0

Lenovo Yoga Tablet 8 تبلت لنوو یوگا تبلت 8

 
lpln110
lpln110
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1393 
تعداد پست ها : 153
محل سکونت : اصفهان

Lenovo Yoga Tablet 8 تبلت لنوو یوگا تبلت 8
سه شنبه 14 بهمن 1393  9:13 PM

 

Yoga برندیست که لنوو آن را بر روی محصولات تبدیل‌پذیر خود قرار می‌دهد. سال گذشته، لپ‌تاپ‌هایی تحت این برند عرضه شدند که صفحه‌ی نمایش آن‌ها قابلیت چرخش 360 درجه‌ای داشت و می‌توانست در هر لحظه به یک تبلت تبدیل گردد. حال لنوو، در اواسط پاییز 2013، دو عضو جدید از خانواده‌ی Yoga را با نام‌های IdeaTab Yoga Tablet 8 و IdeaTab Yoga Tablet 10 را معرفی نمود که این دو تبلت‌های 8 و 10 اینچی هستند. این تبلت‌ها به کمک پایه‌ی فلزی‌ای که در زیرشان قرار دارد می‌توانند ایستاده و به شکل یک قاب عکس نیز از آن‌ها استفاده نمود. خواننده‌ی تبلت‌های نقد و بررسی Lenovo IdeaTab Yoga در دیجی کالا باشید.



طراحی و ساخت

بر خلاف بیشتر تبلت‌ها که همگی ظاهری یکسان دارند و مانند یک مستطیل یک دست ساخته شده‌اند، Yoga‌ها کاملا متفاوت می‌باشند. بدنه‌ی این تبلت‌ها کاملا غیر یکنواخت است و هنگامی که آن‌ها را به صورت افقی نگه دارید، ضخامتشان از بالا به پایین زیاد می‌شود و در نهایت در قسمت پایینی یک استوانه قرار دارد که ضخامتی در حدود 20 میلی‌متر دارد و پایه نیز به همین بخش استوانه‌ای متصل شده است. در ضمن، در این بخش استوانه‌ای، باتری نیز تعبیه شده است. مدل‌های 8 اینچی تنها 400 گرم وزن داشته و وزن مدل‌های 10 اینچی معادل 600 گرم است که در مقایسه با تبلت‌های رده بالای 8 و 10 اینچی دیگر، کمی سنگین محسوب می‌گردد. بدنه‌ی دستگاه ترکیبی از فلز و پلاستیک است. نوار دور تبلت و قسمت استوانه‌ای، تماما از فلز ساخته شده و قاب پشت صفحه‌ی نمایش، پلاستیکی و بافت دار می‌باشد. کیفیت ساخت دستگاه بسیار خوب است و بدنه تحت فشار، به راحتی دچار خمش نمی‌شود.

 

اما به بخش استوانه‌ای و پایه‌ی دستگاه می‌پردازیم، یعنی جایی که تفاوت اصلی بین Yoga و سایر تبلت‌ها وجود دارد. در پشت بخش استوانه‌ای، یک لبه‌ی فلزی نازک قرار دارد که برای بیرون آوردن آن نیاز به مقداری زور و البته ناخن‌های بلندی دارید! به کمک این پایه می‌توانید در سه حالت از Yoga استفاده کنید:
اولین حالت، Hold نام دارد که در حقیقت همان حالت تبلت است. وقتی پایه را کاملا ببندید و از Yoga به عنوان یک تبلت در حالت عمودی استفاده کنید، در حالت Hold قرار می‌گیرید. به دلیل وجود استوانه‌ی سنگین که بیشتر وزن دستگاه را در سمت دست قرار می‌دهد، نگه داشتن دستگاه با یک دست، بسیار راحت و لذت‌بخش است و می‌توان گفت که لنوو توانسته ظاهر ارگونومیک‌تری نسبت به تبلت‌های دیگر طراحی کند.
 


هنگامی که پایه را به طور کامل باز کنید، می‌توانید به دو صورت دیگر از Yoga استفاده کنید. حالت اول هنگامیست که تبلت را به صورت ایستاده و عمودی بر روی میز یا سطوح دیگر قرار داده و از آن به عنوان یک قاب عکس استفاده کنید. این حالت که Stand Mode نام دارد، بسیار مناسب تماشای ویدیو و عکس می‌باشد.
 


حال اگر در همین حالی که پایه باز است، تبلت را خوابانده و به صورت افقی قرار دهید، پایه‌ی دستگاه، قسمت بالای تبلت را کمی بلند می‌کند. در این حالت که Tilt Mode نام دارد، بسیار مناسب مواقعیست که قصد مرورگری اینترنت و یا تایپ کردن داشته باشید.
 


به هر صورت هر دوی این حالت‌ها بیشتر جنبه تبلیغاتی دارند و در مصارف روزمره‌ی کاربران، چندان کاربردی ندارند.
 

صفحه نمایش و بلندگوها

همان طور که در ابتدا گفتیم، تبلت‌های یوگا در دو مدل هشت و ده اینچی معرفی شدند. صفحه‌ی نمایش هر دو مدل از نوع IPS LCD بوده و رزلوشنشان 1280×800 است. با توجه به اینکه اکثر تبلت‌های امروزی از صفحات نمایش Full HD و حتی دقیق‌تر استفاده می‌کنند، استفاده از رزلوشن HD را حداقل در مدل 10 اینچی، یک نقطه‌ی ضعف برای تبلت Yoga می‌دانیم. با این مشخصات، تراکم پیکسلی مدل 8 اینچی 189 پیکسل بر هر اینچ و مدل 10 اینچی 149 پیکسل بر هر اینچ است که در مقایسه با صفحات تبلت هایی نظیر Google Nexus 7 2013 و یا LG G Pad بسیار کم است.
اما معایب صفحه‌ی نمایش تبلت‌های یوگا، به دقتشان محدود می‌شود. روشنایی و کنتراست این صفحات عالیست و به لطف بهره‌گیری از تکنولوژی IPS، زوایای دید بسیار زیاد می‌باشند. حتی با وجود تماما براق بودن صفحه و قاب دور آن، به لطف روشنایی زیاد صفحه، می‌توان به راحتی با تبلت‌های یوگا در محیط‌های خارجی و در زیر تابش نور آفتاب کار کرد.
در کل می‌توان در برابر مشخصات خوب صفحه‌ی نمایش این تبلت ها، از دقت نسبتا پایینشان چشم‌پوشی کرد و عملکرد کلی این صفحات را خوب و رضایت‌بخش ارزیابی نمود.
 


بر روی بخش فلزی و استوانه‌ای شکل این تبلت ها، دو بلندگوی استریو تعبیه شده که هنگامی که دستگاه را در حالت Stand قرار می‌دهید، این بلندگوها روبروی شما قرار خواهند گرفت. کیفیت و بلندی صدای این بلندگوها برای دو بلندگوی کوچک بسیار خوب است. در ضمن می‌توانید با فعال کردن بخش Dolby Digital Plus از تنظیمات دستگاه، پروفایل‌های خاص جهت گوش کردن به موسیقی، تماشای ویدیو و یا اجرای بازی را انتخاب کرده و کیفیت صدا را بهبود بخشید.

سخت‌افزار و اتصالات

تمامی تبلت‌های خانواده یوگا از چیپ رده متوسط MT8125 ساخت کمپانی مدیاتک استفاده می‌کنند که شامل یک پردازنده‌ی مرکزی چهار هسته‌ای Cortex-A7 با فرکانس 1.2 گیگاهرتز و پردازنده‌ی گرافیکی PowerVR SGX544 می‌باشد. درست است که در تست‌ها و بنچمارک ها، نتایج به دست آمده با این چیپ، چندان خوب نیست و بسیار ضعیف‌تر از رقبایی همچون Nexus 7 2013 و یا LG G Pad 8.3 می‌باشد، اما عملکرد کلی دستگاه کاملا قابل‌قبول است و اجرای برنامه‌ها، مرورگری اینترنت و محیط رابط کاربری، بسیار روان بوده و تنها تعدادی محدودی از بازی‌های سه بعدی نظیر Real Racing 3 و Asphalt 8 هستند که کمی کند اجرا می‌شوند. البته استفاده از چنین چیپی یک مزیت بزرگ را برای Yoga داشته و آن خنک ماندن بدنه‌ی دستگاه است. بر خلاف تبلت Nexus 7 2013، بدنه‌ی تبلت‌های Yoga حتی هنگام بازی و یا مصارف طولانی مدت، به هیچ عنوان گرم یا آزاردهنده نمی‌شود. در ضمن تمامی این تبلت‌ها دارای یک گیگابایت حافظه‌ی RAM می‌باشند که برای اجرای چند برنامه به صورت همزمان کافیست. البته ترجیح می‌دادیم که لنوو نیز مانند سایر کمپانی ها، برای تبلت‌های سال 2013 خود، دو گیگابایت رم را در نظر گرفته بود.
تبلت‌های Yoga در دو مدل 16 و 32 گیگابایتی عرضه شده‌اند که خوشبختانه به لطف بهره‌گیری این تبلت‌ها از درگاه کارت حافظه‌ی microSD، می‌توان تا 64 گیگابایت دیگر به حافظه‌ی داخلی آن‌ها افزود.
همان طور که در بخش طراحی و ساخت گفتیم، باتری این تبلت‌ها در بخش استوانه‌ای آن‌ها قرار دارد. به دلیل فضای زیاد این بخش استوانه‌ای، لنوو توانسته باتری‌های با ظرفیت زیادی را برای این تبلت‌ها در نظر بگیرد. مدل‌های 8 اینچی از باتری‌های با ظرفیت 6000 میلی‌آمپرساعت استفاده می‌کنند ولی مدل‌های 10 اینچی به باتری‌های با ظرفیت 9000 میلی‌آمپرساعت مجهز شده‌اند. به لطف پردازنده‌ی کم مصرف و باتری قدرتمند، در تست استاندارد مرورگری اینترنت از طریق Wi-Fi، این تبلت‌ها توانستند بیش از 14 ساعت شارژدهی کنند که بسیار بیشتر از رقبای اصلی آن‌ها یعنی Google Nexus 7 2013، LG G Pad و ASUS MeMO Pad بود و آن را در سطح تبلت‌های‌ای پد قرار داد.
اما نگاهی که به اطراف این تبلت‌های بی اندازیم، شاهد خروجی صوتی 3.5 میلی‌متری و کلیدهای کم و زیاد کردن صدا در چپ و پورت microUSB و کلید پاور در راست می‌باشیم. شیارهای سیم‌کارت و کارت حافظه‌ی microSD نیز در پشت پایه فلزی قرار دارند و برای دسترسی به آن‌ها نیاز دارید تا پایه‌ی دستگاه را باز کنید.

برای اتصال بی‌سیم نیز، لنوو تبلت‌های خود را به Wi-Fi با استاندارد b/g/n و باند 2.4 گیگاهرتزی، بلوتوث نسل چهارم، GPS و شبکه‌های 2G و 3G مجهز کرده است و تنها NFC و شبکه‌های 4G غایب هستند.
 

نرم‌افزار و دوربین

تمامی مدل‌های تبلت یوگا از سیستم‌عامل اندروید نسخه‌ی 4.2.2 استفاده می‌کنند که به رابط کاربری انحصاری Lenovo نیز مزین شده است. بارزترین تغییری که لنوو در رابط کاربری خود ایجاد کرده، حذف آیکون لیست برنامه از صفحات اصلی است که باعث شده تا همانند رابط کاربری iOS، تمامی برنامه‌ها بر روی صفحات اصلی پخش شده باشند.
 


هنگامی که منوی Notification را از بالا به پایین می‌کشید، علاوه بر لیستی از میانبرها به تنظیمات اصلی دستگاه، گزینه‌ای به نام Sound & Visual وجود دارد که طبق آن می‌توان تبلت را برای سه حالت ممکن بهینه‌سازی نمود. برای مثال اگر این حالت را بر روی Stand قرار دهید، پروفایل صوتی دستگاه به حالت مخصوص تماشای فیلم تغییر کرده و تنظیمات رنگ صفحه نمایش نیز گرم می‌شوند تا بیشتر مناسب تماشای عکس و ویدیو شوند.
امکان جالب دیگر، نوار Smart Side Bar نام دارد که با کشیدن انگشت از سمت راست صفحه به چپ در حالت افقی و از سمت چپ به راست در حالت عمودی می‌توان آن را مشاهده نمود که در آن تعدادی میانبر به برنامه‌ها و تنظیمات تبلت قرار داده شده‌اند. البته می‌توان این نوار را از منوی تنظیمات دستگاه، بر روی حالت خودکار قرار داد و با آن کار، هنگامی که تبلت را بین حالت افقی و عمودی می‌چرخانید، این نوار به صورت خودکار ظاهر می‌شود.
 


علاوه بر این‌ها، لنوو تعداد زیادی برنامه و سرویس به طور پیش‌فرض بر روی این تبلت‌ها نصب کرده که این‌ها باعث شده‌اند تا به طور استاندارد و بدون نصب هیچ‌گونه برنامه‌ی اضافه‌ای، بیش از نیمی از حافظه‌ی RAM دستگاه اشغال باشد.
لازم به ذکر است که تمامی مدل‌های تبلت Yoga به طور کامل از زبان فارسی (نوشتن) پشتیبانی می‌کند.
اما نگاهی هم به دوربین‌های این تبلت‌ها می‌اندازیم. اساسا دوربین پشتی بر روی تبلت ها، یک لازمه محسوب نمی‌شود و کمتر کسی از تبلت هشت یا ده اینچی برای ثبت لحظات و خاطرات خود استفاده می‌کند. به هر صورت لنوو دو دوربین بر روی این تبلت‌ها قرار داده است. دوربین اصلی که کمی عجیب تعبیه شده و در پشت بخش استوانه‌ای قرار دارد، به یک حسگر 5 مگاپیکسلی مجهز شده که در شرایط نوری مناسب، عکس‌های بسیار خوبی می‌توان با آن تهیه نمود. اما به دلیل حسگر کوچک و همچنین عدم بهره‌گیری از فلاش، عکس‌های آن در شرایط نوری ضعیف و در شب، نویز فراوانی دارند و رنگ‌ها نیز مرده به نظر می‌رسند.
 


هنگامی که تبلت را در حالت افقی و Stand قرار دهید، دوربین دوم 1.6 مگاپیکسلی را در سمت چپ صفحه‌ی نمایش مشاهده می‌کنید که برای انجام مکالمات تصویری بسیار مناسب است. البته جای گیری آن در سمت چپ صفحه‌ی نمایش، کمی عجیب به نظر می‌رسد و کاربر در هنگام انجام مکالمات تصویری ناچار است تا تبلت را کمی به راست بچرخاند.
 

جمع‌بندی

حتی بدون در نظر گرفتن پایه‌ی فلزی، تبلت‌های Yoga محصولات بسیار خوب و دوست‌داشتنی‌ای هستند. طراحی خاص این تبلت‌ها و وجود بخش استوانه‌ای در قسمت پایینی باعث شده تا در دست گرفتن دستگاه با یک دست به خصوص در حالت عمودی، راحت‌تر از تبلت‌های دیگر باشد. صفحه‌ی نمایش نیز با وجود اینکه از دقت پایینی بهره می‌برد، ولی به لطف روشنایی، کنتراست و زوایای دید عالی، یک نقطه‌ی قوت برای این تبلت‌ها محسوب می‌گردد. شارژدهی باتری نیز بسیار خوب است و می‌توان با یک بار شارژ تا 15 ساعت با تبلت‌های یوگا به مرورگری اینترنت پرداخت. حال به همه این‌ها یک پایه‌ی فلزی نیز اضافه کنید که به کاربران یوگا این امکان را می‌دهد تا بتواند از تبلت خود در سه حالت استفاده کنند.
لپ‌تاپ‌های یوگا جزو بهترین و جذاب‌ترین لپ‌تاپ‌های تبدیل‌پذیر بودند و حال لنوو توانسته در تبلت‌ها نیز همین روند را ادامه دهد. تبلت‌های یوگا محصولاتی بسیار خوش‌ساخت و دوست‌داشتنی هستند و مطمئنا از خریدشان پشیمان نخواهید شد.
 

کلاهدوزان

تشکرات از این پست
ria1365
دسترسی سریع به انجمن ها