پاسخ به:حضرت محمد (ص)
شنبه 9 اسفند 1393 6:42 PM
حجة الوداع
حجة الوداع آخرين حج پيغمبر اکرم ( ص ) است و شايد ايشان بعد از فتح مکه يک حج بيشتر نکردند، البته قبل از حجة الوداع حج عمره کرده بودند. رسول اکرم صلاى عام دادند و مخصوصا مردم را دعوت کردند که به اين حج بيايند. همه را جمع کردند و بعد در مواقع مختلف، در مسجد الحرام، در عرفات، در منا و بيرون منا، در غدير خم و در جاهاى ديگر خطابه هاى عمومى خود را القا کردند. از جمله در غدير خم بعد از آنکه جا به جا مطالبى را فرموده بود، مطلبى را به عنوان آخرين قسمت با بيان شديدى ذکر نمود. به نظر من فلسفه اينکه پيغمبر اين مطلب را در آخر فرمود همين آيه اى است که در آنجا قرائت کرد: يا ايها الرسول بلغ ما انزل اليک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته. بعد از اينکه پيغمبر اکرم در عرفات و منا و مسجد الحرام کليات اسلامى را در باب اصول و فروع بيان کرده که مهمترين سخنان ايشان است، يک مرتبه در غدير خم اينطور مى فرمايد: مطلبى است که اگر آنرا نگويم هيچ چيز را نگفته ام.
حجة الوداع در سال آخر عمر حضرت رسول دو ماه مانده به وفات ايشان رخ داده است. وفات حضرت رسول در بيست و هشتم صفر يا به قول سنيها در دوازدهم ربيع الاول اتفاق افتاده. در هجدهم ذى الحجة به غدير خم رسيده اند. مطابق آنچه که شيعه مى گويد حادثه غدير خم دو ماه و ده روز قبل از وفات حضرت روى داده و مطابق آنچه که سنيها مى گويند اين حادثه دو ماه و بيست و چهار روز قبل از رحلت حضرت رسول اتفاق افتاده است.
از همه دل بریده ام،دلم اسیر یک نگاست،تمام آرزوی من زیارت امام رضـــــــــاست