزن قرار دارید و بایستی که به کجا برسید. پس اگر معین شده که در کل طول باردایتان 11 تا 15 کیلوگرم افزایش وزن پیدا کنید و شما در چند هفته پیش 8 کیلو چاقتر شده‌اید نشان میدهد که سرعت افزایش وزنتان بیش از حد معمول است و باید سرعتتان را کاهش دهید.
برای کاهش این سرعت چکار میتوانید بکنید؟

  • کالری های اضافی را حذف کنید؛ دقت کنید که منظور از اضافی چیست! شما برای رشد جنین‌تان نیاز به کسب کالری دارید اما به صورت معین و باید از جذب مقادیر بیش از حد خودداری کنید. در هنگام بارداری نباید وزن کاهش داد فقط بایستی سرعت افزایش وزن را کم و یا زیاد کرد. میتوانید اینکار را براحتی انجام دهید، مثلا به جای شیر 10 درصد چرب شیر 2 درصد چرب بنوشید. میوه‌های تازه را جایگزین میوه های خشک شده بکنید. سیب زمینی آبپز را جایگزین سیب زمینی سرخ کرده بکنید. گوشت سفید را جایگزین گوشت قرمز کرده و از مصرف شکر خالی در نوشیدنی هایتان پرهیز کنید چرا که شکر را در انواع خوراکی های دیگر به وفور میخورید.
  • طبق امار پیش بروید؛ بهتر است از همان ابتدا طبق آمار پیش بروید و از هر ماده خوراکی به مقدار معین مصرف کنید. مراقب میزان حجم غذایتان باشید. البته حجم هم میتواند فریب دهنده باشد پس دقت کنید تا به اندازه بخورید. برای مثال مقدار گوشت مصرفی روزانه تان باید به اندازه یک ماوس کامپیوتر باشد و پنیر روزانه تان به اندازه یک باتری 9 ولتی!
  • به کیفیت اهمیت بدهید؛ خوراکی هایی را انتخاب کنید که بیشتر شما را نگه میدارند و کالری کمتری هم دارند. سبزیجات تازه و میوه های آبدار مانند هندوانه، گوشت قرمز و مرغ، ماهی و فرآورده‌های جو همگی عالی هستند. در ضمن نوشیدن آب و آبمیوه‌های طبیعی را هرگز فراموش نکنید.
  • از خیر چربی بگذرید؛ چربی های مفید هم داریم، مثل چربی امگا_3، اما از چربی های زائد پرهیز کنید، لااقل در دوران بارداری! برای اینکار نان خود را بدون کره میل کنید. برای سالاد از ماست استفاده کنید تا سس های پرچرب. از مصرف غذاهای سرخ کرده و روغنی هم پرهیز کنید.
  • فعالیت کنید؛ با نظارت مستقیم پزشکتان اقدام به انجام فعالیت‌های بدنی بکنید و ورزشهای سبک و روزانه را به برنامه ای از حاملگی تان تبدیل کنید. حتی میتوانید به کلاسهای یوگا و... بروید و یا روزانه به مقدار کافی پیاده روی و تحرک را به برنامه تان اضافه کنید.

خدایا دلم به سان قبله نماست...وقتی عقربه اش به سمت "تو"می ایستد آرام می شود

"ان الله مع الصابرین ...همانا خداوند با صابرین است"

تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها